Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 11.1°C
    Clouds

    Αυτές είναι οι 7 πιο εντυπωσιακές αμμόγλωσσες της Ελλάδας

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτές είναι οι 7 πιο εντυπωσιακές αμμόγλωσσες της Ελλάδας

    Ανάμεσα στις παραλίες – διαμάντια της Ελλάδας υπάρχουν και κάποιες που ξεχωρίζουν λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας τους. Από τη Χαλκιδική μέχρι την Εύβοια και τη Λευκάδα, αυτές οι εντυπωσιακές αμμόγλωσσες μάς υπενθυμίζουν ότι οι θησαυροί της Ελλάδας είναι ατελείωτοι

    Λωρίδες γης που εισχωρούν στη θάλασσα, χρυσή άμμος και διάφανα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε. Δεν πρόκειται για παραλίες της Καραϊβικής, αλλά για μαγευτικές παραλίες – αμμόγλωσσες που μπορεί να συναντήσει κανείς στα ελληνικά νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

    Οι γλώσσες άμμου που διεισδύουν στη θάλασσα δημιουργούν υπέροχες παραλίες και τοπία που συναγωνίζονται επάξια κορυφαίους εξωτικούς προορισμούς του πλανήτη. Παρακάτω ξεχωρίσαμε 7 εντυπωσιακές αμμόγλωσσες στην Ελλάδα και σας τις παρουσιάζουμε. Εσείς, ποιες έχετε επισκεφτεί ως τώρα;

    Διαβάστε ακόμη:

    Αυτές είναι οι ομορφότερες αμμόγλωσσες της Ελλάδας

    Μεγάλη Άμμος, Εύβοια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Μεγάλη Άμμος είναι η παραλία-αμμόγλωσσα στο Μαρμάρι Εύβοιας που πρωταγωνίστησε στην περσινή διαφημιστική καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό. Μια μαγευτική παραλία, άγνωστη στον πολύ κόσμο μέχρι πρότινος, που όμως έχει πλέον αποκτήσει πολλούς θαυμαστές. H Μεγάλη Άμμος απέχει από τη Χαλκίδα 115 χλμ. (περίπου δύο ώρες οδικώς). Το εντυπωσιακό με αυτή τη μεγάλη λωρίδα λευκής άμμου είναι ότι δεν μένει ποτέ η ίδια  – αλλάζει κάθε χρόνο μορφολογία ανάλογα με τον καιρό και τα κέφια της θάλασσας. Πάντως, η συγκεκριμένη παραλία φημίζεται για τους ανέμους της που την κάνουν αγαπημένο μέρος των wind surfers και kite surfers.

    • Tip: Στην παραλία λειτουργεί καντίνα-beach bar με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

    Γρεγολίμανο, Εύβοια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Έχει και η Βόρεια Εύβοια την αμμόγλωσσά της. Η αμμόγλωσσα της Χρυσής Ακτής στο Γρεγολίμανο, κοντά στον Κάβο της Λιχάδας, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα, η άμμος χρυσή και αφράτη και η βλάστηση πλούσια με τα πεύκα να φτάνουν ως τη θάλασσα.

    • Tip: Την παραλία θα τη συναντήσετε δίπλα από το ξενοδοχείο Club Med.

    Ποσείδι, Χαλκιδική

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Ποσείδι βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου της Κασσάνδρας, σε απόσταση 105 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να φτάσετε μέχρι τη μύτη του Ποσειδίου, όπου μια λωρίδα γης στην άκρη της χερσονήσου μπαίνει στη θάλασσα, δημιουργώντας ένα παραδεισένιο τοπίο. Αυτή η αμμόγλωσσα- σύμβολο της Χαλκιδικής είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής.

    • Tip: Κοντά στο ακρωτήρι του Ποσειδίου υπάρχει ένας παλιός φάρος, χτισμένος το 1864, που αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Κασσάνδρας.

    Άγιος Δημήτριος, Αλόννησος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Άγιος Δημήτριος είναι η κατά πολλούς ωραιότερη παραλία της Αλοννήσου. Μια ολόλευκη γλώσσα στεριάς που χώνεται στο μπλε. Τα καταγάλανα νερά βαθαίνουν απότομα, ενώ η ακτή καλύπτεται από άσπρα βότσαλα και ψιλό πετραδάκι. Η παραλία  απέχει 15 χλμ. από το Πατητήρι και 6 χλμ.  από τη Στενή Βάλα.

    • Tip:  Από τη δεξιά πλευρά της η παραλία είναι πιο οργανωμένη με beach bars, ομπρέλες, ξαπλώστρες καθώς και ένα εστιατόριο.

    Αμμόγλωσσα, Λευκάδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Αμμόγλωσσα είναι η πρώτη παραλία που μπορεί κανείς να επισκεφτεί ερχόμενος στο νησί της Λευκάδας. Βρίσκεται αρκετά κοντά στην πόλη της Λευκάδας, μόλις λίγα μέτρα από την πλωτή γέφυρα της Λευκάδας και απέναντι από το κάστρο της Αγίας Μαύρας. Πρόκειται για μια πανέμορφη γλώσσα άμμου που «σβήνει» αργά στο Ιόνιο.

    • Tip: Μπορείτε να πάτε με τα πόδια στην παραλία, η οποία απέχει περίπου 15 λεπτά από την πόλη.

    Αμμόγλωσσα Κεραμωτής, Καβάλα

    Με εντυπωσιακό σχήμα που θυμίζει γλώσσα, η χρυσαφένια αμμουδιά στην Κεραμωτή της Καβάλας αποτελεί μία από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες του νομού. Η παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι της Κεραμωτής, 40 χλμ. νοτιαανατολικά της πόλης της Καβάλας. Η αμμουδιά συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες το καλοκαίρι χάρη στα σχετικά ρηχά και ήρεμα νερά της και είναι ιδανική για οικογένειες.

    • Tip: Οργανωμένα beach bars, καφέ και ταβέρνες καθιστούν την περιοχή έναν ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό.

    Μαραθονήσι, Ζάκυνθος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Μαραθονήσι είναι ένα νησί στον κόλπο του Λαγανά στη Ζάκυνθο. Το νησί είναι στο πρόγραμμα προστασίας Natura 2000 καθώς αποτελεί έναν από τους τόπους αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta. Μάλιστα, κοιτάζοντας το από την περιοχή του Κερίου, μπορείς να διακρίνεις εύκολα ότι έχει το σχήμα χελώνας, από το οποίο έχει αποκτήσει και το όνομά του. Στον εξωτικό αυτό παράδεισο βρίσκονται δύο παραλίες. Η μία από αυτές είναι μια γλώσσα άμμου που εισχωρεί στα τιρκουάζ νερά. Στο πίσω μέρος του νησιού υπάρχουν δύο μεγάλες σπηλιές ιδανικές για βουτιές και για φωτογραφίες.

    • Tip: Μπορείτε να επισκεφτείτε το Μαραθονήσι με καραβάκι σε οργανωμένη εκδρομή ή να νοικιάσετε δικό σας από το Κερί ή από τον κόλπο του Λαγανά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider