Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 18.9°C
    Clouds

    4 φθινοπωρινές μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    4 φθινοπωρινές μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα

    Αν σας αρέσουν οι μονοήμερες αποδράσεις από την Αθήνα, για να αλλάξετε στα γρήγορα σκηνικό, τότε αυτοί οι προορισμοί είναι ιδανικοί για εσάς - Τέσσερις προτάσεις για κάθε γούστο και διάθεση.

    Ψάχνετε για μια εύκολη φθινοπωρινή απόδραση; Ακολουθούν τέσσερις ιδέες για μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα που θα σας φτιάξουν τη διάθεση. Φυσιολατρική απόδραση στις όχθες μιας λίμνης, αρχαιολογική βόλτα ή μονοήμερη εξπρές σε ένα νησί για ουζομεζέδες δίπλα στο κύμα; Η επιλογή είναι δική σας.

    Λίμνη Δόξα, Κορινθία: Για φυσιολάτρες

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Θα μπορούσε να είναι μία λίμνη στις Άλπεις, αλλά βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ορεινή Κορινθία. Κοντά στο χωριό Φενεός, στα 900 μ. υψόμετρο, η τεχνητή Λίμνη Δόξα είναι μία από τις ωραιότερες λίμνες της Πελοποννήσου. Τίποτα δεν φανερώνει ότι βρίσκεστε μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα. Στο κέντρο της λίμνης απλώνεται μία στενή χερσόνησος, όπου υπάρχει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, ενώ πιο ψηλά, σε μια πλαγιά σε απόσταση περίπου 2 χλμ., βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού του 15ου αιώνα μέσα στην πανέμορφη φύση. Εκεί, θα δοκιμάσετε το φημισμένο γλυκό τριαντάφυλλο των μοναχών και θα απολαύσετε από τον ξύλινο σκεπαστό εξώστη τη μοναδική θέα στη λίμνη. Η ευρύτερη περιοχή της Δόξας και του Φενεού προσφέρεται για μια φυσιολατρική απόδραση με στάσεις σε πετρόχτιστα ορεινά χωριά και άφθονες υπαίθριες δραστηριότητες (πεζοπορία, ποδηλασία βουνού, 4×4 κ.ά). Μπορείτε να επισκεφθείτε το κεφαλοχώρι Γκούρα με τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια και την πανέμορφη πλατεία, καθώς και τα χωριά Φενεός, Καλύβια (Αρχαία Φενεός), Στενό και Πανόραμα.

    Δελφοί: Για αρχαιολογικό περίπατο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χωρίς τη ζέστη του καλοκαιριού και τα πλήθη τουριστών, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επισκεφθείτε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Για τους Δελφούς θα υπολογίσετε περίπου δυόμισι ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα. Αξίζει, όμως, τον κόπο. Ο μαγευτικός αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο στους πρόποδες του Παρνασσού και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία. Έχει μια μοναδική γαλήνη και ενέργεια αυτό το μέρος. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν πως ήταν το κέντρο του κόσμου. Εδώ βρισκόταν το σημαντικότερο πανελλήνιο μαντείο της αρχαίας Ελλάδας όπου η Πυθία μετέφερε τους χρησμούς του Απόλλωνα στους επισκέπτες-προσκυνητές. Μετά την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο, κάντε τη βόλτα σας στη σύγχρονη πόλη των Δελφών, καθίστε για φαγητό σε ένα από τα ταβερνάκια και απολαύστε την υπέροχη θέα που φτάνει μέχρι την Ιτέα και το Γαλαξίδι. Ανάλογα με τον χρόνο σας, μπορείτε να βάλετε στο πρόγραμμα στάσεις στην Αράχωβα και το Γαλαξίδι, αλλά και να επισκεφθείτε το γειτονικό χωριό Χρισσό.

    Χαλκίδα: Για ουζάκι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια ανάσα δρόμος από την Αθήνα, η Χαλκίδα αποτελεί πάντα μια ωραία ιδέα για μια σύντομη εξόρμηση που περιλαμβάνει χαλαρές παραλιακές βόλτες και υπέροχο φαγητό. Η πόλη έχει αρκετές κρυμμένες ομορφιές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλους. Στην είσοδο της Χαλκίδας σάς καλωσορίζει η νέα εντυπωσιακή καλωδιακή (κρεμαστή) γέφυρα. Η παλιά κινητή γέφυρα, Γέφυρα του Ευρίπου, είναι το σημείο όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε το μαγικό περίπατο των «τρελών νερών». Η καρδιά της Χαλκίδας χτυπά στην παραλιακή περαντζάδα. Η παραλία που ξεκινάει από την Παλιά Γέφυρα και φτάνει στο εντυπωσιακό Κόκκινο Σπίτι, είναι γεμάτη ζωή. Όλοι δίνουν τα ραντεβού τους στον παραλιακό δρόμο για βόλτες, καφέ και ουζάκι. Εστιατόρια που σερβίρουν φρέσκο ψάρι και εκλεκτούς μεζέδες, αλλά και ωραία μπαράκια για το βράδυ, σας περιμένουν εδώ. Μην παραλείψετε να ανεβείτε μέχρι το Κάστρο του Καράμπαμπα, στον κατάφυτο λόφο πάνω από την πόλη, για να απολαύσετε τη θέα στον Ευβοϊκό.

    Αίγινα: Για εκδρομή με άρωμα νησιού

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το νησί της διπλανής πόρτας, μόλις 35 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά, είναι μία από τις πιο κλασικές και αγαπημένες επιλογές για αποδράσεις εξπρές. Με ρομαντική ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή, γραφικά ψαροχώρια, σημαντικά αξιοθέατα, αρχαιολογικά μνημεία αλλά και μια πευκόφυτη ενδοχώρα ιδανική για πεζοπορία και βόλτες, η Αίγινα είναι υπέροχη και το φθινόπωρο. Βόλτες στην περατζάδα του λιμανιού με στάσεις για ουζομεζέδες και παγωτό φυστίκι, εξορμήσεις στην πευκόφυτη ενδοχώρα προς Αγία Μαρίνα, περίπατοι στην Παλιαχώρα, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού, επίσκεψη στον ναό της Αφαίας (η θέα από αυτό το σημείο είναι μαγευτική), αλλά και χαλάρωση με καφέ και φαγητό στο παραδοσιακό ψαροχώρι της Πέρδικας, θα γεμίσουν το πρόγραμμά σας.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider