Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 18.6°C
    Clear

    Λουτράκι: 5 ψαγμένες παραλίες που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λουτράκι: 5 ψαγμένες παραλίες που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε

    Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, το Λουτράκι κρύβει μικρούς παραδείσους που προσφέρονται για αναζωογονητικές μονοήμερες εκδρομές. Ιδού 5 υπέροχες«κρυφές» παραλίες που σας περιμένουν να βουτήξετε στα γαλανά και πεντακάθαρα νερά τους

    Δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε πολύ από την Αθήνα για να αλλάξετε παραστάσεις, να κάνετε τις βουτιές σας σε θαυμάσιες παραλίες με πεντακάθαρα νερά και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Το Λουτράκι, μόλις 80 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, είναι ένας κοντινός και προσιτός προορισμός που αποτελεί ιδανική επιλογή για αποδράσεις - αστραπή.

    Αναγνωρισμένη λουτρόπολη από το 1925, τουριστικό θέρετρο γνωστό για τα ιαματικά λουτρά, τα μεταλλικά νερά του και το καζίνο του, το Λουτράκι διαθέτει κρυμμένα διαμαντάκια με κρυστάλλινα νερά και ειδυλλιακό περιβάλλον που εγγυώνται την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση. Σε μικρή απόσταση από την πόλη βρίσκονται μικρές και μεγάλες παραλίες, χωρίς ξαπλώστρες και συνωστισμό, που θα σας αποζημιώσουν για το κυνήγι της εξερεύνησης και τον ιδρώτα που χύσατε μέχρι να πατήσετε αμμουδιά, ενώ τα κρυστάλλινα νερά και το απέραντο γαλάζιο που ανοίγεται μπροστά σας θα σας ταξιδέψει νοερά σε κάποιο από τα πανέμορφα νησιά μας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Λουτράκι: 5 θαυμάσιες «κρυφές» παραλίες για μονοήμερη εκδρομή

    Μυλοκοπή

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση μιάμισης ώρας οδικώς από την Αθήνα και 20 λεπτών από το Λουτράκι, βρίσκεται μια υπέροχη παραλία που σου δίνει στην αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό νησί. Ο λόγος για τη Μυλοκοπή, μια αμμώδη παραλία με ψιλό χαλικάκι, που βρίσκεται μέσα σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Η παραλία είναι χωρισμένη σε δύο κομμάτια εξαιτίας ενός σεισμού που έγινε κατά τους αρχαίους χρόνους. Η μία πλευρά της αποτελείται από σκούρα καθαρή αμμουδιά, ενώ στην άλλη επικρατούν εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες. Τα νερά είναι κρυστάλλινα, με ένα ιδιαίτερο τιρκουάζ χρώμα, ενώ πίσω από την παραλία απλώνεται ένα καταπράσινο πευκοδάσος.

    Παραλία Αρχαιολογικού Χώρου Ηραίου Περαχώρας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου βρίσκεται στο τέρμα της χερσονήσου της Περαχώρας, μόλις 20 λεπτά από το Λουτράκι και 10 λεπτά από την Περαχώρα. Εδώ, κοντά στο Φάρο του Ηραίου, στο Ακρωτηρίο Μελαγκάβι, σώζονται τα ερείπια αρχαίου ναού αφιερωμένου στη θεά Ήρα, τα οποία φτάνουν σχεδόν μέσα στη θάλασσα. Μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο, σας περιμένει μια μικρή, αμμώδης παραλία με μικρό χαλικάκι και υπέροχα νερά για τις βουτιές σας.


    Στέρνα

    Μπορεί η διαδρομή για την κρυφή παραλία της Στέρνας να μην είναι και τόσο εύκολη, ωστόσο το τοπίο και τα κρυστάλλινα νερά θα σας αποζημιώσουν. Πρόκειται για ένα μαγευτικό κόλπο, ιδανικό για ήσυχες βουτιές, με έναν μεγάλο βράχο που χωρίζει από την ανοιχτή θάλασσα μια μικρή στέρνα με θαλασσινό νερό. Για να φτάσετε στην παραλία θα περάσετε την Περαχώρα μετά το Λουτράκι και θα ακολουθήσετε τον δρόμο που οδηγεί στη Στέρνα, ο οποίος για περίπου 1 χλμ. προς το τέλος του είναι βατός χωματόδρομος. Τα τελευταία όμως μέτρα είναι μόνο για κατόχους 4Χ4, επομένως είναι καλύτερο να τα διανύσετε περπατώντας.

    Σκαλωσιά

    Απομονωμένη και προσιτή ταυτόχρονα, η Σκαλωσιά διατηρεί την άγρια φυσική ομορφιά της. Μπορείτε να βρείτε αυτή την ήσυχη και πεντακάθαρη παραλία μόλις 15 λεπτά μετά τον δρόμο που οδηγεί στη Λίμνη της Βουλιαγμένης (Κορινθίας) διανύοντας το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης σε ασφαλτοστρωμένη διαδρομή, πριν καταλήξει σε μια μεγάλη δέσμη σκαλοπατιών από θαλασσινές πέτρες, η οποία δίνει την τελική πρόσβαση στη βοτσαλωτή παραλία. Για να φτάσετε στην παραλία θα χρειαστεί να κατεβείτε μερικά πέτρινα σκαλοπάτια και το τοπίο θα σας αποζημιώσει.

    Λευκή

    Κι όμως, κοντά στο Λουτράκι, βρίσκεται κρυμμένη μια παραλία που θυμίζει το φημισμένο Ναυάγιο της Ζακύνθου. Η μαγευτική Λευκή είναι μια μικρή, σχεδόν ιδιωτική παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο, «αγκαλιασμένη» από κάθετους βράχους, που βρίσκεται δίπλα από την τοποθεσία Νησί στην Πετρίτα, σε μικρή απόσταση από τη Σπηλιά της Φώκιας. Η πρόσβαση είναι δύσκολη από τη στεριά. Παλαιότερα υπήρχε η δυνατότητα να την προσεγγίσει κανείς μέσω ενός μονοπατιού, το οποίο δεν υπάρχει πλέον λόγω των κατολισθήσεω. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται δια θαλάσσης. Όποιος όμως καταφέρει να πάει, είναι βέβαιο ότι θα αποζημιωθεί.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider