Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μεσσηνία
    Fri 5.9°C
    Clear

    5 προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα για διακοπές σαν σε νησί

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα για διακοπές σαν σε νησί

    Από την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο, συγκεντρώσαμε πέντε υπέροχους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας που θα σας κάνουν να... απιστήσετε στα νησιά.

    Τι θα λέγατε για μια θαλασσινή απόδραση χωρίς να μπείτε ούτε για ένα λεπτό σε καράβι; Η ηπειρωτική Ελλάδα είναι γεμάτη με γραφικά παραθαλάσσια μέρη και εντυπωσιακές παραλίες που μπορούν να σας χαρίσουν ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές. Από την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε προορισμούς που θα σας κάνουν να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε νησί.

    Πάργα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση 60 χλμ. από την Πρέβεζα, η Πάργα είναι μία πανέμορφη χρωματιστή πόλη, που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από ένα νησί. Χτισμένη αμφιθεατρικά στο μυχό γραφικού όρμου, όπου κουρνιάζει το κατάφυτο νησάκι της Παναγιάς, προστατευμένη κάτω από τη σκιά του ενετικού της κάστρου, η φημισμένη ναυτική πολιτεία θα σας κλέψει σίγουρα την καρδιά. Κάντε μια βόλτα στην παλιά πόλη με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική και ανηφορίστε στο ενετικό κάστρο για να απολαύσετε την υπέροχη θέα στο Ιόνιο. Δυνατό χαρτί της Πάργας είναι οι εντυπωσιακές παραλίες της. Ο Βάλτος, ο Λύχνος και το Σαρακήνικο, σας περιμένουν για δροσιστικές βουτιές. Αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας μια επίσκεψη στο σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, που βρίσκεται περίπου 20 χλμ. από την Πάργα.

    Σύβοτα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι καταπράσινοι λόφοι, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα διάσπαρτα νησάκια στην υπέροχη θάλασσα συνθέτουν ένα τοπίο εξωτικής ομορφιάς στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, ένα από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου. Τα πρωινά το κέντρο του οικισμού σφύζει από ζωή, με τον κόσμο να απολαμβάνει τον καφέ του δίπλα στη θάλασσα με θέα τα κότερα που είναι αραγμένα στο λιμανάκι ενώ, όσο βραδιάζει, τα Σύβοτα προσφέρουν πολλές ακόμα επιλογές για να μη σας λείψει τίποτα. Παραλία-σταρ της περιοχής είναι η παραδεισένια Μπέλα Βράκα, που ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο. Ο επισκέπτης μπορεί να περάσει στο νησί διασχίζοντας τη θάλασσα με τα πόδια, καθώς το νερό δεν ξεπερνά σε βάθος τους 40 πόντους. Ή άλλη διάσημη παραλία που δεν πρέπει να χάσετε είναι η Πισίνα που βρίσκεται στο νησάκι του Μούρτου (η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με καΐκι ή σκάφος). Ανάμεσα από τα Σύβοτα και την Πέρδικα σάς περιμένουν δύο ακόμη υπέροχες παραλίες: η Μικρή και η Μέγα Άμμος.

    Γαλαξίδι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση τριών ωρών από την Αθήνα, ύστερα από μια υπέροχη διαδρομή ανάμεσα από τους ορεινούς όγκους της Φωκίδας, το αρχοντικό και ρομαντικό Γαλαξίδι σε υποδέχεται με εικόνες αρχοντικής ομορφιάς, ατμόσφαιρα νησιού και άρωμα μιας άλλης εποχής. Ένας ιδανικός προορισμός για μικρές και μεγάλες αποδράσεις, που συνδυάζεται με κοντινές εκδρομές και διαδρομές είτε στο βουνό είτε στη θάλασσα. Ο χαρακτηρισμένος από το 1978 παραδοσιακός οικισμός με τα πέτρινα σοκάκια, τα καλαίσθητα νεοκλασικά και τα καπετανόσπιτα που μαρτυρούν το ένδοξο ναυτικό παρελθόν της περιοχής, είναι πανέμορφος. Χρωματιστές προσόψεις, λουλουδιασμένες βοτσαλωτές αυλές και μπαλκόνια κοσμημένα με ακρόπρωρα πλοίων δημιουργούν ένα γραφικό νησιωτικό σκηνικό στη στεριά. Αν έχετε περισσότερο χρόνο, μια ωραία ιδέα είναι να επισκεφθείτε τους Δελφούς, το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας, σε απόσταση 30 χλμ. από το Γαλαξίδι. Μπορείτε επίσης να πεταχτείτε μέχρι την Άμφισσα, την πρωτεύουσα του νομού Φωκίδας, την παραθαλάσσια Ιτέα αλλά και την Αράχωβα.

    Ερμιόνη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε διάστημα δύο περίπου ωρών από την Αθήνα μπορείτε να βρεθείτε σε ένα «νησί» στη στεριά. Ο λόγος για την Ερμιόνη, τη γραφική παραλιακή πόλη της νοτιανατολικής της Αργολίδας, 85 χλμ. νοτιοανατολικά του Ναυπλίου. Χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε μια μακρόστενη πευκόφυτη χερσόνησο, με το γραφικό λιμάνι της και τα ταβερνάκια με τα νόστιμα θαλασσινά, η Ερμιόνη δίνει την αίσθηση νησιού, ενώ προσφέρει στον επισκέπτη παραλίες που δεν τον αφήνουν να πλήξει. Η Κουβέρτα, η Πετροθάλασσα, το Σεντόνι, η Δάρδιζα και οι παραλίες γύρω από το Μπίστι, ικανοποιούν κάθε γούστο. Επίσης, η Ερμιόνη είναι το ιδανικό μέρος για να οργανώσετε ολοήμερες εκδρομές σε προορισμούς όπως οι Σπέτσες, η Ύδρα, το Ναύπλιο, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών.

    Πύλος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Πύλος είναι μία από τις πιο όμορφες μικρές πόλεις της Μεσσηνίας. Χτισμένη αμφιθεατρικά στον κόλπο του Ναυαρίνου (εκεί όπου το 1827 έγινε η ομώνυμη ναυμαχία), ώστε να προσφέρει πανοραμική θέα στα νερά του Ιονίου, με ψηλά σπίτια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές που καθρεφτίζονται στα νερά, θυμίζει νησιωτικό οικισμό. Αφού πιείτε τον καφέ σας στην κεντρική πλατεία Τριών Ναυάρχων, εξερευνήστε τα αξιοθέατα: το Νιόκαστρο, που έχτισαν οι Οθωμανοί το 1573 και θεωρείται από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα της Ευρώπης, αλλά και το νησάκι Σφακτηρία, που μπορείτε να επισκεφτείτε με καραβάκι. Όσο για τις παραλίες, την παράσταση κλέβει η ξακουστή Βοϊδοκοιλιά. Η παραλία-σταρ της δυτικής Μεσσηνίας, με σχήμα μισοφέγγαρου, λευκή σαν πούδρα αμμουδιά και υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, είναι ένα μέρος που επιβάλλεται να επισκεφτείτε. Βρίσκεται δίπλα στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, σε απόσταση 10 χλμ. από την Πύλο. Η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Για την καλύτερη θέα στον όρμο του Ναυαρίνου, αξίζει τον κόπο να φτάσετε ψηλά ως το Παλαιόκαστρο και τη σπηλιά του Νέστορα κάτω από αυτό. Ανάμεσα στη λιμνοθάλασσα και στον κόλπο του Ναυαρίνου, θα βρείτε τη Χρυσή Ακτή ή αλλιώς Διβάρι, μια απέραντη παραλία με ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Βόρεια από τη Βοϊδοκοιλιά βρίσκονται οι παραλίες του Ρωμανού και του Πετροχωρίου, από τις ωραιότερες της Μεσσηνίας.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider