Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 16°C
    Clear

    7 υπέροχοι προορισμοί για ανοιξιάτικα ταξίδια στην Ευρώπη

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 υπέροχοι προορισμοί για ανοιξιάτικα ταξίδια στην Ευρώπη

    Με πολλές ομορφιές, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, καταπράσινα πάρκα και μοναδικά αξιοθέατα, αυτές οι πόλεις της Ευρώπης μάς βάζουν σε πειρασμό για μια ανοιξιάτικη απόδραση.

    Η άνοιξη είναι ίσως η καλύτερη εποχή για να προγραμματίσετε ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή πόλη. Είτε σας αρέσουν τα θαλασσινά τοπία, είτε τα καταπράσινα πάρκα, είτε οι ιστορικές πλατείες που μοιάζουν βγαλμένες από κινηματογραφικά σετ, η Ευρώπη έχει πολλές εμπειρίες να σας προσφέρει αυτή την εποχή. Από την Ιρλανδία μέχρι την Ιταλία, σας προτείνουμε 7 προορισμούς που την άνοιξη είναι στα καλύτερά τους.

    Κοπεγχάγη, Δανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κοπεγχάγη είναι η τέλεια ανοιξιάτικη απόδραση. Οι λάτρεις του design θα ενθουσιαστούν με τα μουσεία και τις γκαλερί, όσοι αγαπούν τα παραμύθια θα απολαύσουν τα ρομαντικά κανάλια, τα παλάτια, τους όμορφους κήπους και τη μαγευτική ατμόσφαιρα της πόλης του διάσημου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ενώ οι food lovers θα ανακαλύψουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή. Η δανέζικη πρωτεύουσα είναι μια συναρπαστική εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει τα best of της Κοπεγχάγης.

    Πόρτο, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας έχει τόσες ομορφιές που κάνει τον επισκέπτη να μην χορταίνει τα αξιοθέατα και τις ατελείωτες βόλτες. Χτισμένο κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Ντούρο, στα βόρεια της χώρας, το Πόρτο είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1996. Πάρτε το χρόνο σας απολαμβάνοντας βόλτες δίπλα στο ποτάμι, διασχίστε τη διάσημη γέφυρα Dom Luis I, ανακαλύψτε τη Ribeira, την πιο όμορφη και ιστορική γειτονιά της πόλης και φυσικά δοκιμάστε όπου κι αν βρεθείτε το φημισμένο κρασί Porto. Δείτε τα top αξιοθέατα και τις καλύτερες διευθύνσεις στο Πόρτο.

    Φλωρεντία, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Άλλη μια ευρωπαϊκή πόλη που είναι μαγική την άνοιξη είναι η Φλωρεντία. Φλωρεντία σημαίνει «ανθισμένη» και πράγματι αυτή η πόλη είναι κέντρο πολιτισμού που ανθεί μέχρι τις μέρες μας, μαγνητίζοντας τον τουρισμό όσο λίγα σημεία του κόσμου. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Άρνου, η πρωτεύουσα της Τοσκάνης είναι αναμφισβήτητα μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου. Το ιστορικό κέντρο της, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, «ξεχειλίζει» από μοναδικά αριστουργήματα τέχνης και αρχιτεκτονικής και μοιάζει με ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο. Τα ανάκτορα των Μεδίκων, τα έργα των μεγάλων καλλιτεχνών της Αναγέννησης, οι εντυπωσιακοί καθεδρικοί και η παραδοσιακή κουζίνα της Τοσκάνης θα σας κάνουν να μην θέλετε να φύγετε ποτέ από αυτή τη γοητευτική πόλη της Ιταλίας. Δείτε τον οδηγό του travelgo.gr με τα καλύτερα της Φλωρεντίας.

    Σεβίλλη, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πανέμορφη πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ, είναι ο καλύτερος προορισμός αν ονειρεύεστε μέρες και νύχτες με φλογερό ταμπεραμέντο, νόστιμα tapas και φλαμένκο. Η Σεβίλλη είναι μια πόλη με πλούσια πολιτιστική παράδοση, γεμάτη έντονα χρώματα και μυρωδιές, υπέροχες πλατείες και δρόμους. Το ιστορικό κέντρο της είναι ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο, ένα αρμονικό «κολάζ» από μαυριτανικά παλάτια, γοτθικές εκκλησίες και μεσαιωνικά στενά εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.

    Δουβλίνο, Ιρλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Δουβλίνο είναι μια πόλη καταπράσινη, νεανική, φιλική και γεμάτη θετική ενέργεια, ιδανική για ανοιξιάτικες αποδράσεις. Σχεδόν κάθε δρόμος έχει τουλάχιστον μια παμπ γεμάτη με ντόπιους και τουρίστες που πίνουν και διασκεδάζουν μαζί. Το Δουβλίνο είναι όμως και μια πόλη με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά. Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας διαθέτει τεράστιο πλούτο σε μουσεία και αίθουσες τέχνης, ενώ στους δρόμους της συνυπάρχουν κτίσματα μεσαιωνικής, γεωργιανής, βικτωριανής αλλά και μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

    Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένη γύρω από τις καταπράσινες όχθες του ποταμού Λιουμπλάνιτσα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας είναι μια μικρή πόλη (από τις μικρότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης) με ξεχωριστό ενδιαφέρον και ιδιαίτερη γοητεία. Η Λιουμπλιάνα είναι μια πόλη-έκπληξη, που είναι εύκολο να τη γυρίσεις και να την ερωτευτείς, ειδικά αν την επισκεφθείς αυτή την εποχή. Nεανική ατμόσφαιρα, μποέμ γοητεία, ξεχωριστή αρχιτεκτονική, ενδιαφέρουσα πολιτιστική και νυχτερινή ζωή, «πράσινη» κουλτούρα, περιποιημένα πάρκα, αλλά και ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων, συνθέτουν το προφίλ ενός εναλλακτικού και ελκυστικού προορισμού στην Κεντρική Ευρώπη. Δείτε τα καλύτερα αξιοθέατα στη Λιουμπλιάνα.

    Βελιγράδι, Σερβία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πόλη γεμάτη ενέργεια και εκπλήξεις, το Βελιγράδι αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μικρές και οικονομικές αποδράσεις, πέρα από τα συνηθισμένα, αλλά και ένα υπέροχο city break για την άνοιξη. Χτισμένη στη συμβολή δύο ποταμών, του Δούναβη και του Σάβα, η όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας ακροβατεί ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο και γοητεύει με τις αντιθέσεις της. Ανακαλύψτε το Βελιγράδι, έναν προορισμό - έκπληξη στην καρδιά των Βαλκανίων.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider