Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Νομός Χαλκιδικής
    Thu 17.3°C
    Clear

    Lonely Planet: Τα 12 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στην Ελλάδα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Lonely Planet: Τα 12 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στην Ελλάδα

    Νησιά του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου, χωριά της Ηπείρου, σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι και θαύματα της φύσης φιγουράρουν στη νέα λίστα του Lonely Planet με τα 12 μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος στην Ελλάδα

    Το Lonely Planet έχει εκθειάσει πολλές φορές τα ελληνικά νησιά αλλά και τις ομορφιές της ηπειρωτικής Ελλάδας μέσα από εκτενή αφιερώματα που παρουσιάζουν αξέχαστες εμπειρίες στη χώρα μας: από τις καλύτερες παραλίες μέχρι τα θαύματα της ελληνικής φύσης που αξίζει να δει κανείς από κοντά.

    Αυτή τη φορά ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός ξεχώρισε και προτείνει τα 12 μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος στην Ελλάδα σε μια λίστα που τα έχει όλα: νησιά του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου, χωριά και πόλεις, σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και εντυπωσιακά αξιοθέατα. Εσείς πόσα από τα παρακάτω έχετε επισκεφτεί;

    Διαβάστε ακόμη

    Μετέωρα

    travelgo.gr
    Η Ιερά Μονή Βαρλαάμ στα Μετέωρα (Πηγή: Shutterstock)

    «Τα Μετέωρα θα σας αφήσουν άφωνους», γράφει το Lonely Planet. Τα περίφημα μοναστήρια, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, αποτελούν το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος. Από τα 30 που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο 6, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το εντυπωσιακό «πέτρινο δάσος» των Μετεώρων προσελκύει προσκυνητές και ορειβάτες που έρχονται από κάθε γωνιά της γης.

    Δελφοί

    travelgo.gr
    Το αρχαίο θέατρο Δελφών (Πηγή: Shutterstock)

    Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, σε ένα γαλήνιο φυσικό περιβάλλον  στους πρόποδες του Παρνασσού, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο και στην Ιστορία. Έχει μια μοναδική γαλήνη και ενέργεια αυτό το μέρος, ειδικά νωρίς το πρωί, όταν το τοπίο λούζεται από το πρώτο φως του ήλιου.

    Κυκλάδες

    travelgo.gr
    Η Μικρή Βενετία στη Μύκονο (Πηγή: Shutterstock)

    Από την έντονη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου και της Ίου μέχρι τις απομονωμένες παραλίες της Ανάφης, το island hopping στις Κυκλάδες είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις στην Ελλάδα. Κάθε κυκλαδονήσι έχει να προσφέρει το δικό του πακέτο εμπειριών. Η Δήλος, το ιερό νησί του Απόλλωνα, η Νάξος με τη μεσαιωνική καστροπολιτεία της και οι εντυπωσιακές ακτές της Μήλου είναι μερικές από τις must στάσεις στις Κυκλάδες που προτείνει το Lonely Planet.

    Αθήνα

    travelgo.gr
    Τουρίστρια απολαμβάνει τη θέα στην Ακρόπολη (Πηγή: Shutterstock)

    Η Αθήνα είναι μια πόλη που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το αρχαίο με το σύγχρονο, προσφέροντας στον επισκέπτη άφθονα εντυπωσιακά μνημεία, μουσεία, γκαλερί και δραστηριότητες. Το κέντρο της Αθήνας είναι σαν ένα υπαίθριο μουσείο, γεμάτο ζωή και δημιουργικότητα, αναφέρει το Lonely Planet.

    Κέρκυρα

    travelgo.gr
    Η Παλαιοκαστρίτσα στην Κέρκυρα (Πηγή: Shutterstock)

    Με μεγαλοπρεπή παλάτια, επιβλητικά φρούρια, ρομαντικά καντούνια, απίθανες παραλίες και μοναδική γαστρονομία, η Κέρκυρα έχει τον τρόπο να κάνει οποιονδήποτε να περνάει καλά: αυτόν που αναζητά κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, αυτόν που θέλει να ζήσει την περιπέτεια, αλλά και εκείνον που επιθυμεί να περάσει ήρεμες οικογενειακές διακοπές.

    Θεσσαλονίκη

    travelgo.gr
    Οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (Πηγή: Shutterstock)

    Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη γεμάτη ενέργεια χάρη στο πανεπιστήμιο της, την πολιτιστική σκηνή και τη νυχτερινή ζωή της. Μια πόλη που τα έχει όλα. Το Lonely Planet προτείνει στους αναγνώστες του να εξερευνήσουν την Άνω Πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια και τα παραδοσιακά σπίτια μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, να κάνουν μια στάση σε κάποιο από τα ζαχαροπλαστεία της πόλης για να δοκιμάσουν υπέροχα γλυκά, να πιουν το ποτό τους μαζί με τους φοιτητές στα κομψά μπαρ και να περιηγηθούν στις γκαλερί και τα σπουδαία μουσεία της πόλης.

    Μόλυβος

    travelgo.gr
    Το λιμάνι του Μολύβου στη Λέσβο (Πηγή: Shutterstock)

    Στο βόρειο τμήμα της Λέσβου και σε απόσταση 60 χλμ. από τη Μυτιλήνη, θα συναντήσετε ένα από τα ωραιότερα χωριά του Αιγαίου. Ο Μόλυβος εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με το επιβλητικό κάστρο του, το οποίο στεφανώνει τον οικισμό και θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα στην ανατολική Μεσόγειο. Κάνοντας μια βόλτα στα λιθόστρωτα καλντερίμια και στους δρόμους της αγοράς που σκεπάζονται με σαλκίμια, θα θαυμάσετε τα αναπαλαιωμένα αρχοντόσπιτα με σαχνισιά, καθώς και τις διάσπαρτες περίτεχνες τουρκικές κρήνες.

    Κεφαλονιά

    travelgo.gr
    Η παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά (Πηγή: Shutterstock)

    Το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Και τι δεν έχει η Κεφαλονιά: εντυπωσιακά σπήλαια, κάστρα και μοναστήρια, παραλίες με κόκκινη άμμο, με χρυσή άμμο, με λευκό βότσαλο και σμαραγδένια νερά, το ψηλότερο βουνό όλων των Επτανήσων, ελαιώνες και αμπελώνες, λιμάνια βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής και χωριά-απομεινάρια επτανησιακής αρχιτεκτονικής.

    Μάνη

    travelgo.gr
    Το γραφικό Λιμένι στη Μάνη (Πηγή: Shutterstock)

    Επιβλητικά πυργόσπιτα, σπήλαια που προκαλούν δέος, τοπία άγριας ομορφιάς και παραδοσιακοί οικισμοί απίστευτης γοητείας. Ήλιος, πέτρα, θάλασσα... Από το γραφικό Γύθειο με το νησιωτικό αέρα, την ιστορική Αρεόπολη, το παραδοσιακό Οίτυλο και το πανέμορφο Λιμένι μέχρι τον Διρό με τα περίφημα σπήλαια, τον Γερολιμένα με το μαγευτικό κολπίσκο, την εντυπωσιακή Βάθεια, το γαλήνιο λιμανάκι του Πόρτο Κάγιο και το ακρωτήρι Ταίναρο, η Μάνη ασκεί μια γοητεία που καθηλώνει κάθε επισκέπτη.

    Φαράγγι Σαμαριάς

    travelgo.gr

    Το φαράγγι της Σαμαριάς, στο νότιο τμήμα του νομού Χανίων, είναι το διασημότερο από τα φαράγγια της Κρήτης, αλλά και το μακρύτερο φαράγγι της Ευρώπης, με συνολικό μήκος που αγγίζει τα 18 χλμ. Η διάβασή του αποτελεί εμπειρία ζωής για τους φυσιολάτρες και τους πεζοπόρους που συρρέουν κατά χιλιάδες από τις αρχές Μαΐου έως και τα τέλη Οκτωβρίου. Θα χρειαστείτε αρκετή υπομονή αφού θα σας πάρει τουλάχιστον πέντε ώρες για να το διασχίσετε.

    Χαλκιδική

    travelgo.gr
    Η παραλία Καβουρότρυπες στη Σιθωνία (Πηγή: Shutterstock)

    «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», λένε οι βορειοελλαδίτες και κάτι ξέρουν. Ατελείωτες χρυσαφένιες αμμουδιές και μικροσκοπικοί κόλποι, ξεχωριστή φύση, γραφικοί οικισμοί, μπιτάτα beach bars αλλά και ήρεμες γωνιές για απομόνωση. Από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές, η Χαλκιδική είναι μια μικρή «χώρα των θαυμάτων» όπου οι εμπειρίες δεν έχουν τέλος. Στην Κασσάνδρα, στη Σιθωνία και στον Άθω υπάρχει χώρος για το καλοκαιρινό όνειρο όλων.

    Ζαγοροχώρια

    travelgo.gr
    Το Μικρό Πάπιγκο στα Ζαγοροχώρια (Πηγή: Shutterstock)

    Καλοδιατηρημένη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ιστορικά γεφύρια, μοναδικά τοπία, αυθεντικές γεύσεις, πηγαία φιλοξενία από ανθρώπους δεμένους με τον τόπο τους. Όλα αυτά και άλλα πολλά θα βρείτε στα Ζαγοροχώρια, έναν από τους πιο αγαπημένους ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας. Δύσκολα μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει το ομορφότερο. Κάθε χωριό έχει τη γοητεία του και αποτελεί αφετηρία για συναρπαστικές περιηγήσεις.

    Διαβάστε ακόμη

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider