Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 23.8°C
    Clouds

    7 προορισμοί στην Ευρώπη για τα τριήμερα της χρονιάς

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 προορισμοί στην Ευρώπη για τα τριήμερα της χρονιάς

    Από τη Βουλγαρία μέχρι την Ισπανία, οι προτάσεις που ακολουθούν θα σας δώσουν ορισμένες καλές ιδέες για ολιγοήμερες αποδράσεις μέσα στη χρονιά.

    Το 2024 προσφέρει αρκετά τριήμερα και ευκαιρίες για ξεκούραση και σύντομες απόδρασεις. Αν στα πλάνα σας είναι ένα ταξίδι εξπρές στην Ευρώπη, τότε οι παρακάτω προτάσεις θα σας δώσουν ορισμένες καλές ιδέες για τις επόμενες αποδράσεις σας. Επιλέξτε τον προορισμό που σας ταιριάζει και ετοιμάστε βαλίτσες!

    Μιλάνο, Ιταλία

    7 προορισμοί στην Ευρώπη για τα τριήμερα της χρονιάς
    Πηγή: Shutterstock

    Πρωτεύουσα της μόδας, του στυλ και του design, έδρα της ιταλικής βιομηχανίας και ένα τα πιο σημαντικά κέντρα πολιτισμού στο κόσμο, το Μιλάνο είναι μια πόλη που έχει κάτι για όλους. Είτε ταξιδεύετε με την οικογένεια, είτε με φίλους είτε μόνοι σας, οι εμπειρίες που έχει να σας προσφέρει το ταξίδι στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, δεν έχουν τελειωμό.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τι θα δείτε: Η καρδιά του πόλης χτυπά στην Piazza del Duomo με τον εμβληματικό γοτθικό καθεδρικό ναό, ο οποίος είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ναός στην Ευρώπη (μετά τον Άγιο Πέτρο στη Ρώμη και τον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης). Στην Piazza del Duomo βρίσκεται και η τεράστια στοά Galleria Vittorio Emanuele II, η αρχαιότερη σκεπαστή αγορά στην Ιταλία. Κάντε κράτηση εγκαίρως αν θέλετε να θαυμάσετε τον «Μυστικό Δείπνο» του Leonardo Da Vinci, που κοσμεί την εκκλησία Santa Maria delle Grazie. Μην παραλείψετε μια βόλτα στα μεσαιωνικά κανάλια περιοχή Navigli.

    Δείτε τον οδηγό του Travelgo.gr για το Μιλάνο εδώ.

    Σόφια, Βουλγαρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Σόφια είναι μία καλή επιλογή για λίγες μέρες και για μικρό budget. Φωλιασμένη στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Βίτοσα, η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας είναι μια πόλη πλούσια σε πολιτισμό και ιστορία που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους ταξιδιώτες. Δύο με τρεις μέρες αρκούν για να δείτε αρκετά αξιοθέατα και να απολαύσετε χαλαρές βόλτες στην πόλη και σε κοντινά μέρη.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τι θα δείτε: Η πεζοδρομημένη Λεωφόρος Βίτοσα είναι ο κύριος εμπορικός δρόμος της πόλης, με κάθε λογής καταστήματα που προσελκύουν κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας. Ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι (ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο), η Εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το Εθνικό Παλάτι Πολιτισμού (NDK) και το Εθνικό Θέατρο Ιβάν Βάζοφ είναι μερικά από τα βασικά αξιοθέατα της Σόφιας. Αν ενδιαφέρεστε για μια σύντομη εκδρομή από την πόλη, τότε το βουνό Vitosha αποτελεί ιδανική επιλογή. Είναι εύκολα προσβάσιμο και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για χαλάρωση σε μια καταπράσινη φύση, πεζοπορία, σκι και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

    Διαβάστε περισσότερα για τη Σόφια εδώ.

    Πράγα, Τσεχία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το ιδιαίτερο μείγμα μπαρόκ και γοτθικής αρχιτεκτονικής, η άκρως ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη, η εμβληματική γέφυρα του Καρόλου, το παραμυθένιο κάστρο, οι πύργοι και οι εκκλησίες σε κάνουν να ερωτευτείς την Πράγα με την πρώτη ματιά. Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την Πράγα είναι να την περπατήσετε και ανακαλύψετε τους θησαυρούς που κρύβονται σε κάθε γωνιά της.

    7 προορισμοί στην Ευρώπη για τα τριήμερα της χρονιάς
    Πηγή: Shutterstock

    Τι θα δείτε: Πανέμορφα μπαρόκ κτήρια, πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα, cafe και εστιατόρια συνθέτουν το σκηνικό στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, στην καρδιά της Πράγας. Το γνωστότερο αξιοθέατο είναι το Αστρονομικό Ρολόι στον γοτθικό πύργο του παλιού Δημαρχείου, όπου οι τουρίστες συνωστίζονται για να δουν την παράσταση που δίνουν τα κινούμενα αγαλματίδια κάθε φορά που αλλάζει η ώρα. Από την άλλη πλευρά του Μολδάβα δεσπόζει το Κάστρο, που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Περπατήστε στους λιθόστρωτους δρόμους της Mala Strana, της περιοχής κάτω από το κάστρο όπου θα βρείτε πλατείες, κήπους και πολλά cafes, μικρομάγαζα και εστιατόρια δίπλα στο ποτάμι.

    Δείτε έναν μίνο οδηγό για την Πράγα εδώ.

    Βουδαπέστη, Ουγγαρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αγκαλιάζοντας τον επιβλητικό Δούναβη, με τους λόφους της Βούδας στα δυτικά και την Πέστη στα ανατολικά, η Βουδαπέστη είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Με μπαρόκ, νεοκλασικά και μοντέρνα στοιχεία, γραφικές γέφυρες, μουσεία γεμάτα με θησαυρούς και ρομαντικά ποταμόπλοια να προσφέρουν εκδρομές στον γραφικό Δούναβη, η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας προσφέρει στον επισκέπτη αξέχαστες εικόνες και εμπειρίες.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τι θα δείτε: Διασχίστε την εντυπωσιακή Γέφυρα των Αλυσίδων και ανεβείτε με τα πόδια ή με το γραφικό τελεφερίκ στην περιοχή του Κάστρου, στη Βούδα, που είναι πλούσια σε αξιοθέατα (προστατεύεται από την UNESCO). Επισκεφθείτε το Βασιλικό Παλάτι, όπου στεγάζεται μεταξύ άλλων, η Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας, τη νεογοτθική εκκλησία Matthias με τα εξαιρετικής ομορφιάς βιτρό και τοιχογραφίες, καθώς και τον Πύργο των Ψαράδων με τους επτά πυργίσκους απ' όπου θα απολαύσετε μια μαγευτική θέα στην Πέστη. Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο στις όχθες της Πέστης είναι ένα μνημείο-σύμβολο της πόλης και δεν γίνεται να το χάσετε. Καμία επίσκεψη στη Βουδαπέστη δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς μια βουτιά στα διάσημα ιαματικά λουτρά της πόλης, όπως τα Szechenyi Baths και τα Gellért Baths.

    Δείτε τα 10 καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε τη Βουδαπέστη εδώ.

    Κρακοβία, Πολωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια θαυμάσια παλιά πόλη που θυμίζει υπαίθριο μουσείο, η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης και γραφικές γειτονιές με ωραία ατμόσφαιρα σάς περιμένουν στην Κρακοβία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας. Σε αντίθεση με τη Βαρσοβία, η οποία ισοπεδώθηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Κρακοβία υπέστη ελάχιστες καταστροφές, διατηρώντας τα υπέροχα κτήρια της που συνδυάζουν την αναγεννησιακή, τη γοτθική και την μπαρόκ αρχιτεκτονική.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τι θα δείτε: Ξεκινήστε με έναν περίπατο στην Παλιά Πόλη (Stare Miasto) με τη μοναδική αρχιτεκτονική. Εδώ θα δείτε τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, τη Rynek Glowny, η οποία μοιάζει βγαλμένη από κινηματογραφικό σκηνικό. Επισκεφθείτε το Ιστορικό Μουσείο της Κρακοβίας στο παλάτι Krzysztofory ή το Μουσείο Czartoryski, που στεγάζει σημαντικά έργα ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών. Στη συνέχεια, περπατήστε στην περίφημη Βασιλική Οδό, χαζεύοντας τα ιστορικά κτήρια και ανεβείτε στο λόφο Wawel με το παραμυθένιο κάστρο. Οργανώστε μια εκδρομή στα εντυπωσιακά Αλατορυχεία Wieliczka, που απέχουν μόλις 15 χλμ. από το κέντρο της Κρακοβίας, αλλά και μια επίσκεψη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, που βρίσκεται σε απόσταση 60 χλμ. δυτικά της πόλης.

    Δείτε τον οδηγό του Travelgo.gr για την Κρακοβία εδώ.

    Άμστερνταμ, Ολλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πάντοτε υπάρχει μια καλή αφορμή για μια απόδραση στο Άμστερνταμ. Ξεχωριστή αρχιτεκτονική, σπουδαία μουσεία, θαυμάσια πάρκα, πλούσιες αγορές και έντονη νυχτερινή ζωή, συνδυάζονται μοναδικά γύρω από τα πολυάριθμα κανάλια της ολλανδικής πρωτεύουσας.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τι θα δείτε: Ιδανική αφετηρία κάθε βόλτας είναι η κεντρική πλατεία Dam. Μπορείτε να περπατήσετε ή να περιηγηθείτε με ποδήλατο σαν ντόπιοι. Φωτογραφίστε τα διάσημα αξιοθέατα της πλατείας, το εντυπωσιακό Βασιλικό Παλάτι, τη γοτθικού ρυθμού εκκλησία Neuwe Kerk και το Εθνικό Μνημείο. Νότια της πλατείας Dam, η Πλατεία των Μουσείων (Museumplein) φιλοξενεί τρία από τα πιο ενδιαφέροντα και σημαντικά μουσεία της πόλης. Διάσημο αξιοθέατο είναι και το σπίτι-μουσείο της Άννας Φρανκ στην περιοχή Jordaan, με το κρησφύγετο όπου έγραψε το περίφημο ημερολόγιό της. Μπείτε σε ένα τουριστικό πλοιάριο για μια βόλτα στα νερά του ποταμού Άμστελ και απολαύστε τις φωτισμένες γέφυρες, τα αναπαλαιωμένα σπίτια με τις όμορφες προσόψεις και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.

    Δείτε έναν μίνι οδηγό για το Άμστερνταμ εδώ.

    Βαρκελώνη, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Εξωστρεφής, κοσμοπολίτικη και πολύχρωμη, η πρωτεύουσα της Καταλονίας είναι μια πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Η μοναδική αρχιτεκτονική με τα παραμυθένια έργα του Gaudi, τα αμέτρητα μουσεία, η συναρπαστική γαστρονομία και η νυχτερινή ζωή κάνουν τη Βαρκελώνη έναν από τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

    7 προορισμοί στην Ευρώπη για τα τριήμερα της χρονιάς
    Πηγή: Shutterstock

    Τι θα δείτε: Σχεδόν κάθε πόλη έχει τουλάχιστον ένα ορόσημο που αποτελεί το νούμερο ένα αξιοθέατο στη λίστα των επισκεπτών. Η Βαρκελώνη έχει τη Sagrada Familia. Ο επιβλητικός ναός της Αγίας Οικογένειας συνδυάζει αρ νουβό και γοτθική αρχιτεκτονική και εντυπωσιάζει με τα τεράστια καμπαναριά και την πρόσοψη που θυμίζει γλυπτό στην άμμο. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Park Güell, μια ακόμη δημιουργία του Gaudi, στη συνοικία Gracia. Περιπλανηθείτε στον λαβύρινθο από τα μεσαιωνικά σοκάκια στη γοτθική συνοικία Barrio Gotico και περπατήστε την ιστορική Λα Ράμπλα, τον πιο διάσημο δρόμο της πόλης, που ξεκινάει από την κεντρική Placa de Catalunya και καταλήγει στο λιμάνι και στο άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου. Αν επισκεφθείτε τη Βαρκελώνη το καλοκαίρι, θα απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα στις παραλίες της πόλης.

    Διαβάστε περισσότερα για τη Βαρκελώνη εδώ.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider