Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μήλος
    Sat 14.9°C
    Clouds

    Travel+Leisure: Η Μήλος καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2021

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Travel+Leisure: Η Μήλος καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2021

    Οι αναγνώστες του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού Travel+Leisure ψηφίσαν τη Μήλο ως το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2021. Ανάμεσα στα 25 καλύτερα νησιά του κόσμου βρίσκονται επίσης η Φολέγανδρος και η Σαντορίνη

    Το γνωστό αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure δημοσίευσε τις λίστες του με τα καλύτερα του 2021 (World’s Best Awards), βάσει ψηφοφορίας των αναγνωστών του. Φυσικά, δεν μας κάνει καμία εντύπωση που φιγουράρουν αρκετά ελληνικά νησιά σε αυτές. Μάλιστα, ένα πανέμορφο νησί των Κυκλάδων κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου!

    Σύμφωνα με τους αναγνώστες του Travel+Leisure, η Μήλος είναι το «καλύτερο νησί στην κόσμο» για το 2021. Το κυκλαδίτικο νησί κατάφερε να συγκεντρώσει 95.50 βαθμούς (με άριστα το 100) από τους αναγνώστες του περιοδικού, οι οποίοι ψήφισαν λαμβάνοντας υπόψη τους τις δραστηριότητες, τα αξιοθέατα, τη φυσική ομορφιά, τις παραλίες, το φαγητό και τη φιλοξενία των κατοίκων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η Μήλος στην κορυφή του κόσμου

    Στο νησί όπου ανακαλύφθηκε η περίφημη Αφροδίτη της Μήλου, οι ταξιδιώτες σήμερα ανακαλύπτουν τους δικούς τους θησαυρούς. Οι πολλές και εκπληκτικές παραλίες αποτελούν βασικό λόγο για να επισκεφτείτε τη Μήλο. Όταν όμως γνωρίσετε το νησί, οι λόγοι για τους οποίους θα θέλετε να επιστρέψετε είναι πολύ περισσότεροι.

    travelgo.gr
    Κλέφτικο, Μήλος (πηγή: Shutterstock)

    Όπως αναφέρει το κείμενο του Travel+Leisure, η Μήλος κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της λίστας «χάρη στους φιλικούς κατοίκους της, οι οποίοι καλωσορίζουν τους επισκέπτες προτρέποντάς τους να εξερευνήσουν τα γραφικά χωριά (η Τρυπητή φημίζεται για τους ανεμόμυλους και η Πλάκα για το ηλιοβασίλεμα της), τις εξαιρετικές ταβέρνες και τις υπέροχες παραλίες της, που ποικίλλουν στο χρώμα ανάλογα με το αν σχηματίζονται από κοχύλια, πέτρες ή άμμο».

    travelgo.gr
    Μανδράκια, Μήλος (πηγή: Shutterstock)

    Η Μήλος δεν είναι, όμως, το μοναδικό ελληνικό νησί που διακρίθηκε στα βραβεία. Η Φολέγανδρος κατέλαβε την 2η θέση και η Σαντορίνη την 13η θέση στη λίστα με τα 25 καλύτερα νησιά του κόσμου.

    travelgo.gr
    Φολέγανδρος (πηγή: Shutterstock)

    Αξίζει να σημειωθεί πως η Μήλος αναδείχθηκε και «καλύτερο νησί στην Ευρώπη». Η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει ουκ ολίγα ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα 20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης για το 2021, συναντάμε τη Φολέγανδρο στη 2η θέση, τη Σαντορίνη στην 5η, την Πάρο στη 10η, τη Μύκονο στη 13η, την Κρήτη στη 14η, την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά στη 15η και τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα στη 17η θέση.

    travelgo.gr
    Οία, Σαντορίνη (πηγή: Shutterstock)

    Αυτά είναι τα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου σύμφωνα με το Travel+Leisure:

    • 1. Μήλος, Ελλάδα (βαθμολογία: 95.50)
    • 2. Φολέγανδρος, Ελλάδα (95.47)
    • 3. Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες (91.69)
    • 4. Μαδέρα, Πορτογαλία (91.56)
    • 5. Νήσοι Ανταμάν, Ινδία (91.24)
    • 6. Σικελία, Ιταλία (90.49)
    • 7. Κο Σαμούι, Ταϊλάνδη (90.34)
    • 8. Μπαλί, Ινδονησία (90.32)
    • 9. Χαβάη (90.06)
    • 10. Νησιά Γκαλαπάγκος (90.00)

    Διαβάστε ακόμη

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider