Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αρκαδία
    Fri 13.1°C
    Clouds

    Φωκιανός: Η απομονωμένη και παραδεισένια παραλία της Πελοποννήσου που θα λατρέψετε

    ΑΡΚΑΔΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Φωκιανός: Η απομονωμένη και παραδεισένια παραλία της Πελοποννήσου που θα λατρέψετε

    Εκεί όπου οι καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα βουτούν στα νερά του Μυρτώου, στο νοτιότερο άκρο της Αρκαδίας, υπάρχει μια παραλία - κρυφό διαμάντι για όσους ψάχνουν την ηρεμία μέσα στις ομορφιές της Πελοποννήσου.

    Η Πελοπόννησος είναι η τέλεια καλοκαιρινή απόδραση για το Σαββατοκύριακο ή για ολιγοήμερες διακοπές καθώς διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας. Παραλίες διάσημες και πολυφωτογραφημένες ή καλά κρυμμένες και λιγότερο γνωστές, που απευθύνονται σε κάθε γούστο.

    Η παραλία του Φωκιανού, στις ακτές της ανατολικής Πελοποννήσου, στη Νότια Κυνούρια, περίπου 30 χλμ. νοτιοανατολικά του Λεωνιδίου, ανήκει στην κατηγορία των «κρυμμένων» διαμαντιών. Εκεί όπου οι καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα βουτούν στα νερά του Μυρτώου, θα βρείτε μία από τις ωραιότερες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το κοντινότερο χωριό που θα μπορούσε κανείς να επιλέξει για βάση του, τα Πούλιθρα απέχουν μία ώρα από την παραλία και ο δρόμος έχει αρκετές στροφές που θέλουν προσοχή, όμως το τοπίο και τα νερά σε αυτό τον απομονωμένο ημικυκλικό κολπίσκο θα σας αποζημιώσουν. Όπως κατεβαίνεις και βλέπεις τον κόλπο από ψηλά, τα ξεχνάς όλα.

    Πεντακάθαρα, βαθιά νερά και ένα ωραιότατο φυσικό τοπίο σάς περιμένουν σε αυτή τη θαυμάσια παραλία με τα μεγάλα λευκά βότσαλα, που είναι καλά κρυμμένη ανάμεσα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές. Ένα μικρό μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο και υπάρχουν μαγαζιά για να φάτε και να πιείτε τον καφέ σας. Όμως, υπάρχει και χώρος για όποιον επιθυμεί ησυχία.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μετά το Λεωνίδιο, οδηγείτε προς Πούλιθρα και αφού περάσετε το χωριό Αμυγδαλιά, κατευθύνεστε προς το Πηγάδι. Μετά την κατηφόρα, ο δρόμος βγάζει στον Φωκιανό. Σημειώστε ότι υπάρχει και δρόμος που οδηγεί από τον Φωκιανό στο παραθαλάσσιο χωριό Κυπαρίσσι της Λακωνίας.

    Δείτε την παραλία από ψηλά στο βίντεο του Travel Inspiration:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider