Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Καστοριά
    Thu 7.9°C
    Clouds

    Καστοριά: Τα καλύτερα εστιατόρια στην αρχοντική πόλη της Μακεδονίας

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Καστοριά: Τα καλύτερα εστιατόρια στην αρχοντική πόλη της Μακεδονίας

    Ταξιδεύουμε στην Καστοριά και επιλέγουμε γραφικές ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και γκουρμέ εστιατόρια για γευστικές απολαύσεις με θέα τη λίμνη Ορεστιάδα. Σας δίνουμε τις διευθύνσεις για να ανακαλύψετε τα καλύτερα της τοπικής γαστρονομίας

    Κάθε φορά που βρισκόμαστε στην Καστοριά επιβεβαιώνουμε ότι πρόκειται για μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ελλάδας. Εκτός από την περίφημη λίμνη της, που αποτελεί το στολίδι της πόλης, τα επιβλητικά αρχοντικά και τις δεκάδες βυζαντινές εκκλησίες της, η Καστοριά έχει να υπερηφανεύεται και για την τοπική κουζίνα της.

    Οι περίφημοι σαρμάδες, οι κεφτέδες με μακάλο (σάλτσα με αλεύρι, ντομάτα και σκόρδο), τα φημισμένα φασόλια γίγαντες της περιοχής και το λιμνίσιο ψάρι είναι μερικοί μόνο γευστικοί λόγοι για να αγαπήσει κανείς αυτή την πόλη. Αυτά και άλλα πολλά παραδοσιακά αλλά και πιο δημιουργικά πιάτα δοκιμάσαμε στα παρακάτω εστιατόρια της Καστοριάς που σας προτείνουμε να επισκεφθείτε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Καστοριά: Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό

    Ντολτσό

    travelgo.gr
    Πηγή: Εστιατόριο Ντολτσό

    Κλασική αξία για παραδοσιακή τοπική κουζίνα αποτελεί το εστιατόριο Ντολτσό, που στεγάζεται στο ισόγειο διατηρητέου αρχοντικού του 1860, στην Παλιά Πόλη της Καστοριάς. Δοκιμάστε τους υπέροχους σαρμάδες με λάχανο ωριμασμένο στην άλμη, ταλτσένο (κοπανισμένη φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης με φρέσκια μελιτζάνα), κεφτεδάκια με σάλτσα μακάλο, κότσι στη γάστρα και χοιρινό με δαμάσκηνα και σταφίδες. Τα τοπικά κρασιά, της ευρύτερης περιοχής και κυρίως της Μακεδονίας, συμπληρώνουν τη γευστική εμπειρία.

    Το Στέκι της Παρέας

    travelgo.gr
    Πηγή: Το Στέκι της Παρέας

    Στέκι των ντόπιων εδώ και τέσσερις δεκαετίες, το Στέκι της Παρέας σερβίρει παραδοσιακά πιάτα, μαγειρευτά και ωραία ψητά. Τα μοσχαρίσια μάγουλα, οι σαρμάδες και τα κεφταδάκια μακάλο είναι μερικά από τα highlights του μενού. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και το τοπικό τυρί μπάτζο σαγανάκι με ντομάτα και αυγό μάτι.

    Παλιά Πόλη

    travelgo.gr
    Πηγή: Εστιατόριο Παλιά Πόλη

    Το εστιατόριο Παλιά Πόλη στεγάζεται σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι με ζεστό περιβάλλον στο Ντολτσό, απένταντι ακριβώς από την λίμνη. Εδώ θα απολαύσετε νόστιμη σπιτική κουζίνα και πολλές καστοριανές συνταγές. Η «κράνεια σαλάτα», ο μπάτζος με αυγό, η τραχανόπιτα, οι γίγαντες Καστοριάς και η σταβλίσια μπριζόλα είναι μερικά από τα καλύτερα πιάτα. Έχει και ωραία αυλή για τις καλές μέρες του χρόνου.

    Πασατέμπος

    travelgo.gr
    Πηγή: Πασατέμπος

    Πολύ γευστικά και ιδιαίτερα πιάτα με τοπικά προϊόντα θα δοκιμάσετε στο μεζεδοπωλείο Πασατέμπος που βρίσκεται σε ένα στενάκι στο κέντρο της πόλης. Στο μενού θα βρείτε τυρί μπάτζο με μαρμελάδα πιπεριάς, χυλοπίτες Καστοριάς με μοσχαράκι, λαχανικά και τσαλαφούτι, κοτόπουλο φιλέτο με μυρωδικά, σπαράγγια και πουρέ παστινάκι-καρότο και άλλα νόστιμα και εμπνευσμένα πιάτα. Στα συν ο όμορφος χώρος.

    Αλλοτινό

    travelgo.gr
    Πηγή: Αλλοτινό

    Στην είσοδο της Καστοριάς, κάντε μια στάση στο εστιατόριο Αλλοτινό για πιάτα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, νόστιμα μαγερευτά και ψητά, αλλά αρκετά δημιουργικά πιάτα σε έναν προσεγμένο χώρο με θέα στη λίμνη Ορεστιάδα.

    Γαϊτάνης

    travelgo.gr
    Πηγή: Γαϊτάνης

    Φημισμένο εστιατόριο θαλασσινών είναι ο Γαϊτάνης στον οικισμό Δισπηλιό, κοντά στην πόλη της Καστοριάς. Δοκιμάστε την ψαρόσουπα, το λεμονάτο ψάρι και τις μακαρονάδες θαλασσινών. Στα συν η ενημερωμένη κάβα κρασιών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider