Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 19.8°C
    Clouds

    10 εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδας που μπορείτε να επισκεφτείτε οδικώς

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    10 εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδας που μπορείτε να επισκεφτείτε οδικώς

    10 ιδέες για εκδρομές με το αυτοκίνητο σε μαγευτικές παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τοπία άγριας ομορφιάς και τιρκουάζ νερά που δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε με πλοίο για να τα απολαύσετε.

    Ποιος είπε ότι εντυπωσιακές παραλίες έχουν μόνο τα νησιά; Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Πελοπόννησο, υπάρχουν πανέμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά που μπορούν να σας χαρίσουν ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές χωρίς να ταξιδέψετε με πλοίο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το αυτοκίνητό σας και πολλή διάθεση για βουτιές! Εμείς ξεχωρίσαμε δέκα υπέροχες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας και σας τις παρουσιάζουμε.

    Σαρακήνικο, Πάργα

    Σαρακήνικο, Πάργα
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Σαρακήνικο βρίσκεται 12 χλμ. από την Πάργα, μετά το χωριό Αγιά, στο βάθος ενός κλειστού κόλπου με πεντακάθαρα νερά. Είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες στην περιοχή, με ψιλή άμμο και βοτσαλάκι στο μεγαλύτερο μέρος της. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες, ταβέρνες, beach bars και cafe.

    Μπέλα Βράκα, Σύβοτα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια ανάσα από τα Σύβοτα Θεσπρωτίας βρίσκεται μία πραγματικά παραδεισένια παραλία. Ο λόγος για την Μπέλα Βράκα, την παραλία που ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο. Ο επισκέπτης μπορεί να περάσει στο νησί διασχίζοντας τη θάλασσα με τα πόδια, καθώς το νερό δεν ξεπερνά σε βάθος τους 40 πόντους. Μια από τις ιδιαιτερότητες της παραλίας είναι το ροζ χρώμα της άμμου που οφείλεται στο πλούσιο κοκκινόχωμα της περιοχής.

    Αμμόλοφοι, Καβάλα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση 20 χλμ. από την Καβάλα και 2 χλμ. από την περιοχή της Νέα Περάμου, οι Αμμόλοφοι θα σας δώσουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποιο εξωτικό νησί. Τρεις μαγευτικοί κολπίσκοι, με ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς ντόπιους και ξένους επισκέπτες που αναζητούν χαλάρωση σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Στους Αμμόλοφους θα βρείτε beach bars, θαλάσσια σπορ αλλά και πιο ήσυχες γωνιές για να κάνετε τις βουτιές σας.

    Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μία από τις ωραιότερες και πιο φημισμένες παραλίες σε ολόκληρη τη Χαλκιδική είναι οι Καβαρούτρυπες, που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας, μετά τη Βουρβουρού και πριν τη Σάρτη. Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη ακρογιαλιά, αλλά για μικρούς κολπίσκους, κρυμμένους πίσω από ένα υπέροχο πευκοδάσος, με κάτασπρες μικρές αμμουδιές, κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, λευκά βράχια σαν γλυπτά και πυκνά πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα. Η παραλία είναι οργανωμένη στο σημείο όπου υπάρχει το beach bar, ενώ οι άλλες παραλίες είναι πιο απομονωμένες.

    Μυλοπόταμος, Πήλιο

    Μυλοπόταμος, Πήλιο
    Πηγή: Shutterstock

    Στην πλευρά του Αιγαίου, σε κοντινή απόσταση από την Τσαγκαράδα, ο εξωτικός και πανέμορφος Μυλοπόταμος είναι μία από τις διασημότερες και πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες του Πηλίου. Το τοπίο είναι επιβλητικό: γαλαζοπράσινα νερά, χρυσή άμμος, λευκό βοτσαλάκι και ένας βράχος με άνοιγμα που χωρίζει την παραλία στα δύο. Η πρόσβαση είναι εύκολη κατεβαίνοντας μερικά σκαλοπάτια.

    Φακίστρα, Πήλιο

    Φακίστρα, Πήλιο
    Πηγή: Shutterstock

    Ο μικροσκοπικός κόλπος της Φακίστρας είναι μία από τις πιο καρτποσταλικές γωνιές του ανατολικού Πηλίου. Έχει βραβευτεί από πολλά διεθνή ταξιδιωτικά sites και έχει μπει σε ουκ ολίγες λίστες με τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας και όχι μόνο. Έχει άμμο με ψιλό βοτσαλάκι και περιβάλλεται από απότομα και ψηλά βράχια. Για να την προσεγγίσετε θα ακολουθήσετε την ταμπέλα από την Τσαγκαράδα και στη συνέχεια θα περπατήσετε σε ένα κατηφορικό μονοπάτι για 15 λεπτά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και θα χρειαστεί να έχετε τις δικές σας προμήθειες.

    Καλογριά, Αχαΐα

    Καλογριά, Αχαΐα
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία της Καλογριάς στην Αχαΐα, 45 χλμ. δυτικά της Πάτρας, έχει φανατικούς φίλους - κι όχι άδικα. Είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλά και πιο όμορφες της Πελοποννήσου. Η χρυσή αμμουδιά 9 χιλιομέτρων, τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και η φυσική ομορφιά που προσφέρει το πευκοδάσος της Στροφυλιάς θα σας μαγέψουν. Σε αυτήν βρίσκονται και αμμόλοφοι (θίνες), με εντυπωσιακότερο αυτόν στο βόρειο τμήμα της. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν τις ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας, αλλά και για εκείνους προτιμούν τη χαλάρωση και την απομόνωση.

    Ζαχάρω-Καϊάφας, Ηλεία

    Ζαχάρω-Καϊάφας, Ηλεία
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από τον Πύργο, βρίσκεται αυτή η τεράστια παραλία με τη χρυσαφένια αμμουδιά που βρέχεται από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Είναι ιδανική για οικογένειες, θαλάσσια σπορ αλλά και για ρομαντικά ηλιοβασιλέματα. Η παραλία της Ζαχάρως είναι ουσιαστικά η αρχή της απέραντης αμμουδιάς του Καϊάφα.

    Φωκιανός, Αρκαδία

    Φωκιανός, Αρκαδία
    Πηγή: Shutterstock

    Στις ακτές της ανατολικής Πελοποννήσου, στο νοτιότερο άκρο της Αρκαδίας, εκεί όπου οι καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα βουτούν στα νερά του Μυρτώου, βρίσκεται μία από τις ωραιότερες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας: η παραλία του Φωκιανού. Πεντακάθαρα νερά και ένα ωραιότατο φυσικό τοπίο σας περιμένουν σε αυτή την υπέροχη παραλία με τα μεγάλα λευκά βότσαλα, που είναι καλά κρυμμένη ανάμεσα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές. Θα βρείτε δύο ταβέρνες και beach bar, ενώ τριγύρω υπάρχουν και λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μπορεί η διαδρομή (περίπου μία ώρα από το Λεωνίδιο) να έχει αρκετές στροφές και να θέλει προσοχή, αλλά το τοπίο και τα νερά θα σας αποζημιώσουν.

    Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

    travelgo.gr
     Πηγή: Shutterstock

    Η Βοϊδοκοιλιά, η εμβληματική παραλία της δυτικής Μεσσηνίας, με τη λευκή σαν πούδρα αμμουδιά και τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, χρωστά το όνομά της στο ημικύκλιο που σχηματίζει και θυμίζει... κοιλιά βοδιού. Βρίσκεται δίπλα στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, σε απόσταση 10 χλμ. από την Πύλο. Η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Αν ψάχνετε για την καλύτερη θέα στον όρμο του Ναυαρίνου και σας αρέσει η πεζοπορία, αξίζει τον κόπο να φτάσετε ψηλά ως το Παλαιόκαστρο και τη σπηλιά του Νέστορα κάτω από αυτό.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider