Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 18.1°C
    Clouds

    Λευκάδα: Οι 10 καλύτερες παραλίες για αξέχαστες βουτιές

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λευκάδα: Οι 10 καλύτερες παραλίες για αξέχαστες βουτιές

    Η φύση υπήρξε πολύ γενναιόδωρη με το νησί της Λευκάδας, το οποίο είναι προικισμένο με παραλίες σπάνιας ομορφιάς που κόβουν την ανάσα. Σας παρουσιάζουμε τις 10 κορυφαίες παραλίες της Λευκάδας που δεν πρέπει να χάσετε

    Προικισμένο με εντυπωσιακά τοπία και μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, το «στεριανό» νησί του Ιονίου έχει τη συνταγή των τέλειων διακοπών. Για τις παραλίες της Λευκάδας θα ακούσετε πολλά και θα διαβάσετε ακόμη περισσότερα. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με την αίσθηση που θα νιώσετε όταν φτάσετε εκεί και τις δείτε από κοντά. Η δυτική πλευρά του νησιού είναι γεμάτη με άγριας ομορφιάς παραλίες, όπου τα απότομα βράχια, η λευκή άμμος και τα διάφανα νερά στήνουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό που μαγεύει τους πάντες.

    Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να πάρετε καν το πλοίο για να βρεθείτε σε αυτές, αφού η Λευκάδα είναι ένα από τα λίγα νησιά που είναι προσβάσιμα από τη στεριά (συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα). Ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τις 10 παραλίες της Λευκάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι 10 κορυφαίες παραλίες της Λευκάδας

    Πόρτο Κατσίκι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει δει τη Λευκάδα αν δεν επισκεφθεί το Πόρτο Κατσίκι και δεν αντικρίσει αυτό το εξωπραγματικό μπλε της θάλασσας. Κάθετοι λευκοί βράχοι και καταγάλανα διαυγή νερά συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή την ξακουστή παραλία που φιγουράρει σταθερά σε λίστες με τις ωραιότερες της Ελλάδας και της Μεσογείου. Το Πόρτο Κατσίκι βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού, όπου θα φτάσετε με αυτοκίνητο ή με καΐκι από το Νυδρί και τη Βασιλική.

    • Tip: Θα χρειαστεί να κατεβείτε αρκετά σκαλοπάτια για να φτάσετε στην παραλία. Πάνω από την παραλία θα βρείτε καντίνες για να αγοράσετε ή να παραγγείλετε αναψυκτικά και καφέ.

    Εγκρεμνοί

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι Εγκρεμνοί είναι αναμφίβολα μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού. Είναι εξίσου διάσημη με το Πόρτο Κατσίκι και εκτός συνόρων. Η παραλία βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Λευκάδας, σε απόσταση περίπου 38 χλμ. από την πόλη και 4 χλμ. από το χωριό Αθάνι. Τα καλά νέα είναι ότι πλέον μπορείτε να επισκεφθείτε τους Εγκρεμνούς και με αμάξι (μετά τον σεισμό του 2015 και για 6 χρόνια η πρόσβαση στην παραλία ήταν εφικτή μόνο από θαλάσσης), αφού τα περιβόητα σκαλάκια της παραλίας είναι και πάλι προσβάσιμα. Μπορείτε φυσικά να επισκεφτείτε την παραλία με σκάφος ή με καράβι που πραγματοποιεί ημερήσια κρουαζιέρα και ξεκινάει από το Νυδρί και τη Βασιλική.

    • Tip: Φροντίστε να φοράτε αθλητικά παπούτσια και να μην είστε ιδιαίτερα φορτωμένοι, καθώς μιλάμε για πάνω από 400 σκαλιά, τα οποία θα χρειαστεί να ανεβείτε και να κατεβείτε! Οι εικόνες που θα δείτε και οι βουτιές σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, θα σας ανταμείψουν.

    Κάθισμα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Λίγα χιλιόμετρα μετά τον Άγιο Νικήτα, η παραλία Κάθισμα είναι από τις πιο πολυσύχναστες του νησιού, με εύκολη πρόσβαση, εστιατόρια, beach bars και ξενοδοχεία πάνω από την ακτή και σειρές από ξαπλώστρες και ομπρέλες κατά μήκος της. Η παραλία έχει ξανθή άμμο και βότσαλα, νερά που βαθαίνουν απότομα και απόκρημνα βράχια στις πλευρές. Μείνετε μέχρι αργά το απόγευμα για να δείτε το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα.

    • Tip: Εδώ μπορείτε να κάνετε αλεξίπτωτο πλαγιάς και να απολαύσετε την απίστευτη θέα πετώντας πάνω από την παραλία και τα τιρκουάζ νερά.

    Μύλος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Λευκή άμμος και γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά σάς περιμένουν να τα απολαύσετε με τις ώρες στην υπέροχη παραλία του Μύλου, που βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες Κάθισμα και Άγιος Νικήτας, σε απόσταση περίπου 13 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας. Η ηρεμία και η άγρια ομορφιά του τοπίου θα σας μαγέψουν. Μπορείτε να φτάσετε στην παραλία από το μονοπάτι που ξεκινάει από τον οικισμό του Αγίου Νικήτα (περίπου 15-20 λεπτά). Ο δεύτερος και πιο ξεκούραστος τρόπος είναι με καραβάκι από τον Άγιο Νικήτα.

    • Tip: Ένα μικρό μέρος της παραλίας έχει ξαπλώστρες και μια καντίνα. Φροντίστε να έχετε μαζί σας τουλάχιστον τη δική σας ομπρέλα.

    Πευκούλια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Πευκούλια βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, ανάμεσα στην πόλη της Λευκάδας και τον Άγιο Νικήτα. Είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία με πεντακάθαρα, τιρκουάζ νερά και ένα πευκοδάσος που σε ορισμένα σημεία φτάνει μέχρι την άμμο, ιδανική για ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας. Η παραλία είναι οργανωμένη μόνο σε ένα σημείο της.

    • Tip: Μετά τον μεγάλο βράχο η περιοχή είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους γυμνιστές.

    Άγιος Νικήτας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το πιο κοντινό στην πόλη της Λευκάδας παραθαλάσσιο θέρετρο είναι ο Άγιος Νικήτας με τον παραδοσιακό οικισμό του. Ο κεντρικός δρόμος του χωριού είναι ένας πεζόδρομος που ξεκινάει από εκεί που θα αφήσετε το αυτοκίνητο και φτάνει μέχρι τη μικρή και πολυσύχναστη παραλία με τα πεντακάθαρα νερά που προτιμούν κυρίως οικογένειες.

    • Tip: Στην αριστερή πλευρά, ανάμεσα στον Μύλο και τον Άγιο Νικήτα, υπάρχει μια μικρή και όμορφη παραλία, η Αμμουδούλα, που μπορείτε να πάτε μόνο κολυμπώντας. Εκεί βρίσκεται και η σπηλιά Φωκότρυπα.

    Αγιοφύλλι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Αγιοφύλλι βρίσκεται σε έναν πολύ γραφικό κολπίσκο με φανταστικά νερά στα δυτικά της Βασιλικής και είναι μία τις ομορφότερες βοτσαλωτές παραλίες του νησιού. Μπορείτε να πάτε με καραβάκι από τη Βασιλική, αλλά υπάρχει και ένα μονοπάτι που ξεκινάει από τη νοτιοανατολική πλευρά της, αν σας αρέσουν τα «δύσκολα».

    • Tip: Να πάτε από νωρίς το πρωί γιατί η παραλία είναι μικρή και μαζεύει κόσμο. Στην παραλία υπάρχει καντίνα και χώρος στάθμευσης επί πληρωμή.

    Αη Γιάννης-Μύλοι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι κοντινότερες παραλίες στην πόλη της Λευκάδας αποτελούν η μία συνέχεια της άλλης. Με 5 περίπου χιλιόμετρα ξανθής αμμουδιάς και γαλαζοπράσινα νερά, είναι ιδιαίτερα αγαπητές στους windsurfers, ενώ τις προτιμούν και πολλοί ντόπιοι. Θα βρείτε beach bar, ταβέρνες και μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων σπορ. Στους Μύλους διεξάγονται κάθε καλοκαίρι αγώνες kite surf με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών.

    • Tip: Εδώ χρειάζεται λίγο προσοχή γιατί μέσα στη θάλασσα υπάρχουν μεγάλες οριζόντιες πλάκες.

    Καλαμίτσι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κάτω από το ορεινό χωριό Καλαμίτσι, βρίσκονται τρεις υπέροχες παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε: τα Καβαλικευτά, το Αβαλί και η Μεγάλη Πέτρα. Όλες με ωραία, πεντακάθαρα νερά και διάσπαρτα βράχια. Διαθέτουν καντίνα, ξαπλώστρες και ομπρέλες.

    • Tip: Ο δρόμος για τις παραλίες έχει μια μικρή δυσκολία καθώς είναι στενός και έχει αρκετές στροφές, ωστόσο το τοπίο όταν φτάσετε σε αυτές θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

    Γιαλός

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Λίγο πριν το Αθάνι και βορειότερα από την παραλία Εγκρεμνοί, βρίσκεται η μεγάλη αμμώδης παραλία του Γιαλού, όπου τα διάφανα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε συνδυάζονται αρμονικά με την καταπράσινη βλάστηση. Πρόκειται για μια τεράστια παραλία στην οποία χάνεται το μάτι σου, ενώ όσο κόσμο και να έχει θα βρείτε άπλετο χώρο. Ο Γιαλός αποτελεί ιδανική επιλογή αν θέλετε να έχετε την άπλα σας.

    • Tip: Ο δρόμος για την παραλία είναι ελικοειδής και χρειάζεται προσοχή. Στην παραλία λειτουργούν και καντίνες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider