Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 17.9°C
    Clear

    Πόρτο: Οι εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε στην πόλη-διαμάντι της Πορτογαλίας

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πόρτο: Οι εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε στην πόλη-διαμάντι της Πορτογαλίας

    Τα top αξιοθέατα και οι καλύτερες διευθύνσεις για ένα αξέχαστο ταξίδι στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας.

    Σαγηνευτικό, πολύχρωμο και ζωηρό, το Πόρτο είναι ένας προορισμός που κρύβει ξεχωριστές εμπειρίες για κάθε ταξιδιώτη. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας θα σας κλέψει την καρδιά με την εκπληκτική αρχιτεκτονική, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, τις εξαιρετικές γεύσεις και το παγκοσμίου φήμης κρασί της.

    Απλωμένο κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Ντούρο, στα βόρεια της χώρας, περίπου 3 ώρες με το τρένο από τη Λισαβόνα, το Πόρτο είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1996. Πάρτε το χρόνο σας απολαμβάνοντας βόλτες δίπλα στο ποτάμι, ανακαλύψτε τη Ribeira, την πιο όμορφη και ιστορική γειτονιά της πόλης, χαζέψτε τα παλιά σπίτια με τις παστέλ προσόψεις και τα ζωγραφιστά πλακάκια azulejos και φυσικά δοκιμάστε, όπου κι αν βρεθείτε, το περίφημο κρασί Porto. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα αξίζει να δείτε και να κάνετε στη μαγευτική πορτογαλική πόλη.

    Βόλτες στη Ribeira

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Πόρτο ήταν κάποτε ένα ήσυχο ψαροχώρι στην όχθη του ποταμού Ντούρο, στη θέση της γειτονιάς Ribeira. Σήμερα, η πολύχρωμη, παραδοσιακή γειτονιά του Πόρτο σφύζει από ζωή μέρα και νύχτα και εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη με την υπέροχη θέα στον ποταμό. Στη Ribeira θα βρείτε πολλά εστιατόρια, μπαρ και μαγαζιά με είδη χειροτεχνίας. Ακριβώς πίσω από το ποτάμι, κάντε μια στάση στο Casa do Infante, όπου γεννήθηκε ο πρίγκιπας Ερρίκος ο Ναυτής το 1394.

    Διασχίστε τη γέφυρα Dom Luis I

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σύμβολο της πόλης, η αψιδωτή μεταλλική γέφυρα, που δημιούργησε ένας μαθητής του Gustave Eiffel, ενώνει από το 1886 τις δύο όχθες του Ντούρο. Το πάνω μέρος της γέφυρας είναι για πεζούς. Όπως είναι φυσικό, η θέα του ποταμού και της παλιάς πόλης από εκεί είναι εξαιρετική - ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

    Χαλαρώστε στους κήπους του Crystal Palace

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι κήποι του Crystal Palace στο κέντρο του Πόρτο είναι ένα υπέροχο μέρος για να απολαύσετε τη φύση και την πανοραμική θέα στον ποταμό. Μην περιμένε όμως να δείτε κάποιο παλάτι. Το Crystal Palace, που δημιουργήθηκε για τη Διεθνή Έκθεση του 1865, κατεδαφίστηκε το 1951.

    Ανεβείτε στον Πύργο Clerigos

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Torre dos Clérigos, σχεδιασμένος από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Nicolau Nasoni το 1700, είναι ένα από τα ορόσημα του Πόρτο. Ο μπαρόκ πύργος υψώνεται 76 μέτρα πάνω από τις στέγες της πόλης και οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν τα 225 σκαλοπάτια για να θαυμάσουν την απέραντη θέα της πόλης από την κορυφή.

    Επισκεφθείτε το Serralves

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Για τους λάτρεις της σύγχρονης τέχνης, το Ιδρυμα Σύγχρονης Τέχνης Serralves στα περίχωρα της πόλης, είναι must εκδρομή. Σκεφτείτε ένα καταπράσινο πάρκο 18 στρεμμάτων, μια art deco villa, συντριβάνια και διάσπαρτα υπαίθρια γλυπτά. Οι γκαλερί φιλοξενούν έργα από την πορτογαλική και τη διεθνή τέχνη.

    Φωτογραφηθείτε με φόντο τα azulejos

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι προσόψεις πολλών κτηρίων στο Πόρτο είναι καλυμμένες με πανέμορφα ζωγραφιστά πλακάκια (azulejos) - τα σύμβολα του πορτογαλικού design. Τα azulejos βρίσκονται διάσπαρτα παντού στην πόλη, αλλά αν θέλετε να δείτε τα πιο εντυπωσιακά, με ιστορικές αναπαραστάσεις, επισκεφθείτε τον σιδηροδρομικό σταθμό São Bento.

    Wine tasting

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην αντίπερα όχθη του Ντούρο, αξίζει να γνωρίσετε την Gaia, τη μικρή κωμόπολη με τα παλιά κελάρια των οινοποιείων, όπου παλαιώνει το Πόρτο. Αξίζει η ξενάγηση σε ένα από τα οινοποιεία της περιοχής για να δοκιμάσετε, να αγοράσετε και να μάθετε την ιστορία του πιο θρυλικού κρασιού της Πορτογαλίας. Τα Ramos Pinto, Graham's και Taylor's είναι τα διασημότερα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι λάτρεις του κρασιού να βάλουν στο πρόγραμμα και μια επίσκεψη στο World of Wine που βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής συνοικίας των αποθηκών της Vila Nova de Gaia. Πρόκειται για ένα τεράστιο πολιτιστικό συγκρότημα που περιέχει διάφορα μουσεία, μια σχολή κρασιού, 12 εστιατόρια και μπαρ, καθώς και μια τεράστια βεράντα με θέα στη γέφυρα Dom Luís I, τον ποταμό και την πόλη.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider