Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 16.5°C
    Clouds

    10 υπέροχες παραλίες της Πελοποννήσου που πρέπει να επισκεφτείς

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    10 υπέροχες παραλίες της Πελοποννήσου που πρέπει να επισκεφτείς

    Η Πελοπόννησος είναι η τέλεια καλοκαιρινή απόδραση για το Σαββατοκύριακο ή για ολιγοήμερες διακοπές καθώς διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας. Από την Κορινθία μέχρι τη Λακωνία, σας παρουσιάζουμε τις 10 καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου

    Για πολλά φημίζεται η Πελοπόννησος. Ένα από αυτά είναι οι παραλίες της. Από την Κορινθία μέχρι τη Λακωνία, υπάρχουν ατελείωτες χρυσές αμμουδιές με διάφανα νερά, κολπίσκοι με επιβλητικά βράχια και τοπία εξωτικής ομορφιάς. Παραλίες διάσημες και πολυφωτογραφημένες ή καλά κρυμμένες και λιγότερο γνωστές, που απευθύνονται σε κάθε γούστο. Διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 10 από τις ωραιότερες παραλίες της Πελοποννήσου που μας περιμένουν κι αυτό το καλοκαίρι για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης.

    Λίμνη Βουλιαγμένης, Κορινθία

    Λίμνη Βουλιαγμένης, Κορινθία

    Σε απόσταση 15 χλμ. από το Λουτράκι υπάρχει ένα πανέμορφο τοπίο, εκείνο της Λίμνης Βουλιαγμένης. Ναι, σωστά διαβάσατε υπάρχει Λίμνη Βουλιαγμένης και στην Κορινθία. Πρόκειται για μια φυσική λιμνοθάλασσα με υπέροχα νερά και αμμώδη παραλία. Τα νερά της θεωρούνται ιδιαίτερα ζεστά και επιτρέπουν το κολύμπι μέχρι αργά το φθινόπωρο. Η πιο ωραία παραλία βρίσκεται στις δυτικές όχθες και είναι στρωμένη με ψιλή λευκή άμμο. Στη λίμνη υπάρχουν και κάποιες ταβέρνες που σερβίρουν ψάρι και κρεατικά. Κοντά της βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, όπου τα ερείπια του αρχαίου ναού αφιερωμένου στη θεά Ήρα φτάνουν σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

    Καλογριά, Αχαΐα

    Καλογριά, Αχαΐα

    Η παραλία της Καλογριάς στην Αχαΐα, 45 χλμ. δυτικά της Πάτρας, έχει φανατικούς φίλους, κι όχι άδικα. Είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλά και πιο όμορφες της Πελοποννήσου. Η χρυσή αμμουδιά 9 χιλιομέτρων, τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και η φυσική ομορφιά που προσφέρει το πευκοδάσος της Στροφυλιάς θα σας μαγέψουν. Σε αυτήν βρίσκονται και αμμόλοφοι (θίνες), με εντυπωσιακότερο αυτόν στο βόρειο τμήμα της. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν τις ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας, αλλά και για εκείνους προτιμούν τη χαλάρωση και την απομόνωση.

    Ζαχάρω-Καϊάφας, Ηλεία

    Ζαχάρω-Καϊάφας, Ηλεία

    Σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από τον Πύργο, βρίσκεται αυτή η τεράστια παραλία με τη χρυσαφένια αμμουδιά που βρέχεται από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Είναι ιδανική για οικογένειες, θαλάσσια σπορ αλλά και για ρομαντικά ηλιοβασιλέματα. Η παραλία της Ζαχάρως είναι ουσιαστικά η αρχή της απέραντης αμμουδιάς του Καϊάφα.

    Χρυσή Ακτή Κυλλήνης, Ηλεία

    Χρυσή Ακτή Κυλλήνης, Ηλεία

    Η παραλία των Λουτρών Κυλλήνης, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Κάστρο, είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Πελοποννήσου. Οι ντόπιοι την αποκαλούν «Χρυσή Ακτή». Πρόκειται για μια απέραντη παραλία, μήκους 5 χιλιομέτρων. Τα ρηχά νερά και η χρυσή, ψιλή άμμος την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα ρωμαϊκά λουτρά με ιαματικές ιδιότητες από ηφαιστειογενείς πηγές.

    Φωκιανός, Αρκαδία

    Φωκιανός, Αρκαδία

    Πεντακάθαρα νερά και ένα ωραιότατο φυσικό τοπίο για να απολαύσεις το μπάνιο σου σε περιμένουν στην υπέροχη παραλία του Φωκιανού με τα μεγάλα λευκά βότσαλα, που είναι καλά κρυμμένη ανάμεσα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές. Υπάρχουν τρία μαγαζιά για να φας και να πιεις τον καφέ σου. Το κοντινότερο χωριό, τα Πούλιθρα απέχει μία ώρα από την παραλία και ο δρόμος έχει αρκετές στροφές που θέλουν προσοχή, όμως το τοπίο και τα νερά σε αυτό τον απομονωμένο ημικυκλικό κολπίσκο θα σε αποζημιώσουν.

    Κυπαρίσσι, Λακωνία

    Κυπαρίσσι, Λακωνία

    Ένα από τα καλά κρυμμένα «μυστικά» της Λακωνίας είναι το Κυπαρίσσι, ανάμεσα στο Λεωνίδιο και τη Μονεμβασιά. Πρόκειται για ένα πανέμορφο και μοναχικό παραθαλάσσιο χωριό, εκεί όπου οι απολήξεις των βουνοκορφών του Πάρνωνα συναντούν τα γαλανά νερά του Μυρτώου. Η περιοχή διαθέτει πανέμορφες παραλίες. Η πιο φημισμένη είναι η Μεγάλη Άμμος, μια πλατιά ακρογιαλιά με λευκό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά, ενώ για όσους προτιμούν την ησυχία υπάρχει η παραλία της Αγίας Κυριακής.

    Μαυροβούνι Φοινικούντας, Μεσσηνία

    Μαυροβούνι Φοινικούντας, Μεσσηνία

    Αν θες να κάνεις ατελείωτες βουτιές σε μια ατελείωτη παραλία, τότε δεν πρέπει να χάσεις το Μαυροβούνι, ανάμεσα στη Φοινικούντα και τη Μεθώνη. Πρόκειται για μια χρυσή αμμουδιά 2,5 χιλιομέτρων με κρυστάλλινα νερά, από τις πιο φημισμένες της περιοχής. Η παραλία είναι απάνεμη καθώς προστατεύεται από τους βόρειους ανέμους και ανοργάνωτη στο μεγαλύτερο μέρος της, προσφέροντας μοναδικές στιγμές γαλήνης σε όσους το επιθυμούν.

    Φονέας, Μεσσηνία

    Φονέας, Μεσσηνία

    Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Δυτικής Μάνης, 2,5 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρδαμύλης. Αυτός ο μικρός κόλπος με την άγρια ομορφιά, τα λευκά βότσαλα και τα δροσερά, γαλαζοπράσινα νερά αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους ντόπιους αλλά και για τους επισκέπτες της Μεσσηνίας. Ένας μεγάλος βράχος χωρίζει την παραλία στα δύο και χαρίζει φυσική σκιά. Μία εκδοχή για την περίεργη ονομασία της παραλίας μιλά για έναν πειρατή που ναυάγησε εκεί και σκότωνε τους περαστικούς. Η δεύτερη εκδοχή θέλει τον φονιά να είναι ένα τεράστιο φίδι, που κατασπάραζε τα κοπάδια των καλόγερων στο καστρομονάστηρο της Βαϊδενίτσας.

    Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

    Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

    Η παραλία-σταρ της δυτικής Μεσσηνίας, με σχήμα μισοφέγγαρου, λευκή σαν πούδρα αμμουδιά και υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, είναι ένα μέρος που επιβάλλεται να επισκεφτείτε. Βρίσκεται δίπλα στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, σε απόσταση 10 χλμ. από την Πύλο. Η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Αν ψάχνετε για την καλύτερη θέα στον όρμο του Ναυαρίνου και σας αρέσει η πεζοπορία, αξίζει τον κόπο να φτάσετε ψηλά ως το Παλαιόκαστρο και τη σπηλιά του Νέστορα κάτω από αυτό.

    Σίμος, Ελαφόνησος

    Σίμος, Ελαφόνησος

    Στο νότιο άκρο της Λακωνικής χερσονήσου, η Ελαφόνησος, ένα νησί μόλις 19 τ. χλμ. σε απόσταση 500 μέτρων από την απέναντι ακτή (Πούντα), είναι ένας τόπος βγαλμένος από όνειρο. Εδώ βρίσκεται μία από τις πιο εξωτικές γωνιές της χώρας μας, η παραλία του Σίμου, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ωραιότερες της Μεσογείου. Μεταξύ δύο μικρών χερσονήσων (Φράγκου και Σαρακήνικου), με θέα προς τα Κύθηρα, η πασίγνωστη παραλία μαγεύει κάθε επισκέπτη με τα τιρκουάζ νερά της, τη χρυσή άμμο της, τους μεγάλους αμμόλοφους και το σπάνιο κεδροδάσος.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider