Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 16.5°C
    Clouds

    Μιλάνο: Μίνι οδηγός για αρχάριους

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μιλάνο: Μίνι οδηγός για αρχάριους

    Σπουδαία αξιοθέατα και απροσδόκητες εκπλήξεις περιμένουν τους ταξιδιώτες στο Μιλάνο. Ένας μικρός οδηγός με όλα όσα πρέπει να κάνετε στην πρώτη σας επίσκεψη στη δυναμική και κομψή πόλη του ιταλικού Βορρά

    Πρωτεύουσα της μόδας, του στυλ και του design, έδρα της ιταλικής βιομηχανίας και ένα τα πιο σημαντικά κέντρα πολιτισμού στο κόσμο, το Μιλάνο είναι μια πόλη δυναμική έχει κάτι για όλους. Είτε ταξιδεύετε με την οικογένεια, είτε με φίλους είτε μόνοι σας, οι εμπειρίες που έχει να σας προσφέρει το ταξίδι στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, δεν έχουν τελειωμό. Το Μιλάνο αποτελεί αγαπημένο προορισμό γι' αυτό κι εμείς φτιάξαμε ένα μίνι οδηγό για την πρώτη σας επίσκεψη.

    Μιλάνο: Τα τοπ αξιοθέατα

    Duomo

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η καρδιά του πόλης χτυπά στην Piazza del Duomo με τον εμβληματικό γοτθικό καθεδρικό ναό, ο οποίος είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ναός στην Ευρώπη (μετά τον Άγιο Πέτρο στη Ρώμη και τον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης). Ο εντυπωσιακός ναός ξεκίνησε να χτίζεται το 1386, αλλά χρειάστηκαν σχεδόν έξι αιώνες για την ολοκλήρωσή του. Είναι στολισμένος με 3.500 αγάλματα και 135 οβελίσκους. Μη χάσετε την ευκαιρία να ανεβείτε στην οροφή του για να θαυμάσετε από κοντά τους οβελίσκους και να απολαύσετε την απόλυτη θέα του Μιλάνου από ψηλά. Από εδώ, το ηλιοβασίλεμα είναι υπέροχο.

    Galleria Vittorio Emanuele II

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην Piazza del Duomo βρίσκεται και η τεράστια στοά Galleria Vittorio Emanuele II, ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα με αριστουργηματικές γυάλινες οροφές. Είναι η αρχαιότερη σκεπαστή αγορά στην Ιταλία, χτισμένη από τον αρχιτέκτονα Giuseppe Mengoni μεταξύ 1865 και 1877. Εδώ θα βρείτε (τα πιο ακριβά) καταστήματα μόδας, εστιατόρια και ιστορικά μπαρ. Το ζαχαροπλαστείο Pasticceria Marchesi, το διαχρονικό Biffi Caffè, το εστιατόριο Savini, το art nouveau μπαρ Camparino και το βιβλιοπωλείο Rizzoli είναι μερικές από τις πιο ξεχωριστές διευθύνσεις.

    Σκάλα του Μιλάνου

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αφήνοντας τη στοά, κατευθυνθείτε προς την Piazza della Scala με την περίφημη Σκάλα του Μιλάνου. Γνωστή ως ο «ναός της όπερας, για περισσότερα από 200 χρόνια, η Σκάλα του Μιλάνου εγκαινιάστηκε στη σημερινή της μορφή το 1778 και έγινε σύμβολο της ιταλικής αντίστασης στην αυστριακή κυριαρχία τον 19ο αιώνα. Ένα μουσείο δίπλα καταγράφει την πλούσια ιστορία του θεάτρου.


    Ο «Μυστικός Δείπνος» του Ντα Βίντσι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κάντε κράτηση εγκαίρως αν θέλετε να θαυμάσετε τον «Μυστικό Δείπνο» του Leonardo Da Vinci, που κοσμεί την εκκλησία Santa Maria delle Grazie. Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα έργα τέχνης στον κόσμο και λέγεται ότι απεικονίζει τη στιγμή που ο Χριστός πληροφορεί τους μαθητές πως «κάποιος από εσάς πρόκειται να με προδώσει». Στην αίθουσα επιτρέπονται μόνο 25 άτομα τη φορά, γι’ αυτό φροντίστε να εξασφαλίσετε ηλεκτρονικά το εισιτήριό σας όσο το δυνατόν νωρίτερα (cenacolovinciano.org).

    Τα κανάλια του Μιλάνου

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κανάλια δεν έχει μόνο η Βενετία. Τα μεσαιωνικά κανάλια (navigli), από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του Μιλάνου, έχουν τη δική τους γοητεία. Στο νότιο τμήμα της πόλης, η περιοχή Navigli, ανάμεσα στα δύο κεντρικά κανάλια, το Navilgio Grande και το Naviglio Pavese, ήταν κάποτε παραμελημένη, ενώ πλέον αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης καλλιτεχνών και είναι γεμάτη με γκαλερί, μαγαζάκια, εστιατόρια και πολυσύχναστα μπαρ.

    Piazza dei Mercanti

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Piazza dei Mercanti, το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης διατηρείται σχεδόν όπως ήταν πριν από αιώνες. Μέσα στην πλατεία βρίσκεται η Loggia degli Osii, ένα αρχαίο διοικητικό κτήριο από το μπαλκόνι του οποίου οι πατέρες της πόλης συνήθιζαν να απευθύνονται στους πολίτες, και το Palazzo della Ragione (Παλάτι της Λογικής) που το 2010 φιλοξένησε μια εξαιρετικά επιτυχημένη έκθεση Caravaggio.

    Βασιλική του Sant'Ambrogio

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κρυμμένη στους πίσω δρόμους κοντά στο κάστρο, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το σταθμό του μετρό Sant'Ambrogio, βρίσκεται η Βασιλική του Sant'Ambrogio. Πήρε το όνομά της από τον επίσκοπο του τέταρτου αιώνα που έγινε ο προστάτης άγιος του Μιλάνου και είναι η δεύτερη πιο σημαντική εκκλησία της πόλης μετά το Duomo. Στο εσωτερικό της κρύβονται πολλά αριστουργήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός βωμού του 12ου αιώνα από μασίφ χρυσό. Το ταριχευμένο σώμα του αγίου βρίσκεται κάτω από αυτό.

    Castello Sforzesco

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένο τον 14ο αιώνα από την οικογένεια Βισκόντι, το κάστρο μετατράπηκε σε πολιτιστικό θησαυρό γύρω στο 1900. Τα 12 μουσεία και τα αρχεία του καλύπτουν την τέχνη από την αρχαιότητα έως την Αναγέννηση, ενώ υπάρχει και ένα ζωντανό πρόγραμμα εκθέσεων.

    Mudec

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα σημαντικό μουσείο τέχνης και πολιτισμού στο χώρο ενός παλιού εργοστασίου. Ο κομψός και μοντέρνος σχεδιασμός του μουσείου είναι ένα έργο τέχνης από μόνο του. Το Mudec στεγάζει στούντιο, εργαστήρια και μια σειρά από εκθέσεις που αλλάζουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

    Brera

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Γνωστή ως η μποέμ συνοικία των καλλιτεχνών του Μιλάνου, η Brera είναι μια ζωντανή περιοχή με πλακόστρωτα δρομάκια, ατελιέ σχεδιαστών και ζωγράφων, μπουτίκ, εστιατόρια, αντικερί και γκαλερί σύγχρονης τέχνης. Η Pinacoteca di Brera, η Galleria Antonio Battaglia και η Accademia di Belle Arti di Brera είναι μερικοί από τους πολιτιστικούς θησαυρούς της συνοικίας. Μια επίσκεψη εδώ θα πρέπει να περιλαμβάνει το Palazzo di Brera, που είναι χτισμένο στα ερείπια ενός μοναστηριού, καθώς και μια βόλτσα στην αγορά Brera που πραγματοποιείται κάθε τρίτη Κυριακή του μήνα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider