Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 23.5°C
    Clouds

    Πορτογαλία: 10 μαγευτικά μέρη πέρα από τη Λισαβόνα

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πορτογαλία: 10 μαγευτικά μέρη πέρα από τη Λισαβόνα

    Καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις, γραφικά χωριά, ειδυλλιακές ακτές και συναρπαστικά ορεινά τοπία - Δέκα υπέροχοι προορισμοί στην Πορτογαλία για να βάλετε στη λίστα με τα επόμενα ταξίδια σας

    H Λισαβόνα είναι μια υπέροχη πόλη που προσφέρει ό,τι χρειάζεστε από μια εξόρμηση στην Ευρώπη: πολιτισμό, μοναδικά αξιοθέατα, ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και καλό φαγητό. Αν όμως έχετε ήδη επισκεφθεί την πορτογαλική πρωτεύουσα και θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό, η Πορτογαλία έχει πολλές πόλεις - διαμάντια και μαγευτικά παραθαλάσσια και ορεινά μέρη που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Αυτά είναι μερικά από τα best of της χώρας.

    Σίντρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Εάν έχετε μία παραπάνω μέρα στη Λισαβόνα και θέλετε να κάνετε μια ρομαντική μονοήμερη εκδρομή, η απάντηση είναι μόνο μία: Σίντρα! Σαράντα λεπτά με το τρένο από την πορτογαλική πρωετεύουσα, βρίσκεται μια παραμυθένια πόλη - Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO- γεμάτη με παλάτια, κήπους και επαύλεις. Το επιβλητικό Palacio Nacional de Sintra, το πολύχρωμο Palacio Nacional da Pena, στην κορυφή απόκρημνου βράχου, το Castelo dos Mouros και το Palácio de Monserrate με τον πανέμορφο βοτανικό κήπο, είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατά της.

    Πόρτο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας έχει τόσες ομορφιές που κάνει τον επισκέπτη να μην χορταίνει τα αξιοθέατα και τις ατελείωτες βόλτες. Τοποθετημένο κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Ντούρο, στα βόρεια της χώρας, το Πόρτο είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1996. Πάρτε το χρόνο σας απολαμβάνοντας βόλτες δίπλα στο ποτάμι, διασχίστε τη διάσημη γέφυρα Dom Luis I, ανακαλύψτε τη Ribeira, την πιο όμορφη και ιστορική γειτονιά της πόλης και φυσικά δοκιμάστε όπου κι αν βρεθείτε το φημισμένο κρασί Porto.

    Κοιλάδα Ντούρο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Πορτογαλίας βρίσκεται στα ανατολικά του Πόρτο. Εδώ, ο ποταμός Rio Douro ρέει ανάμεσα σε πανύψηλες πλαγιές με αμπελώνες στην παλαιότερη οριοθετημένη οινοπαραγωγική περιοχή της Ευρώπης. Είτε έρχεστε με πλοίο, είτε τρένο είτε με αυτοκίνητο, στην Κοιλάδα Ντούρο θα ανταμειφθείτε με εκπληκτική θέα σε κάθε στροφή, ειδικά όταν πλησιάζετε το υπέροχο χωριό Pinhão στην καρδιά της περιοχής.

    Όμπιδος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μία ώρα μακριά από τη Λισαβόνα βρίσκεται η οχυρωμένη πόλη Όμπιδος. Τον 13ο αιώνα, η βασίλισσα της χώρας Ισαβέλλα, ερωτεύτηκε τόσο αυτό το μέρος που ο σύζυγός της, της το έκανε δώρο. Σήμερα, η Όμπιδος είναι ένας τέλεια διατηρημένος μεσαιωνικός οικισμός, ιδανικός για αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου.

    Μίνιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι Πορτογάλοι τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για το Minho, μια κατάφυτη περιοχή με αμπελώνες, άγρια ορεινή ομορφιά, απομονωμένες παραλίες και γραφικές παραποτάμιες πόλεις που ελάχιστα έχουν αλλάξει στο πέρασμα του χρόνου. Η πύλη στην περιοχή είναι η Μπράγκα, μια πόλη με ρωμαϊκά ερείπια, έναν θρυλικό μεσαιωνικό καθεδρικό ναό και γαλήνιες πλατείες με υπαίθρια καφέ και εστιατόρια. Άλλη μια ιστορική πόλη της περιοχής που αξίζει να επισκεφθείτε είναι η Γκιμαράες, η οποία αναφέρεται συχνά ως «το λίκνο του Πορτογαλικού Έθνους, αφού σε αυτήν γεννήθηκε ο Afonso Henriques, ο πρώτος βασιλιάς της χώρας. Το ιστορικό κέντρο της πόλης περιλαμβάνεται στη λίστα της UNESCO και είναι γεμάτο με εξαιρετικά δείγματα πορτογαλικής αρχιτεκτονικής.

    Έβορα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η καρδιά της περιοχής Alentejo, η Έβορα είναι μία από τις πιο όμορφα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Πορτογαλίας και είναι ένα μαγευτικό μέρος για να περάσετε μερικές μέρες. Μέσα στα τείχη του 14ου αιώνα, στενά, ελικοειδή σοκάκια οδηγούν σε εντυπωσιακά μνημεία και στη γραφική πλατεία της πόλης. Πέρα όμως από μια πόλη- μουσείο, η Έβορα μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη, με πολλά εστιατόρια που σερβίρουν εξαιρετική, τοπική κουζίνα.

    Κοΐμπρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πιο ατμοσφαιρική πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας. Η όμορφη μεσαιωνική συνοικία της Κοΐμπρα στεγάζει ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Θα εκτιμήσετε τη νυχτερινή ζωή της πόλης και τα μεσαιωνικά σοκάκια του ιστορικού κέντρου. Αν είστε με την οικογένεια, μπορείτε να περάσετε τη μέρα σας στο Portugal dos Pequenitos, ένα θεματικό πάρκο με μινιατούρες πορτογαλικών μνημείων.

    Αλγκάρβε

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Με εντυπωσιακές ακτές, χρυσοκόκκινες αμμουδιές, γραφικά χωριά και εξαιρετικό κλίμα όλο το χρόνο, το Αλγκάρβε είναι μία από τις ομορφότερες περιοχές της Πορτογαλίας και ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά θέρετρα της νότιας Ευρώπης. Η νοτιότερη επαρχία της Πορτογαλίας περιλαμβάνει τις πόλεις Φάρο, Λάγκος και Πορτιμάο και αποτελεί τον τόπο καταγωγής του σπουδαίου θαλασσοπόρου Βαρθολομαίου Ντιάζ. Το Αλγκάρβε είναι επίσης ένα από τα καλύτερα μέρη στην Πορτογαλία για οικογενειακές διακοπές, με πολλές παραλίες φιλικές προς τα παιδιά, υδάτινα πάρκα κ.ά.

    Parque Natural da Serra da Estrela

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το φυσικό πάρκο Serra da Estrela είναι ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς, ένας ιδανικός προορισμός για φυσιολάτρες. Αυτό το προστατευόμενο πάρκο έχει τις υψηλότερες βουνοκορφές της χώρας, παγωμένες λίμνες και ορμητικά ποτάμια. Οι πεζοπόροι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών σε περιοχές με εκπληκτική θέα, ενώ τα συναρπαστικά ορεινά χωριά της περιοχής αποτελούν τέλειες βάσεις για υπαίθριες περιπέτειες.

    Αζόρες

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αζόρες ή αλλιώς η «Χαβάη της Ευρώπης». Μια συστάδα από εννέα ηφαιστειογενή νησάκια, στα ανοιχτά της Πορτογαλίας, με σμαραγδένια νερά, εκθαμβωτικές λίμνες, καταπράσινα λιβάδια, ηφαιστειακές καλντέρες, φαράγγια και καταρράκτες. Οι περιηγήσεις στις Αζόρες αποκαλύπτουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Ευρώπης. Η Πόντα Ντελγάδα, η πρωτεύουσα του αρχιπελάγους των Αζορών στο νησί Σάο Μιγκέλ, φημίζεται για τις ιαματικές πηγές και το καταπράσινο περιβάλλον της. Πρόκειται για μια όμορφη και γοητευτική πόλη με στενά ελικοειδή δρομάκια, αυθεντικά εστιατόρια και μοναδική τοπική αρχιτεκτονική.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider