Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 24.3°C
    Clear

    6 ψαροχώρια της στεριάς που δεν ήξερες ότι θέλεις να επισκεφτείς

    BEST OF
    6 ψαροχώρια της στεριάς που δεν ήξερες ότι θέλεις να επισκεφτείς

    Παραδοσιακοί οικισμοί πλάι στο κύμα για διακοπές χαμηλών τόνων.

    Χαλαροί ρυθμοί από το πρωί μέχρι το βράδυ, βόλτες στο λιμάνι για θαλασσινούς μεζέδες ή καφέ με θέα τις ψαρόβαρκες και μία ήσυχη παραλία για να βουτήξεις σε πεντακάθαρα νερά. Εδώ τα ξεχνάς όλα. Το τοπίο, η ηρεμία και η γαλήνη σε κερδίζουν. Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστείς να χρειαστεί να μπεις ούτε για ένα λεπτό σε πλοίο. Από την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο, συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε έξι γραφικά ψαροχώρια της στεριάς που αξίζει να ανακαλύψεις.

    Τραχήλα, Μεσσηνία

    Τραχήλα, Μεσσηνία

    Σε απόσταση 55 χλμ. από την Καλαμάτα, στη Μεσσηνιακή Μάνη, η Τραχήλα είναι ένα μικρό και άγνωστο σε πολλούς ψαροχώρι με ξεχωριστό χρώμα. Το γραφικό λιμανάκι με τις βάρκες και τα πετρόκτιστα σπίτια, περικυκλωμένα από το άγριο μανιάτικο τοπίο, στήνουν το καλύτερο αγχολυτικό σκηνικό. Αν βρεθείτε εδώ, αναζητήστε το γνήσιο, χοντρό αλάτι του χωριού, που συλλέγεται από τους βράχους της περιοχής. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν παρθένες παραλίες με βράχια και πεντακάθαρα νερά για να βουτήξετε. Εντυπωσιακή είναι η απόκρημνη ακτή Καταφύγι, με επίπεδα βράχια που λειτουργούν ως φυσικές εξέδρες.

    Κυπαρίσσι, Λακωνία

    Κυπαρίσσι, Λακωνία

    Ένα από τα καλά κρυμμένα «μυστικά» της Λακωνίας είναι το Κυπαρίσσι, ένα πανέμορφο και μοναχικό παραθαλάσσιο χωριό, εκεί όπου οι απολήξεις των βουνοκορφών του Πάρνωνα συναντούν τα γαλανά νερά του Μυρτώου. Το γραφικό χωριό που βρίσκεται ανάμεσα στο Λεωνίδιο και τη Μονεμβασιά, σε απόσταση 88 χλμ. από τη Σπάρτη, μέχρι τη δεκαετία του 1970 ήταν προσβάσιμο μόνο δια θαλάσσης ή με τα πόδια, μέσω ενός απότομου ορεινού μονοπατιού. Τα ασβεστωμένα σπίτια με τις κεραμιδένιες στέγες και τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα, που ακουμπούν κυριολεκτικά στη θάλασσα, αποπνέουν έντονα την ατμόσφαιρα αιγαιοπελαγίτικου νησιού. Η περιοχή διαθέτει πανέμορφες παραλίες όπως την πλατιά ακρογιαλιά της Μεγάλης Άμμου και την ήσυχη παραλία της Αγίας Κυριακής.

    Πούλιθρα, Αρκαδία

    Πούλιθρα, Αρκαδία

    Το πράσινο από τις πλαγιές του Πάρνωνα και τα καταγάλανα νερά συνδυάζονται αρμονικά στο παραθαλάσσιο χωριό Πούλιθρα, 8 χλμ. μακριά από το Λεωνίδιο, την πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Τα σπίτια με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, το όμορφο λιμανάκι, οι ψαροταβέρνες και η βοτσαλωτή παραλία του χωριού με τα πεντακάθαρα νερά, δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για ήσυχες καλοκαιρινές αποδράσεις που περιλαμβάνουν καλό φαγητό και διαδρομές στη φύση. Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε την παραλία της Πλάκας, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε και την εντυπωσιακή παραλία του Φωκιανού. Κι αν έχετε όρεξη για εκδρομή στο βουνό, μπορείτε να οδηγήσετε μέχρι το χωριό Κοσμάς- το «μπαλκόνι της Κυνουρίας».

    Μοναστηράκι, Φωκίδα

    Μοναστηράκι, Φωκίδα

    Το Μοναστηράκι είναι ένα από τα γραφικότερα παραθαλάσσια χωριά της Φωκίδας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Ναύπακτο. Το αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό έχει πλακόστρωτα δρομάκια, παλιά σπίτια με μπαλκόνια που αντικρίζουν τη θάλασσα κι ένα μικρό γραφικό λιμανάκι, ενώ κοντά του βρίσκεται η οργανωμένη παραλία του Παραθάλασσου, με ομπρέλες και ξαπλώστρες πάνω σε μια μακρόστενη λωρίδα γης με ψιλό βότσαλο. Το πρόγραμμα εδώ είναι ανακουφιστικά απλό: βόλτα στο χωριό, θαλασσινοί μεζέδες με ουζάκι στα ταβερνάκια, μπάνιο και εξερεύνηση στα γύρω μέρη: Χιλιαδού, Σκάλωμα, Μαραθιάς, Γλυφάδα, Σπηλιές και το μικρό νησάκι απέναντι, τα Τριζόνια.

    Κορωνησία, Άρτα

    Κορωνησία, Άρτα

    Μόλις 25 χλμ. από την πόλη της Άρτας, στο κέντρο του Αμβρακικού κόλπου, βρίσκεται η Κορωνησία, ένα μικρό ψαροχώρι που συνδέεται με τη στεριά με μια μακρόστενη λωρίδας γης. Τα σπίτια του οικισμού αναπτύσσονται κυκλικά πάνω σε μικρό ύψωμα, έχοντας θέα στην κλειστή θάλασσα και τις αμμονησίδες. Στο λιμάνι της Κορωνησίας δένουν βάρκες και αλιευτικά, που προμηθεύουν τα ταβερνάκια του νησιού με φρέσκο ψάρι και τις περίφημες γαρίδες Αμβρακικού. Το πλούσιο σε βλάστηση περιβάλλον, οι χαρακτηριστικές ψαρόβαρκες (πριάρια) και οι πολλές κατάφυτες νησίδες προσφέρουν μοναδικές εικόνες στον επισκέπτη.

    Αγία Κυριακή-Τρίκερι, Μαγνησία

    Αγία Κυριακή-Τρίκερι, Μαγνησία

    Το νότιο Πήλιο με πανέμορφες παραλίες και γραφικούς οικισμούς- σωστά ησυχαστήρια, ζωντανεύει κυρίως το καλοκαίρι και έχει τον δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Στο νοτιότερο σημείο του Πηλίου, σε απόσταση 75 χλμ. από το Βόλο, η Αγία Κυριακή, το επίνειο του ναυτικού χωριού Τρίκερι, είναι ένα από τα ομορφότερα ψαροχώρια της περιοχής. Δεν μπαίνεις σε καράβι και όμως νιώθεις σαν να είσαι σε νησί. Εδώ ο χρόνος κυλάει πιο αργά, τα στενά του χωριού σε ταξιδεύουν στην Ελλάδα άλλων εποχών και το φαγητό στα ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα είναι πραγματικά απολαυστικό. Αξίζει να πάρετε το καραβάκι από τον Αλογόπορο για να πάτε στο νησάκι Παλαιό Τρίκερι. Το μοναδικό κατοικημένο νησί του Παγασητικού είναι ένα μέρος που μοιάζει να έχει ξεχάσει για τα καλά ο χρόνος.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider