Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 19.7°C
    Clouds

    Κοπεγχάγη: Ανακαλύπτοντας μια παραμυθένια πόλη

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κοπεγχάγη: Ανακαλύπτοντας μια παραμυθένια πόλη

    Design, παραμυθένια ατμόσφαιρα και υψηλή γαστρονομία. Η Κοπεγχάγη είναι μια συναρπαστική εμπειρία για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Συγκεντρώσαμε σε μια λίστα τα καλύτερα της δανέζικης πρωτεύουσας.

    Ένα ταξίδι στην Κοπεγχάγη μπορεί να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις. Οι λάτρεις του design θα ενθουσιαστούν με τα μουσεία και τις γκαλερί, όσοι αγαπούν τα παραμύθια θα απολαύσουν τα ρομαντικά κανάλια, τα παλάτια, τους όμορφους κήπους και τη μαγευτική ατμόσφαιρα της πόλης του διάσημου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ενώ οι food lovers θα ανακαλύψουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή. Η δανέζικη πρωτεύουσα είναι μια συναρπαστική εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στην Κοπεγχάγη.

    Τα best of της Κοπεγχάγης

    Το πολύχρωμο λιμάνι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πολύχρωμα σπίτια του 17ου αιώνα, ένα γραφικό κανάλι και αραγμένα ξύλινα πλοία. Το Nyhavn, το ιστορικό Νέο Λιμάνι της Κοπεγχάγης, μοιάζει βγαλμένο από παλιά ταινία. Εδώ έζησε για αρκετά χρόνια ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γράφοντας μερικά από τα πιο διάσημα παραμύθια του. Η περιοχή είναι ιδανική για βόλτες, καθώς η προκυμαία είναι γεμάτη από εστιατόρια, cafes και μπαρ με θέα τα νερά του καναλιού.

    Βαρκάδα στα κανάλια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πάρτε ένα από τα καραβάκια που ξεκινούν από το λιμάνι για μια βαρκάδα στα κανάλια που θα σας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσετε μερικά από τα ομορφότερα κτήρια της Κοπεγχάγης – από το κτήριο της Βασιλικής Όπερας μέχρι τα παλάτια Amalienborg και Christiansborg.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ναι, κατά τη διάρκεια της βαρκάδας θα δείτε και τη διάσημη Μικρή Γοργόνα, το αξιοθέατο-σύμβολο της πόλης, έργο του γλύπτη Edward Eriksen, που καλωσορίζει τους επισκέπτες από το 1913 πάνω σε βράχο στο λιμάνι. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά αγάλματα στον κόσμο - αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι όσο εντυπωσιακό φαντάζεστε.

    Το παραμυθένιο πάρκο Tivoli

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το θεματικό πάρκο Tivoli Gardens, κοντά στην Πλατεία Δημαρχείου, είναι από τα μεγαλύτερα πάρκα αναψυχής στην Ευρώπη. Άνοιξε το 1843 και λειτουργεί ανελλιπώς από τότε. Το σκηνικό περιλαμβάνει ιστορικά κτήρια και πανέμορφους κήπους, ενώ τα πολύχρωμα φώτα δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα ξύλινο roller coaster (από το 1914), καρουζέλ, σιντριβάνια, εστιατόρια και υπαίθριες συναυλίες προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης για όλη την οικογένεια. Ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων, το μέρος θυμίζει σκηνικό παραμυθιού και αποτελεί απαραίτητο προορισμό αν ταξιδεύετε με παιδιά.

    Τέχνη και design

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο Statens Museum for Kunst, την Εθνική Πινακοθήκη της Δανίας, εκτίθενται έργα των Brueghel, Rembrandt, Picasso και Vilhelm Hammershoi, μεταξύ άλλων. Στο Ny Carlsberg Glyptotek θα δείτε μία από τις μεγαλύτερες συλλογές γλυπτικής, ζωγραφικής και αρχαιοτήτων στην Ευρώπη. Σε απόσταση 30 λεπτών από την πόλη με το τρένο, το Louisiana Museum of Modern Art είναι ένα από τα κορυφαία μουσεία σύγχρονης τέχνης στον κόσμο. Στο Designmuseum θα γνωρίσετε το δανέζικο design μέσα από τα έργα κλασικών σχεδιαστών. Οι λάτρεις του design θα ενθουσιαστούν και με τα νέα αρχιτεκτονικά μνημεία της πόλης: το καινούργιο κτήριο της Όπερας, σχεδιασμένο από τον Henning Larsen, αλλά και το εντυπωσιακό «Μαύρο Διαμάντι», φτιαγμένο από γρανίτη της Ζιμπάμπουε, που αποτελεί προέκταση στο κτήριο της Βασιλικής Βιβλιοθήκης.

    Οι must γειτονιές

    Κοπεγχάγη
    Κοπεγχάγη
    Πηγή: Shutterstock

    Το Nοrrebro, η πιο ζωντανή και πολυπολιτισμική συνοικία της πόλης, προσφέρει πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση. Ο δρόμος Jægersborggade είναι ένας από τους ωραιότερους της Κοπεγχάχης - θα βρείτε από vintage μπουτίκ και γκαλερί μέχρι μπεργκεράδικα και εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin. Η γειτονιά Vesterbro, που βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σταθμό, αποτελεί κέντρο δημιουργικότητας και διασκέδασης. Αυτή η περιοχή που κατοικήθηκε από την εργατική τάξη της πόλης, από Βορειοαφρικανούς μετανάστες και από φοιτητές, φιλοξενεί σήμερα μοδάτα καταστήματα, εστιατόρια και wine bars. Μάλιστα, το Vesterbro επιλέχθηκε από το Lonely Planet ως μία από τις πιο ψαγμένες γειτονιές του κόσμου.

    Η εναλλακτική Christiania

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η αυτοδιαχειριζόμενη γειτονιά Christiania βρίσκεται στην περιοχή Christianshavn, κοντά στο κέντρο της πόλης και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1971 από χίπις που κατέλαβαν ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο για να δημιουργήσουν μια εναλλακτική κοινότητα, αυτοδιοικούμενη και τελείως ανεξάρτητη. Πολύ πράσινο, γκράφιτι, χειροποίητες κατοικίες, εργαστήρια, παζάρια ρούχων, cafes, χορτοφαγικά εστιατόρια και μουσικές σκηνές συνθέτουν το σκηνικό.

    Οι γεύσεις

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αρκετά αστέρια Michelin λάμπουν στον γαστρονομικό ουρανό της Κοπεγχάγης. Η γαστρονομική σκηνή της πόλης έχει να υπερηφανεύεται για μερικά από τα καλύτερα και πιο δημιουργικά εστιατόρια στον κόσμο - όπως το διάσημο Noma του René Redzepi, που έκανε τη νέα σκανδιναβική κουζίνα γνωστή σε όλο τον πλανήτη, αλλά και το Geranium του Rasmus Kofoed, του πρώτου σεφ που απέσπασε τρία αστέρια Michelin στη Δανία - τα οποία αποτελούν από μόνα τους πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες. Εάν πάλι δεν είστε του... γκουρμέ και ψάχνετε κάτι πιο παραδοσιακό και οικονομικό, τότε αναζητήστε στις αγορές και στους φούρνους της πόλης αυθεντικές τοπικές γεύσεις και street food. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα smοrrebrοd, δηλαδή ανοιχτά σάντουιτς με ψάρι ή κρέας, λαχανικά και σως.

    Στο Όντενσε για το Μουσείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

    travelgo.gr
    Πηγή: H.C. Andersens Hus

    Μόλις 90 λεπτά με το τρένο από την Κοπεγχάγη βρίσκεται η γοητευτική πόλη Odense, η γενέτειρα του διάσημου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ο λόγος για να βρεθείτε εδώ είναι το ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο μουσείο H.C. Andersens Hus, που είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του. Οι εικόνες που λαμβάνει ο επισκέπτης τον παραπέμπουν στις σελίδες των παραμυθιών που ξεφυλλίζει αλλά με μια πιο σύγχρονη ματιά.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider