Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 20.3°C
    Clouds

    Βόρεια Εύβοια: Ο παράδεισος της διπλανής πόρτας

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Βόρεια Εύβοια: Ο παράδεισος της διπλανής πόρτας

    Από τη γοητευτική Λίμνη και τη φημισμένη λουτρόπολη της Αιδηψού μέχρι τα εξωτικά Λιχαδονήσια, η Βόρεια Εύβοια είναι ένας προικισμένος από τη φύση τόπος, ένας προσιτός και κοντινός στην Αθήνα προορισμός γεμάτος εκπλήξεις και προκλήσεις

    Γαλήνιες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά που ατενίζουν το Αιγαίο ή τον Ευβοϊκό κόλπο, κρυμμένες ομορφιές στα κατάφυτα βουνά, καταρράκτες, φαράγγια, συναρπαστικές διαδρομές, φημισμένες ιαματικές πηγές... Τι άλλο θες για να χαλαρώσεις και να τα αφήσεις όλα πίσω;

    Προορισμός προσιτός και κοντινός, τουλάχιστον στην Αθήνα, η Βόρεια Εύβοια συνδυάζει τα πάντα και έχει πολλά να προσφέρει στον ταξιδιώτη. Αν βρεθείς εδώ μία φορά, τότε σίγουρα θα επιστρέψεις.

    Ιδανικό εφαλτήριο η Χαλκίδα, μόλις 80 χλμ. από την Αθήνα. Αφού κάνεις έναν περίπατο στην παραλία θαυμάζοντας τα «τρελά» νερά του Ευρίπου, παίρνεις τον ανήφορο...

    Η νησιωτική γοητεία της Λίμνης Ευβοίας

    Λίμνη

    Σε απόσταση 80 χλμ. από τη Χαλκίδα, η Λίμνη είναι κατά πολλούς το ωραιότερο χωριό της Βόρειας Εύβοιας. Αυτή η πανέμορφη «ναυτοπολιτεία» έχει αμφιθεατρικό σχέδιο με αποτέλεσμα όλα τα σπίτια να έχουν θέα στη θάλασσα και εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή τον επισκέπτη. Τα παραδοσιακά σπίτια με κεραμοσκεπές, τα στενά σοκάκια, το φυσικό λιμανάκι με τα γαλάζια κρυστάλλινα νερά του βόρειου Ευβοϊκού κόλπου κι από πάνω το επιβλητικό πευκόφυτο βουνό του Καντηλιού που φτάνει μέχρι τη θάλασσα, δημιουργούν το τέλειο νησιωτικό σκηνικό.

    Για μπάνιο στις Ροβιές

    Ροβιές, Εύβοια

    Μετά τη Λίμνη, θα συναντήσετε τις Ροβιές, χτισμένες μέσα σε έναν ελαιώνα. Είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη της βόρειας Εύβοιας, με πλούσια βλάστηση και πανέμορφα τοπία. Οι εναλλαγές βουνού και θάλασσας είναι μοναδικές. Εδώ θα χαλαρώσετε σε μία μεγάλη παραλία με ψιλό βότσαλο, άμμο και καθαρά βαθυγάλανα νερά. Αξίζει να μείνετε μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Στη μέση του χωριού, δεσπόζει το βενετσιάνικο πυργοκάστελο, που στέκει εκεί αιώνες τώρα, αγναντεύοντας τον βόρειο Ευβοϊκό. Κοντά στις Ροβιές βρίσκεται η φημισμένη Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος. Στο υπόγειο υπάρχει μικρός ναός με αγιογραφίες του 17ου αιώνα.

    Στους καταρράκτες του Δρυµώνα

    Καταρράκτες Δρυμώνα, Εύβοια

    Οι πανέμορφοι καταρράκτες του Δρυμώνα βρίσκονται μεταξύ του χωριού Κερασιά και Δρυμώνα, σε υψόμετρο 620 μέτρων, 4 χλμ. από το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Ο ποταμός Σηπιάς δημιουργεί ένα μαγευτικό θέαμα διασκορπίζοντας το νερό του στους καταρράκτες. Το νερό πέφτει με πάταγο και ορμή από ύψος 15 μέτρων σε μια κρυστάλλινη λίμνη κυκλωμένη από βράχια και δάσος.

    Αιδηψός: Η πρωτεύουσα των ιαματικών νερών

    Αιδηψός

    Επόμενη στάση, η Αιδηψός. Η μεγαλύτερη λουτρόπολη της Ελλάδας, με παράδοση αιώνων χάρη στις φημισμένες ιαματικές πηγές, αποτελεί προορισμό όλο τον χρόνο. Εδώ θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε την ευεργετική ιδιότητα των νερών και να χαλαρώσετε σε έναν τόπο ευεξίας και ηρεμίας. Στολίδι της πόλης, το ξενοδοχείο «Thermae Sylla Spa», που χτίστηκε το 1896 και έχει ανακηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

    Παραλίες για όλα τα γούστα

    travelgo image

    Στη βορειοδυτική άκρη της Εύβοιας, η χερσόνησος της Λιχάδας συγκεντρώνει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας: Γιάλτρα, Γρεγολίμανο, Άγιος Γεώργιος και φυσικά τα περίφημα Λιχαδονήσια. Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Βόρειας Εύβοιας είναι το Πευκί, με την τεσσάρων χιλιομέτρων παραλία του. Ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές και η παραλία της Αγίας Άννας, τα Ελληνικά, το Ψαροπούλι (Βασιλικά) και ο Νέος Πύργος.

    Λιχαδονήσια: Οι «Σεϋχέλλες της Ελλάδας»

    Λιχαδονήσια

    Μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, τα Λιχανοδονήσια προσφέρουν στον επισκέπτη μια μοναδική εξωτική εμπειρία. Με πεντακάθαρα νερά και ένα απίστευτης ομορφιάς τοπίο, τα κατάφυτα αυτά νησάκια δεν αποκαλούνται τυχαία «Σεϋχέλλες της Ελλάδας». Τα Λιχαδονήσια είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας και ένα μεγάλο τμήμα τους βυθίστηκε από σεισμό που έγινε το 426 π.Χ. Το μεγαλύτερο από αυτά λέγεται Μανόλια και φημίζεται για την οργανωμένη παραλία του με την κατάλευκη άμμο και τα τιρκουάζ νερά. Στα Λιχαδονήσια μπορείτε να πάτε με καραβάκι είτε από τον Κάβο, στη Λιχάδα είτε από τα Καμμένα Βούρλα.

    Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery

    Βόρεια Εύβοια: Ο παράδεισος της διπλανής πόρτας
    Βόρεια Εύβοια: Ο παράδεισος της διπλανής πόρτας
    Βόρεια Εύβοια: Ο παράδεισος της διπλανής πόρτας
    Βόρεια Εύβοια: Ο παράδεισος της διπλανής πόρτας
    Βόρεια Εύβοια: Ο παράδεισος της διπλανής πόρτας
    Βόρεια Εύβοια: Ο παράδεισος της διπλανής πόρτας
    Βόρεια Εύβοια: Ο παράδεισος της διπλανής πόρτας
    Βόρεια Εύβοια: Ο παράδεισος της διπλανής πόρτας
    Βόρεια Εύβοια: Ο παράδεισος της διπλανής πόρτας

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider