Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 19°C
    Clouds

    Βαρκελώνη: Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Βαρκελώνη: Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε

    Τα παραμυθένια έργα του Γκαουντί, οι συναρπαστικές γεύσεις, τα αμέτρητα μουσεία, οι παραλίες και όλα όσα κάνουν τη Βαρκελώνη έναν από τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς - Ενας μίνι οδηγός για τους επισκέπτες της πρώτης φοράς

    Πληθωρική, κοσμοπολίτικη και νεανική, η Βαρκελώνη είναι μια πόλη σε καλεί να χαθείς σε συναρπαστικές περιπλανήσεις και να ανακαλύψεις τα πολλά πρόσωπά της.

    Από τη μοναδική αρχιτεκτονική με τα διάσημα έργα του Gaudi μέχρι τα αμέτρητα μουσεία, τις ζωντανές γειτονιές για βόλτες και nightlife και το καλό φαγητό, η πρωτεύουσα της Καταλονίας έχει κάτι για όλους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Βαρκελώνη αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Φτιάξαμε μια λίστα με όλα όσα θα σας πείσουν να ετοιμάσετε βαλίτσες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η εμβληματική Σαγράδα Φαμίλια

    Βαρκελώνη: Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε
    Sagrada Familia (πηγή: Shutterstock)

    Σχεδόν κάθε πόλη έχει τουλάχιστον ένα ορόσημο που αποτελεί το νούμερο ένα αξιοθέατο στη λίστα των επισκεπτών. Η Βαρκελώνη έχει τη Sagrada Familia. Ο επιβλητικός ναός της Αγίας Οικογενείας συνδυάζει αρ νουβό και γοτθική αρχιτεκτονική και εντυπωσιάζει με τα τεράστια καμπαναριά και την πρόσοψη που θυμίζει γλυπτό στην άμμο. Αν και ημιτελής, η εκκλησία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το υπέροχο αριστούργημα του Καταλανού αρχιτέκτονα Antoni Gaudí βρίσκεται υπό κατασκευή εδώ και 140 χρόνια και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Πριν την πανδημία, το σχέδιο των αρχών ήταν να ολοκληρωθεί η κατασκευή το 2026, στην επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Γκαουντί.

    Τα εντυπωσιακά έργα του Γκαουντί

    Βαρκελώνη: Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε
    Casa Batlló (πηγή: Shutterstock)

    Γεμάτα χρώματα και καμπυλωτές γραμμές, τα έργα του Gaudí που βρίσκονται σε όλη την πόλη ξεχωρίζουν για τη φαντασία και τον σχεδιασμό τους και αποτελούν τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της Βαρκελώνης. Δύο ακόμη διάσημα έργα του αρχιτέκτονα που πρέπει να δείτε είναι η Casa Milà (γνωστή και ως La Pedrera), η μοντερνιστική κατοικία στη συνοικία Eixample που σχεδίασε για την οικογένεια Mila και η Casa Batlló με τη στέγη που θυμίζει ράχη δράκου.

    Βαρκελώνη: Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε
    Park Güell (πηγή: Shutterstock)

    Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψετε μια επίσκεψη στο Park Güell, μια ακόμη δημιουργία του Gaudi, στη συνοικία Gracia. Δαιδαλώδη δρομάκια, σιντριβάνια με δράκους, ευφάνταστα μωσαϊκά και φοίνικες συνθέτουν το σκηνικό σε αυτό το παραμυθένιο πάρκο που έχει θέα σε όλη την πόλη.

    Η ατμοσφαιρική Γοτθική Συνοικία

    Βαρκελώνη: Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε
    Barrio Gótico (πηγή: Shutterstock)

    Η Barrio Gotico, η γοτθική συνοικία, βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης της Βαρκελώνης. Περιπλανηθείτε στον λαβύρινθο από τα μεσαιωνικά σοκάκια τα φιλοξενούν πολλά εστιατόρια, μπαρ και μαγαζιά με αντίκες. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τον γοτθικό Καθεδρικό του 14ου αιώνα (Pla de la Seu) και άλλα ιστορικά κτήρια. Μόλις πέσει ο ήλιος, οι επισκέπτες κατευθύνονται προς την Plaça Reial.

    Βόλτα στη Ramblas

    Βαρκελώνη: Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε
    Las Ramblas (πηγή: Shutterstock)

    Περπατήστε την ιστορική Λα Ράμπλα, τον πιο διάσημο δρόμο της πόλης, που ξεκινάει από την κεντρική Placa de Catalunya και καταλήγει στο λιμάνι και στο άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου. Σε αυτό το δρόμο μήκους 1,2 χλμ., που είναι πάντα γεμάτος από κόσμο, θα νιώσετε τον παλμό της πόλης. Ο Federico Garcia Lorca έλεγε πως είναι ο μοναδικός δρόμος στον κόσμο που θα ευχόταν να μην τέλειωνε ποτέ.

    Οι αγορές τροφίμων

    Βαρκελώνη: Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε
    La Boqueria (πηγή: Shutterstock)

    Η La Boqueria, που λειτουργεί από τον 13ο αιώνα, είναι η πιο διάσημη υπαίθρια αγορά της Βαρκελώνης και ο παράδεισος κάθε καλοφαγά. Εδώ πραγματικά δεν ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις. Αναμειχθείτε με τους ντόπιους για να χαζέψετε και να προμηθευτείτε φρούτα, λαχανικά, χαμόν, λουκάνικα, μπαχαρικά, κρασιά και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Για μια πιο αυθεντική ατμόσφαιρα, επισκεφθείτε τη Mercat de Santa Caterina με την πολύχρωμη κυματιστή οροφή ή τη Mercat de Sant Antoni, η οποία άνοιξε ξανά το 2018 μετά από εννέα χρόνια ανακαίνισης.

    Οι γεύσεις

    Βαρκελώνη: Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Ανακαλύψτε τις γεύσεις της καταλανικής κουζίνας. Η Βαρκελώνη, αλλά και ολόκληρη η περιοχή της Καταλονίας, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Εδώ βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, όπου γεννιούνται πολλές νέες τάσεις και τεχνικές στην υψηλή γαστρονομία. Μαζί με πολλά αστέρια Michelin, η καταλανική πρωτεύουσα έχει να επιδείξει και μια ενδιαφέρουσα παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Τα tapas- οι ισπανικοί μεζέδες (από πικάντικα ορεκτικά και μαγειρευτά μέχρι τηγανητά θαλασσινά) που σερβίρονται σε πολλές εκδοχές - αποτελούν σημαντικό κομμάτι της γαστρονομικής εμπειρίας. Στα εστιατόρια και στα tapas bars της Barceloneta, του Raval και της Gracia θα δοκιμάσετε αυθεντικές γεύσεις όπως patatas bravas (πατάτες με πικάντικη σάλτσα ντομάτας), botifarra (λουκάνικο από χοιρινό κρέας που μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους), cava (ντόπια σαμπάνια) και crema catalana (η καταλανική εκδοχή της crème brûlée).

    Τα μουσεία

    Βαρκελώνη: Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε
    Eθνικό Μουσείο Τέχνης της Καταλονίας (πηγή: Shutterstock)

    Βάλτε στο πρόγραμμα σας μια επίσκεψη σε κάποιo από τα αξιόλογα μουσεία της Βαρκελώνης: Το Museu Picasso με τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του σπουδαίου ζωγράφου, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης MACBA, σχεδιασμένο από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Richerd Meier, το Fundació Joan Miró με έργα του υπερρεαλιστή ζωγράφου, το Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) με μια μεγάλη συλλογή καταλανικής τέχνης από τον Μεσαίωνα μέχρι τον 20ο αιώνα, αλλά και το Ναυτικό Μουσείο, όπου θα θαυμάσετε ακριβή αντίγραφα πλοίων, μεταξύ των οποίων και μια εντυπωσιακή γαλέρα του 16ου αιώνα.

    Οι γειτονιές

    Βαρκελώνη: Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε
    El Born (πηγή: Shutterstock)

    Στη μοδάτη γειτονιά του El Born, που ανήκει στην ευρύτερη συνοικία της Ribera, τα παγκοσμίου φήμης μουσεία συνυπάρχουν με μπουτίκ ντόπιων σχεδιαστών, μικρά cafes και ψαγμένα μπαρ. Στα δυτικά, η γειτονιά El Raval είναι ένας γοητευτικός λαβύρινθος από δρόμους και χώρους πρασίνου, μοντέρνα κτήρια και γκράφιτι. Το εντυπωσιακό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού που στεγάζεται στην Casa de la Caritat του 19ου αιώνα, καθώς και το Palau Güell, η έπαυλη που έχτισε ο Γκαουντί για τον βιομήχανο Eusebi Güell, είναι τα διασημότερα αξιοθέατα της.

    Στο λόφο Montjuic

    Βαρκελώνη: Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε
    Montjuic (πηγή: Shutterstock)

    Ανηφορίστε προς το λόφο Montjuic, στη νοτιοδυτική πλευρά του κέντρου. Εδώ θα βρείτε το Ίδρυμα Μιρό και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης. Υπέροχη θέα στην πόλη, πάρκα και αμέτρητα σημεία για πικνίκ, cafes, εστιατόρια, το Μαγικό Σιντριβάνι- μια θεαματική επίδειξη από χρώμα, φως, κίνηση, μουσική και ακροβατικά του νερού- και το Ισπανικό Χωριό (Poble Espanyol) συμπληρώνουν το σκηνικό.

    To Camp Nou

    Βαρκελώνη: Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε
    Camp Nou (πηγή: Shutterstock)

    Ξεναγηθείτε στο Camp Nou, το γήπεδο μιας από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, της FC Barcelona. Για τους ποδοσφαιρόφιλους είναι το κορυφαίο αξιοθέατο της Βαρκελώνης. Απαραίτητη και η επίσκεψη στο μουσείο της ομάδας με την τεράστια συλλογή από κύπελλα, φωτογραφίες και σουβενίρ των διάσημων παικτών της.

    Οι παραλίες

    Βαρκελώνη: Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε
    Barceloneta (πηγή: Shutterstock)

    Το καλοκαίρι θα απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα στις παραλίες της πόλης. Η Βαρκελώνη διαθέτει 5 χλμ. αμμουδερών αστικών παραλιών, ενώ ολόκληρη η ακτογραμμή της εκτείνεται σε περισσότερα από 95 χλμ. με 100 παραλίες όλων των ειδών. Μια βόλτα στη διάσημη Barceloneta με τη χρυσαφένια, ψιλή άμμο, είναι must. Κατά μήκος της θα δείτε πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ. Οι οικογένειες προτιμούν τη Nova Icaria δίπλα στο Olympic Port. Πιο ήσυχες είναι η Bogatell και η παραλία μπροστά από το Forum. Λίγο έξω από την πόλη (20 λεπτά με το τρένο), η Castelldefels είναι μια υπέροχη παραλία που προτιμούν οι ντόπιοι αλλά και οι λάτρεις των windsurfing και kitesurfing.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider