Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 15.6°C
    Clouds

    5 κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα με θαλασσινό αέρα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα με θαλασσινό αέρα

    Πέντε ιδέες για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής με θέα το γαλάζιο. Ιδανικοί για μονοήμερες εκδρομές αλλά και για αποδράσεις - εξπρές του Σαββατοκύριακου, το πολύ δύο ώρες από την Αθήνα, αυτοί οι πέντε προορισμοί θα σας μεταφέρουν σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό

    Η άνοιξη είναι ο μήνας των κοντινών εκδρομών, ιδανικά δίπλα στη θάλασσα, που σε λίγο χρόνο σε μεταφέρουν σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό και σου δίνουν τις απαραίτητες ανάσες που χρειάζεσαι. Τώρα που ο καιρός ανοίγει, οι αυθόρμητες μονοήμερες εκδρομές, χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό, είναι πολλές φορές και οι καλύτερες.

    Παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε προορισμούς που είναι ιδανικοί για μια θαλασσινή μονοήμερη εκδρομή, αφού απέχουν από μία έως δύο ώρες το πολύ από την Αθήνα, αλλά και για Σαββατοκύριακα με χαλάρωση δίπλα στο κύμα, καλό φαγητό και όμορφα τοπία εξερεύνηση.

    Διαβάστε ακόμη:

    5 ιδέες για θαλασσινή μονοήμερη από την Αθήνα

    Πάχη Μεγάρων: Το ψαροχώρι της Αττικής

    travelgo.gr
    Η Πάχη Μεγάρων είναι ένα ψαροχώρι που λίγοι γνωρίζουν, μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα (πηγή: Shutterstock)

    Κι όμως, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας υπάρχει ένα όμορφο ψαροχώρι με γεύσεις, εικόνες και αρώματα που θα σας θυμίσουν νησί. Μια μονοήμερη εκδρομή στην Πάχη Μεγάρων είναι ό,τι πρέπει για όσους δεν θέλουν να απομακρυνθούν πολύ από την πόρτα του σπιτιού τους για να αλλάξουν παραστάσεις. Μόλις 35 λεπτά από την Αθήνα και λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο των Μεγάρων, αυτό το γραφικό ψαροχώρι προσφέρει ένα όμορφο νησιωτικό σκηνικό για να χαλάρωσετε, να απολαύσετε φρέσκα ψάρια, απευθείας από τον κόλπο του Σαρωνικού και να πιείτε τον καφέ σας με θέα το λιμάνι με τα παραδοσιακά ψαροκάικα.

    Χαλκίδα: Στην πόλη «των τρελών νερών»

    travelgo.gr
    Η Χαλκίδα είναι πάντα μια καλή ιδέα χαλαρωτικές βόλτες (πηγή: Shutterstock)

    Μια ανάσα δρόμος από την Αθήνα, η Χαλκίδα αποτελεί πάντα μια ωραία ιδέα για μια σύντομη εξόρμηση που περιλαμβάνει χαλαρές παραλιακές βόλτες και υπέροχο φαγητό. Στην είσοδο της πόλης υπάρχει η νέα κρεμαστή γέφυρα, ενώ η παλιά κινητή γέφυρα χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες ως σημείο παρατήρησης της παλιρροιακής εναλλασσόμενης κίνησης των νερών του Ευβοϊκού. Η παραλία της πόλης, που ξεκινάει από την Παλιά Γέφυρα και φτάνει στο εντυπωσιακό Κόκκινο Σπίτι, είναι γεμάτη ζωή. Εστιατόρια που σερβίρουν φρέσκο ψάρι και εκλεκτούς μεζέδες, αλλά και ωραία μπαράκια για το βράδυ, σας περιμένουν εδώ. Μην παραλείψετε να ανεβείτε μέχρι το Κάστρο του Καράμπαμπα, στο λόφο πάνω από την πόλη, για να απολαύσετε την υπέροχη θέα στον Ευβοϊκό.

    Αντίκυρα: Το «νησί» της Βοιωτίας

    travelgo.gr

    Ανάμεσα στις πλαγιές του Παρνασσού και στις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου, σε απόσταση περίπου 170 χλμ. από την Αθήνα και 37 χλμ. από τη Λειβαδιά, βρίσκεται η Αντίκυρα, ένα παραθαλάσσιο χωριό της Βοιωτίας που προσφέρεται για ήρεμες αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Αυτό το μέρος συνδυάζει με έναν μαγικό τρόπο το βουνό με τη θάλασσα. Το γραφικό λιμάνι με τα παραδοσιακά ψαροκάικα και τον πανέμορφο φάρο είναι το σήμα κατατεθέν της Αντίκυρας. Εδώ θα απολαύσετε μια ήρεμη, παραθαλάσσια βόλτα, θα φάτε φρέσκο ψάρι στα εστιατόρια και τα ταβερνάκια και θα πιείτε τον καφέ σας με το βλέμμα στραμμένο στον Κορινθιακό κόλπο.

    ΛουτράκιAll time classic προορισμός

    travelgo.gr
    Ο Φάρος Μελαγκάβι κοντά στο Λουτράκι (πηγή: Shutterstock)

    Αναγνωρισμένη λουτρόπολη από το 1925, τουριστικό θέρετρο γνωστό για τα ιαματικά λουτρά, τα μεταλλικά νερά του και το καζίνο του, το Λουτράκι σίγουρα αποτελεί μια ιδανική επιλογή για αποδράσεις-αστραπή, αφού απέχει μόλις 80 χλμ. από την Αθήνα. Αφού κάνετε τη βόλτα σας στον παραλιακό πεζόδρομο, σε απόσταση 15 χλμ. σας περιμένει ένα πανέμορφο τοπίο, εκείνο της Λίμνης Βουλιαγμένης (ναι, καλά διαβάσετε, υπάρχει Λίμνη Βουλιαγμένης και στην Κορινθία). Πρόκειται για μια φυσική λιμνοθάλασσα με υπέροχα νερά και αμμώδη παραλία. Μια ωραία εκδρομή είναι και ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου που βρίσκεται στο τέρμα της χερσονήσου της Περαχώρας, μόλις 20 λεπτά από το Λουτράκι και 10 λεπτά από την Περαχώρα. Εδώ, κοντά στο Φάρο του Ηραίου, στο Ακρωτηρίο Μελαγκάβι, σώζονται τα ερείπια αρχαίου ναού αφιερωμένου στη θεά Ήρα, τα οποία φτάνουν σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

    Η Αίγινα: Το νησί της διπλανής πόρτας

    travelgo.gr
    Η Αίγινα είναι ιδανική για ανοιξιάτικες αποδράσεις (πηγή: Shutterstock)

    Η Αίγινα αποτελεί μία από τις πιο κλασικές και αγαπημένες επιλογές για αποδράσεις εξπρές. Με ρομαντική ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή, γραφικά ψαροχώρια, σημαντικά αξιοθέατα, αρχαιολογικά μνημεία αλλά και μια πευκόφυτη ενδοχώρα ιδανική για πεζοπορία και βόλτες, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού προσφέρει πολλές εναλλαγές. Βόλτες στην περατζάδα του λιμανιού με στάσεις για ουζομεζέδες και παγωτό φυστίκι, εξορμήσεις στην πευκόφυτη ενδοχώρα προς Αγία Μαρίνα, περίπατοι στην Παλιαχώρα, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού, επίσκεψη στον ναό της Αφαίας (η θέα από αυτό το σημείο είναι μαγευτική), αλλά και χαλάρωση με καφέ και φαγητό στο παραδοσιακό ψαροχώρι της Πέρδικας, θα γεμίσουν το πρόγραμμά σας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider