Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 18.5°C
    Clouds

    Λίμνη Πλαστήρα: 5 ταβέρνες για καλοφαγάδες

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λίμνη Πλαστήρα: 5 ταβέρνες για καλοφαγάδες

    Η Λίμνη Πλαστήρα είναι το στολίδι της Θεσσαλίας και ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Σας προτείνουμε πέντε στάσεις για να απολαύσετε καλό, παραδοσιακό φαγητό με θέα τα νερά της λίμνης

    Σε απόσταση 25 χλμ. δυτικά από την πόλη της Καρδίτσας, η πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα αποτελεί έναν υπέροχο προορισμό για αποδράσεις που συνδυάζουν χαλάρωση και περιπέτεια όλο το χρόνο. Σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας, θα ανακαλύψετε δεκάδες παραδοσιακά και φιλόξενα χωριά και ταβέρνες με γνήσιες τοπικές γεύσεις και καλό ντόπιο κρασί.

    Το σίγουρο είναι ότι οι δραστηριότητες που θα απολαύσετε στην περιοχή θα σας ανοίξουν την όρεξη. Γι' αυτό, επιλέξαμε και σας προτείνουμε πέντε ταβέρνες που φημίζονται για το καλό, παραδοσιακό φαγητό τους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Λίμνη Πλαστήρα: 5 ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε

    Ζαρνάβαλος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στα Καλύβια Πεζούλας, οι λάτρεις του κρέατος πιάνουν τραπέζι στο Ζαρνάβαλο, μια παλιά χασαποταβέρνα με ντόπια κρεατικά που προέρχονται από το οικογενειακό κρεοπωλείο, ακριβώς δίπλα. Εδώ θα βρείτε σούβλες όπως παραδοσιακό κοκορέτσι, χοιρινό κοντοσούβλι και αρνάκι σούβλας και όλα της ώρας όπως μπριζόλες, λουκάνικο παραγωγής τους κ.ά. Το «πουγκί του τσοπάνη» με αρνάκι και τυριά στη λαδόκολλα και η «στάμνα του χωρικού» με μοσχάρι, τυριά και πατάτες ψημένα σε πήλινο, είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ.

    Φαγοπότι

    travelgo.gr
    Πηγή: Φαγοπότι

    Στην είσοδο του χωριού Καλύβια Πεζούλας, το Φαγοπότι σερβίρει παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής, αλλά και πιο δημιουργικές γεύσεις. Τοπικές πρώτες ύλες δημιουργούν νόστιμα και ιδιαίτερα πιάτα, με έμφαση στην τοπική γαστρονομία της λίμνης Πλαστήρα. Μία από τις σπεσιαλιτέ του εστιατορίου είναι το αγριογούρουνο με δαμάσκηνα και κάστανα, που σερβίρεται μετά τον Οκτώβριο, όταν δηλαδή οι θεσσαλικές καστανιές δίνουν τον υπέροχο καρπό τους. Τα γλυκά είναι σπιτικά, το μπαρ φιλόξενο με «ψαγμένη» μουσική και η κάβα ενδιαφέρουσα.

    Μανιτάρι

    travelgo.gr
    Πηγή: Μανιτάρι

    Στον κεντρικό δρόμο λίγο πριν από το Νεοχώρια, το Μανιτάρι προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά, σπιτικά εδέσματα. Δοκιμάστε αγριογούρουνο με χυλοπίτες, γίδα βραστή, κόκορα κρασάτο, αρνάκι γάστρας και πρασοτηγανιά δίπλα στις τζαμαρίες με θέα στη λίμνη. Μη χάσετε τη μανιταρόσουπα με φρέσκα άγρια μανιτάρια της περιοχής.

    Δόλοπες

    travelgo.gr
    Πηγή: Δόλοπες

    Τα περισσότερα προϊόντα στην ταβέρνα Δόλοπες είναι δικής τους παραγωγής, γι΄αυτό και σε κερδίζουν με τη νοστιμιά τους. Κατσίκι στη γάστρα ή στη σούβλα, κεφτέδες αγριογούρουνου, αγριογούρουνο στιφάδο, χοιρινή τηγανιά με φέτα και χειροποίητα λουκάνικα είναι μερικά μόνο από τα ωραία που θα δοκιμάσετε αγναντεύοντας τη λίμνη Πλαστήρα στο βάθος.

    Το Τσαρδάκι

    travelgo.gr
    Πηγή: Το Τσαρδάκι

    Στην ανατολική όχθη της λίμνης, στο ομώνυμο χωριό, το Τσαρδάκι αποτελεί σταθερή αξία για σπιτικό φαγητό με έμφαση στα τοπικά προϊόντα από το 1939. Η ταβέρνα φημίζεται για τα μαγειρευτά και ψητά στον ξυλόφουρνο. Μη χάσετε τα εκπληκτικά αρνίσια παϊδάκια και τα ρεβύθια με μελιτζάνες.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider