Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 17.8°C
    Clear

    Ιταλία: Οι καλύτεροι προορισμοί για κάθε μήνα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ιταλία: Οι καλύτεροι προορισμοί για κάθε μήνα

    Για να απολαύσετε στο έπακρο κάθε σας ταξίδι στην Ιταλία, καλό είναι να γνωρίζετε και την κατάλληλη εποχή για κάθε προορισμό.

    Μαγευτικές πόλεις, θεϊκό φαγητό, σπουδαία αξιοθέατα, μουσεία και έργα τέχνης που προκαλούν δέος. Όλα αυτά (κι άλλα πολλά) κάνουν την Ιταλία έναν από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως.

    Για να απολαύσετε στο έπακρο το ταξίδι σας στην Ιταλία και να πάρετε ό,τι πιο ιδιαίτερο έχει να προσφέρει το κάθε μέρος, καλό είναι να επιλέξετε την ιδανική περίοδο για κάθε προορισμό. Αν σχεδιάζετε ταξίδι στη γειτονική χώρα, τότε η παρακάτω λίστα που δημιουργήθηκε από τους ειδικούς του διάσημου ταξιδιωτικού περιοδικού Travel+Leisure, ίσως σας βοηθήσει.

    Ιανουάριος: Ρώμη και Φλωρεντία

    travelgo.gr
    Ρώμη (πηγή: Shutterstock)

    Η Ρώμη απαιτεί να την περπατήσεις για να νιώσεις το μεγαλείο και την επιβλητική ομορφιά της. Ντυθείτε χοντρά και ανακαλύψτε τους θησαυρούς της αιώνιας πόλης από γειτονιά σε γειτονιά και από πλατεία σε πλατεία. Εναλλακτικά, νοικιάστε μια vintage βέσπα για να δείτε αξιοθέατα ακόμα και μακριά από το κέντρο της πόλης. Ο Ιανουάριος είναι ιδανικός μήνας για να επισκεφθείτε και τη Φλωρεντία, μια πόλη που «ξεχειλίζει» από μοναδικά αριστουργήματα τέχνης και αρχιτεκτονικής. «Επισκεφθείτε την Galleria degli Uffizi αφού αποχωρήσουν τα μεσημεριανά πλήθη για να απολαύσετε μια εξατομικευμένη περιήγηση στα αριστουργήματα του μουσείου», προτείνει ο travel advisor του Travel+Leisure.

    Φεβρουάριος: Βενετία και Βιαρέτζιο

    travelgo.gr
    Καρναβάλι Βενετίας (πηγή: Shutterstock)

    Η Βενετία είναι ένας συναρπαστικός προορισμός όλες τις εποχές, αλλά κατά τη διάρκεια του περίφημου καρναβαλιού, η ατμόσφαιρα είναι μαγευτική. Αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από την ενέργεια και τη γοητεία της ρομαντικής πλωτής πόλης που δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στον κόσμο. Η παραλιακή πόλη του Βιαρέτζιο, στην Τοσκάνη, είναι ακόμη μία εξαιρετική επιλογή για τον Φεβρουάριο, καθώς το ετήσιο καρναβάλι της φημίζεται για εντυπωσιακές παρελάσεις και εκδηλώσεις του.

    Μάρτιος: Πιεμόντε

    travelgo.gr
    Neive, Πιεμόντε (πηγή: Shutterstock)

    Διάσημη για το φαγητό, το κρασί και τα εκπληκτικά τοπία της, η περιοχή του Πιεμόντε είναι απόλαυση για όλες τις αισθήσεις. Από τα μέσα Μαρτίου ξεκινά η καλύτερη εποχή για να ανακαλύψετε τους γαστρονομικούς θησαυρούς της περιοχής: τις ντόπιες μαύρες τρούφες, τις σοκολατένιες λιχουδιές από το Cherasco, τα χειροποίητα τυριά από την πόλη Bra και τα κρασιά Barolo.

    Απρίλιος: Ακτή Αμάλφι

    travelgo.gr
    Θέα από το «Μονοπάτι των Θεών» στην Ακτή Αμάλφι (πηγή: Shutterstock)

    Το Αμάλφι είναι ένας δημοφιλής προορισμός που τον Απρίλιο μπορείτε να τον απολαύσετε πραγματικά. Περπατήστε στο Μονοπάτι των Θεών, ένα μονοπάτι πεζοπορίας που «κρέμεται» μεταξύ ουρανού και θάλασσας, προσφέροντας φανταστική θέα στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Μοναδική εμπειρία και η ξενάγηση στους διάσημους λεμονόκηπους της περιοχής για να δοκιμάσετε λικέρ λεμονιού.

    Μάιος: Ίσκια

    travelgo.gr
    Sant'Angelo, Ίσκια (πηγή: Shutterstock)

    Η Ίσκια είναι το μεγαλύτερο νησί στο αρχιπέλαγος της περιοχής της Καμπανίας, ένας μικρός παράδεισος απέναντι από το Κάπρι. Αν σας ιντριγκάρουν τα ηφαιστειακά τοπία, αυτή είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για επισκεφτείτε την Ίσκια και να απολαύσετε πεζοπορίες με ήπιες θερμοκρασίες.

    Ιούνιος: Δολομίτες

    travelgo.gr
    Santa Maddalena, Δολομίτες (πηγή: Shutterstock)

    Οι Δολομίτες (ή Δολομιτικές Άλπεις), ένα συγκρότημα βουνών της βορειανατολικής Ιταλίας, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς προορισμούς για τους λάτρεις της περιπέτειας. Στις αρχές του καλοκαιριού, στους Δολομίτες θα βρείτε ηλιόλουστες μέρες και ζεστές νύχτες με λίγη υγρασία. Ο Ιούνιος είναι ο καλύτερος μήνας για να απολαύσετε υπαίθριες περιπέτειες, όπως πεζοπορία και ποδηλασία σε ένα φυσικό περιβάλλον με μοναδικό ανάγλυφο.

    Ιούλιος

    Όπως αναφέρει το Travel+Leisure, ο Ιούλιος είναι υψηλή περίοδος σχεδόν παντού στην Ιταλία, οπότε δεν προτείνεται κάποιο συγκεκριμένο ταξίδι. Όποιος κι αν είναι ο προορισμός της επιλογής σας για αυτόν το μήνα, φροντίστε να οργανώσετε τα πάντα αρκετά νωρίς.

    Αύγουστος: Μιλάνο

    travelgo.gr
    Ντουόμο του Μιλάνου (πηγή: Shutterstock)

    Οι περισσότεροι Μιλανέζοι είναι σε διακοπές ολόκληρο τον Αύγουστο, οπότε μπορείτε να απολαύσετε μια σχεδόν «ιδιωτική» περιήγηση στα διασημότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως ο καθεδρικός ναός Duomo. Highlight η μαγική θέα στο ηλιοβασίλεμα πάνω από την πόλη.

    Σεπτέμβριος: Σαρδηνία

    travelgo.gr
    La Maddalena, Σαρδηνία (πηγή: Shutterstock)

    Ο Σεπτέμβριος είναι η καλύτερη εποχή για ένα ταξίδι στο αρχιπέλαγος Λα Μανταλένα με τα επτά νησάκια, ανάμεσα στη Σαρδηνία και την Κορσική. Μια κρουαζιέρα με ιδιωτικό γιοτ είναι ο ιδανικός τρόπος για να ζήσετε στο έπακρο την εμπειρία αυτών των παραδεισένιων νησιών.

    Οκτώβριος: Τοσκάνη

    travelgo.gr
    Τοπίο στην Τοσκάνη (πηγή: Shutterstock)

    Το ταξίδι στην Τοσκάνη είναι μια αξέχαστη εμπειρία όλες τις εποχές. Τα τοπία, τα μεσαιωνικά χωριά, οι γεύσεις και η πανέμορφη φύση με τους απαλούς λόφους, θα σας μαγέψουν και θα σας κάνουν να θέλετε να μείνετε για πάντα εκεί. Το Travel+Leisure προτείνει τον Οκτώβριο ως ιδανικό μήνα για επίσκεψη στην Τοσκάνη.

    Νοέμβριος: Απουλία

    travelgo.gr
    Λέτσε (πηγή: Shutterstock)

    Η Νότια Ιταλία φημίζεται για τους φιλικούς κατοίκους της και η Απουλία δεν αποτελεί εξαίρεση. Καθώς περπατάτε στις μικρές πόλεις του ιταλικού Νότου, ειδικά κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, μπορείτε εύκολα να πιάσετε κουβέντα με τους ντόπιους και να νιώσετε ότι είστε μέλος μιας κοινότητας. Αυτό που δεν πρέπει να χάσετε, σύμφωνα με το Travel+Leisure, είναι το Λέτσε, μια ιστορική πόλη με μεγάλο αρχιτεκτονικό και αρχαιολογικό πλούτο.

    Δεκέμβριος: Σικελία και Νάπολη

    travelgo.gr
    Νάπολη (πηγή: Shutterstock)

    Έχετε σκεφτεί να επισκεφτείτε τη Νάπολη ή τη Σικελία τον Δεκέμβριο; Κι όμως, η νότια Ιταλία και οι ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της αυτή την περίοδο, είναι μια καλή ιδέα για χειμερινό ταξίδι. Καθεμία έχει τους δικούς της, μικρούς θησαυρούς, προσφέροντας χειροποίητα ξύλινα δώρα, στολίδια, γιορτινά φαγητά, παραδοσιακά ρούχα και τοπικά προϊόντα.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider