Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Λακωνία
    Thu 18.9°C
    Clear

    Daily Mail: Οι «μυστικοί» προορισμοί της Ελλάδας για το φετινό καλοκαίρι

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Daily Mail: Οι «μυστικοί» προορισμοί της Ελλάδας για το φετινό καλοκαίρι

    Από μικρά νησιά του Αιγαίου και γραφικά χωριά στην Ήπειρο και την Πελοπόννησο μέχρι μυστικές γωνιές σε δημοφιλείς προορισμούς, αυτά είναι τα μέρη στην Ελλάδα που προτείνει η Daily Mail για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

    Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail για ακόμα μία φορά παρουσιάζει τις ομορφιές της Ελλάδας και αποκαλύπτει καλοκαιρινούς προορισμούς, γραφικά χωριά και λιγότερο γνωστά νησιά που προσφέρονται για ήρεμες διακοπές μακριά από τα πλήθη. «Ξεχάστε το χάος της Μυκόνου και την πολυκοσμία της Σαντορίνης – Σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά για να βρείτε την ηρεμία στην Ελλάδα», αναφέρει στην εισαγωγή του το δημοσίευμα.

    Η λίστα της Daily Mail περιλαμβάνει προορισμούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τα Επτάνησα μέχρι την Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα. Αυτά τα μέρη διαθέτουν υπέροχα τοπία, συναρπαστική ιστορία και αίσθηση χαλάρωσης. Δείτε ποιοι είναι οι προορισμοί που προτείνει η Daily Mail στους αναγνώστες της και τι αναφέρει για τον καθένα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι θησαυροί της ηπειρωτικής Ελλάδας

    travelgo.gr
    Η εκκλησία της Παναγίας της Οδηγήτριας στη χερσόνησο Τηγάνι στη Μάνη (Πηγή: Shutterstock)

    Η τραχιά χερσόνησος της Μάνης, στο νότιο τμήμα της Πελοποννήσου, είναι μία από τις πιο απομονωμένες και όμορφες περιοχές της Ελλάδας, αναφέρει η δημοσιογράφος της Daily Mail και προτείνει στους αναγνώστες της εφημερίδας να εξερευνήσουν τα άγρια τοπία της περιοχής, να περπατήσουν σε εγκαταλελειμμένα φρούρια στις κορυφές λόφων, να κολυμπήσουν στους βραχώδεις όρμους, να επισκεφθούν τα Σπήλαια Διρού και να γνωρίσουν την αρχαία ιστορία της Σπάρτης και του Μυστρά.

    travelgo.gr
    Το πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς στην Ήπειρο, εκεί που τελειώνει η χαράδρα του Βίκου (Πηγή: Shutterstock)

    Για όσους θέλουν βουνό, η Daily Mail προτείνει διακοπές στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στα Ζαγοροχώρια με τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια πάνω από ορμητικά ποτάμια. Το άρθρο κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στα Μετέωρα με τα περίφημα μοναστήρια χτισμένα στις κορυφές των τεράστιων βράχων, που αποτελούν το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος.

    travelgo.gr
    Θέα στον Παγασητικό κόλπο από το χωριό Λαύκος στο Πήλιο (Πηγή: Shutterstock)

    Εναλλακτικά, γράφει η Daily Mail, ακολουθήστε τα βήματα των θεών του Ολύμπου, οι οποίοι, σύμφωνα με τη μυθολογία, επέλεξαν για θερινή κατοικία τους τη χερσόνησο του Πηλίου με τα πανέμορφα χωριά, τα καταπράσινη δάση και τις κρυφές παραλίες. Όπως αναφέρει το άρθρο, οι Έλληνες επισκέπτονται το Πήλιο για να κάνουν σκι το χειμώνα και να κολυμπήσουν το καλοκαίρι.

    Τα ελληνικά νησιά που κάνουν την έκπληξη

    travelgo.gr
    Η παραλία Σεϋχέλλες στην Ικαρία (Πηγή: Shutterstock)

    Το άρθρο της Daily Mail καλεί τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν μικρά νησιά - διαμάντια, όπως τη Σύμη με τα πολύχρωμα σπίτια και ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια του Αιγαίου. Η Ικαρία ξεχωρίζει ως μία τις «Μπλε Ζώνες» του κόσμου – τα μέρη όπου οι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια λόγω της υγιεινής διατροφής και του τρόπου ζωής τους. Το ντόπιο γίδινο γάλα, το ελαιόλαδο, τα βιολογικά λαχανικά και το κόκκινο κρασί βοηθούν στον καλύτερο τρόπο ζωής, όπως και το υπέροχο περιβάλλον με τις αμμώδεις παραλίες και τις καταπράσινες πλαγιές. Η Daily Mail προτείνει διακοπές και στην Κρήτη, σε μέρη εκτός τουριστικής πεπατημένης όπως τα απομονωμένα Αστερούσια Όρη στο νότιο τμήμα του Ηρακλείου.

    travelgo.gr
    Το χωριό Κιόνι στην Ιθάκη (Πηγή: Shutterstock)

    H Άνδρος ξεχωρίζει χάρη στο πλούσιο δίκτυο μονοπατιών και την καταπράσινη ενδοχώρα της, η Σίφνος φημίζεται για τη γαστρονομία της (με κορυφαίο πιάτο το μαστέλο), η Σέριφος έχει μια μαγευτική Χώρα, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε λόφο, ενώ η Μήλος κερδίζει τις εντυπώσεις με τα σεληνιακά τοπία και τις θαυμάσιες παραλίες και θαλάσσιες σπηλιές της. Στη λίστα φιγουράρει και η Κύθνος, με τη δημοσιογράφο να προτείνει βόλτα στο Ακρωτήριο Κέφαλος, επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας της Κανάλας και βουτιές στην εντυπωσιακή παραλία Κολώνα.

    travelgo.gr
    Η παραλία Κολώνα στην Κύθνο (Πηγή: Shutterstock)

    Αν και η Κεφαλονιά έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο μετά από την ταινία «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», υπάρχουν ακόμα ήσυχες γωνιές στο νησί, όπως η μικρή χερσόνησος του Ακρωτηρίου Λιάκα, η οποία δεν προσελκύει πολλούς επισκέπτες λόγω της δύσκολης προσέγγισης και της βραχώδους ακτής. Στο Ιόνιο η Daily Mail ξεχωρίζει επίσης τη μυθική Ιθάκη και τους Παξούς με τις εξωτικές παραλίες ως ιδανικούς προορισμούς χαλάρωσης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider