Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Καλάβρυτα
    Fri 17.5°C
    Clear

    Καλάβρυτα: Τα καλύτερα στέκια για φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Καλάβρυτα: Τα καλύτερα στέκια για φαγητό

    Το ταξίδι στα Καλάβρυτα δεν προσφέρει μονάχα αξέχαστες διαδρομές στη φύση και την Ιστορία, αλλά και μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Αν θέλετε να φάτε καλά και παραδοσιακά, αυτές είναι οι ταβέρνες που πρέπει να επισκεφθείτε

    Σε απόσταση δύο ωρών από την Αθήνα, τα Καλάβρυτα αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για χειμερινές - και όχι μόνο - αποδράσεις. Παρθένα φύση, χιονισμένες βουνοκορφές, υπέροχα σπήλαια, φαράγγια και ιστορικά μοναστήρια σάς προσκαλούν για ατελείωτη εξερεύνηση.

    Το ταξίδι στα Καλάβρυτα δεν θα σας προσφέρει μονάχα αξέχαστες διαδρομές στην Ιστορία και τη φύση αλλά και μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Οι ταβέρνες της περιοχής που σερβίρουν παραδοσιακά πιάτα με ποιοτικά τοπικά προϊόντα αποτελούν παράδεισο για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Αυτά είναι μερικά από τα πιο αγαπημένα μας στέκια για παραδοσιακό φαγητό στα Καλάβρυτα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Καλάβρυτα: Στα στέκια των καλοφαγάδων

    Βαρβιτσιώτης

    travelgo.gr
    Πηγή: Ταβέρνα Βαρβιτσιώτης

    Αγαπημένο στέκι των καλοφαγάδων στην πόλη των Καλαβρύτων, η ταβέρνα Βαρβιτσιώτης λειτουργεί από το 1973 και φημίζεται για τα ψητά της και τους σπιτικούς μεζέδες της. Σπεσιαλιτέ της είναι το «βλάχικο», μπουκίτσες από μοσχάρι και χοιρινό ψημένα στο πήλινο, μαζί με τέσσερα τυριά, ντομάτα και πιπεριά. Εξαιρετικά είναι επίσης το κατσικάκι λαδορίγανη, τα γαρδουμπάκια, η σαλάτα Βαρβιτσιώτης και η ντόπια φέτα τυλιχτή σε φύλλο με ελατίσιο μέλι.

    Περί Ορέξεως

    travelgo.gr
    Πηγή: Περί Ορέξεως

    Στο τέλος του πεζόδρομου της πόλης των Καλαβρύτων, η ταβέρνα Περί Ορέξεως φημίζεται για την παραδοσιακή κουζίνα της. Τα σπιτικά φαγητά όπως αρνάκι λαδορίγανη, μοσχάρι γιουβέτσι, κόκκορας μακαρονάδα, σουτζουκάκια κ.ά., θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

    Η Αυλή

    Κάτω από τον σταθμό του Οδοντωτού, η ταβέρνα Αυλή σερβίρει νοστιμότατο κεμπάπ που λιώνει στο στόμα, κατσικάκι λαδορίγανη, ψητά της ώρας και πίτες με δικό τους φύλλο, όλα φτιαγμένα με σπιτική φροντίδα.

    Το Σπιτικό

    Για μαμαδίστικο φαγητό, κάντε μια στάση οινομαγειρείο «Το Σπιτικό». Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία μαγειρευτών, σούπες και πιάτα της ώρας με ντόπια κρέατα. Δοκιμάστε πρασοκρεατόπιτα, λαχανοντολμάδες, κοκορόσουπα, γίδα βραστή και ζαρκάδι κοκκινιστό ή στιφάδο.

    Το Σπίτι της Μαριώς

    travelgo.gr
    Πηγή: Το Σπίτι της Μαριώς

    Τέσσερα χιλιόμετρα πριν τα Καλάβρυτα, στο δρόμο Καλαβρύτων-Διακοπτού, το Σπίτι της Μαριώς αποτελεί κορυφαία γευστική στάση στην περιοχή. Το μενού που στηρίζεται σε ντόπια προϊόντα περιλαμβάνει υπέροχα πιάτα όπως κριθαρώτο με άγρια μανιτάρια και φρέσκια τρούφα, γύρο με τσιπς πατάτας και κατσικάκι με πατάτες στη χόβολη. Πολύ νόστιμες είναι και οι πίτες της Μαριώς (χορτόπιτα, τυρόπιτα στριφτή) και η πατζαροσαλάτα. Η ενημερωμένη κάβα δίνει έμφαση στα ντόπια οινοποιεία.

    Ρομάντζο

    travelgo.gr
    Πηγή: Το Ρομάντζο

    Κρυμμένη μέσα στο καταπράσινο φαράγγι του Βουραϊκού, σε απόσταση αναπνοής από τα Καλάβρυτα, η Ζαχλωρού είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αχαΐας. Εκεί, δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Οδοντωτού και κάτω από τα πλατάνια, το Ρομάντζο σερβίρει παραδοσιακές νοστιμιές όπως μοσχαράκι με χυλοπίτες, πρασοκρεατόπιτα, γίδα βραστή και κουνέλι στιφάδο.

    Πλανητέρος

    Στο Πλανητέρο, αξίζει να κάνετε μια στάση στην ομώνυμη ταβέρνα, μέσα στα πλατάνια, στις όχθες των κρυστάλλινων νερών του Αροάνιου, για να δοκιμάσετε την πέστροφα που μαγειρεύουν με 9 διαφορετικούς τρόπους. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την καπνιστή πέστροφα αλλά και την πέστροφα με αμύγδαλα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider