Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 13.7°C
    Clouds

    Telegraph: Οι προορισμοί - κρυφά διαμάντια της Ελλάδας

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Telegraph: Οι προορισμοί - κρυφά διαμάντια της Ελλάδας

    Η βρετανική εφημερίδα Telegraph προτείνει διακοπές σε λιγότερο γνωστούς - στο ευρύ ταξιδιωτικό κοινό - νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς της Ελλάδας που μαγεύουν με τα τοπία, τις γεύσεις και τα αξιοθέατά τους

    Η βρετανική εφημερίδα Telegraph για ακόμα μία φορά παρουσιάζει τις ομορφιές της Ελλάδας και αποκαλύπτει προορισμούς λιγότερο γνωστούς - όπως σημειώνει - στο ευρύ βρετανικό και διεθνές κοινό. Το άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας παρουσιάζει μέρη από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες - γραφικά χωριά και νησιά με πλούσια ιστορία και σπάνια ομορφιά που λατρεύουν οι Έλληνες, αλλά πολλοί τουρίστες αγνοούν.

    «Οι Έλληνες, που γνωρίζουν καλά τις ομορφιές της χώρας τους, πιστεύουν ακράδαντα ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στον κόσμο για διακοπές», σχολιάζει η δημοσιογράφος της Telegraph και συνεχίζει αναφέροντας ότι οι ελληνικές διακοπές έχουν να κάνουν με τις απλές απολαύσεις, το καλό φαγητό και την καλή παρέα. Ας δούμε τη λίστα της Telegraph και τι αναφέρει για κάθε προορισμό.

    Διαβάστε ακόμη

    Κίμωλος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κίμωλος, η «μικρή αδερφή της Μήλου», είναι ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό νησί, γνωστό για την ηρεμία και την απλότητά του. Όπως σχολιάζει η Telegraph, οι Αθηναίοι επισκέπτονται την Κίμωλο την υψηλή σεζόν για να χαλαρώσουν στις παρθένες παραλίες του νησιού.

    Νάξος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Νάξος συνδυάζει πανέμορφες παραλίες, ορεινά χωριά, σημαντικά μνημεία, εξαιρετική τοπική κουζίνα, κοσμική ζωή αλλά και απομόνωση. Η Telegraph αναφέρει ότι εκτός από τον δημοφιλή Άγιο Προκόπιο υπάρχουν λιγότερο πολυσύχναστες παραλίες, όπως αυτή της Μικρής Βίγλας, ενώ προτείνει και μια επίσκεψη στο χωριό Χαλκί και την ποτοποιία Βαλληνδρά που παράγει το περίφημο Κίτρο Νάξου.

    Σύρος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Σύρος, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, είναι ένα μέρος που με τις ομορφιές του γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς όλες τις εποχές του χρόνου. Η δημοσιογράφος κάνει ιδιαίτερη μνεία στις τοπικές λιχουδιές, όπως το τυρί Σαν Μιχάλη και τη χοιρινή λούζα, στην Ερμπούπολη με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων που αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου.

    Αλόννησος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Αλόννησος είναι το «θαλασσινό κόσμημα στο στέμμα των Σποράδων», γράφει η Telegraph. Στην καρδιά του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου των Βόρειων Σποράδων, αυτό το «ανεξερεύνητο νησί», το οποίο φιλοξενεί το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, διαθέτει παρθένες παραλίες και μυστικούς όρμους όπου βρίσκει καταφύγιο η μεσογειακή φώκια Monachus monachus.

    Ανατολική Κρήτη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Την Ανατολική Κρήτη εκθειάζει η Telegraph, ως ιδανικό προορισμό για ήρεμες διακοπές, προτείνοντας μέρη όπως η Ελούντα, το χωριό Μόχλος και ο Μακρύς Γιαλός στο Λασίθι, ο οποίος φημίζεται για τον όμορφο αμμώδη κόλπο του και τις μικρές ταβέρνες που σερβίρουν κρητικές σπεσιαλιτέ.

    Καστελόριζο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μακριά από τα ραντάρ των τουριστών, το Καστελόριζο ξεχωρίζει για τα πολύχρωμα νεοκλασικά που στολίζουν το λιμάνι του, καθώς και για το εντυπωσιακό Γαλάζιο Σπήλαιο. Σε αυτό το απομακρυσμένο και μικροσκοπικό νησί των Δωδεκανήσων δεν θα βρείτε απέραντες παραλίες και αμμουδιές, μόνο υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά για βουτιές από τα βράχια.

    Πρέβεζα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένη στο νοτιότερο άκρο της Ηπείρου, εκεί όπου το Ιόνιο συναντά τον Αμβρακικό κόλπο, η Πρέβεζα είναι μια γραφική πόλη που πολλοί τουρίστες αγνοούν. Έχει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας, ταβέρνες που σερβίρουν εξαιρετικά θαλασσινά εδέσματα, σπάνια αξιοθέατα και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους.

    Ζαγοροχώρια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Καλοδιατηρημένη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ιστορικά γεφύρια, μοναδικά τοπία, αυθεντικές γεύσεις. Όλα αυτά κι άλλα πολλά θα βρεις στα Ζαγοροχώρια. Οι Έλληνες συρρέουν σε αυτά τα γραφικά χωριά όλο το χρόνο για να κάνουν πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου, να γευτούν την τοπική κουζίνα και να θαυμάσουν την εντυπωσιακή Δρακόλιμνη της Τύμφης, σχολιάζει το άρθρο.

    Μέτσοβο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδας, της Πίνδου, σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.150 μ., το Μέτσοβο δεσπόζει επιβλητικά και γοητεύει τους επισκέπτες με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα που αποπνέει. Οι ταβέρνες σερβίρουν εξαιρετικό κοντοσούβλι και κοκορέτσι, ενώ το Κατώγι Αβέρωφ προσφέρει μοναδικές οινικές εμπειρίες.

    Διαβάστε ακόμη

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider