Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 20.2°C
    Clouds

    Νάξος: Ένα νησί για εξερεύνηση

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Νάξος: Ένα νησί για εξερεύνηση

    Οι παραλίες, τα αξιοθέατα, τα ομορφότερα χωριά και όλα όσα αξίζει να δείτε στη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων που καλύπτει όλα τα γούστα και δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο

    Επιβλητικοί ορεινοί όγκοι και εύφορες κοιλάδες, πολλές απέραντες παραλίες, αμέτρητα αξιοθέατα και σημαντικά μνημεία, εξαιρετική τοπική κουζίνα, γραφικά ορεινά χωριά, κοσμική ζωή αλλά και απομόνωση. Η Νάξος είναι ένα νησί που τα συνδυάζει όλα και μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες. Και αυτούς που θέλουν να αράξουν με τις ώρες κάτω από την ομπρέλα σε μια χρυσή αμμουδιά αλλά και εκείνους που προτιμούν να εξερευνήσουν κάθε σπιθαμή της.

    Όσες φορές κι αν επισκεφθείτε το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, θα υπάρχουν πάντα κρυμμένες γωνιές για να ανακαλύψετε, παραλίες που δεν έχετε βουτήξει, χωριά και αξιοθέατα που θα σας αποκαλύψουν μερικά ακόμη μυστικά... Στη Νάξο όσο και να μείνετε είναι λίγο.

    Διαβάστε ακόμη

    Βόλτα στη Χώρα και το Κάστρο

    travelgo.gr
    Η Χώρα, η πρωτεύουσα της Νάξου, είναι μία πανέμορφη κυκλαδίτικη πολιτεία που αξίζει να εξερευνήσετε (Πηγή: Shutterstock)

    Η Χώρα της Νάξου είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των επισκεπτών των Κυκλάδων. Αφήνοντας πίσω σας το λιμάνι, θα περπατήσετε στα σοκάκια της παλιάς αγοράς, του Μπούργου και θα αναζητήσετε τις πύλες που θα σας οδηγήσουν μέσα στο κάστρο του Σανούδου, στο λόφο που στεφανώνει την πόλη της Νάξου. Το Κάστρο της Νάξου κατοικείται ανελλιπώς από την εποχή που χτίστηκε και αποτελεί ένα ζωντανό μεσαιωνικό μουσείο με μοναδική ατμόσφαιρα. Εδώ κυριαρχούν η ηρεμία, τα στενά δρομάκια, οι εσωτερικές αυλές και τα αρχοντικά με τα οικόσημα στα υπέρθυρα.

    travelgo.gr
    Το Κάστρο της Νάξου αποτελεί ένα ζωντανό μεσαιωνικό μουσείο (Πηγή: Shutterstock)

    Προχωρώντας προς την κεντρική πλατεία του Κάστρου θα δείτε την εντυπωσιακή Μητρόπολη των Καθολικών, ένα μεσαιωνικό κτίσμα με μαρμάρινο δάπεδο και επιτύμβιες πλάκες με οικόσημα, από τις σημαντικότερες καθολικές οικογένειες που έζησαν στο νησί τους τελευταίους πέντε αιώνες. Επισκεφθείτε, επίσης, το Αρχαιολογικό Μουσείο, που στεγάζεται στο κτήριο της πάλαι ποτέ Εμπορικής Σχολής (όπου φοίτησε και ο Νίκος Καζαντζάκης) και φημίζεται για τη συλλογή κυκλαδικών ειδωλίων και μυκηναϊκών αγγείων. Στην ατμοσφαιρική ταράτσα του θα σας εντυπωσιάσει το ψηφιδωτό δάπεδο που απεικονίζει ημίγυμνη γυναικεία μορφή που ιππεύει θαλάσσιο τέρας. Πέρα όμως από τα κομμάτια του παρελθόντος, υπάρχει και η σύγχρονη πλευρά της Χώρας, που σφύζει από ζωή όλες τις εποχές του χρόνου και προσφέρει όλες τις ανέσεις με δεκάδες καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και καφέ.

    Ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα

    travelgo.gr
    Η Πορτάρα, το σήμα κατατεθέν του νησιού, είναι κλασικό σημείο για βόλτα την ώρα του ηλιοβασιλέματος (Πηγή: Shutterstock)

    Το πιο πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο και σήμα κατατεθέν του νησιού, είναι η εντυπωσιακή Πορτάρα, που βρίσκεται στο νησάκι που οι ντόπιοι ονομάζουν «Παλάτια», στο βόρειο άκρο του λιμανιού. Πρόκειται για τη μεγάλη μαρμάρινη πύλη ναού του 6ου π.Χ αιώνα, που φτιάχτηκε προς τιμήν του θεού Απόλλωνα. Ενώνεται με τη στεριά με πλακόστρωτο μονοπάτι και αν βρεθείτε εκεί κατά τη δύση του ηλίου θα απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου, με την πύλη να μοιάζει με τεράστια κορνίζα στον ορίζοντα.

    Γνωρίστε τα χωριά-διαμάντια της Νάξου

    travelgo.gr
    Η Απείρανθος είναι το διασημότερο ορεινό χωριό της Νάξου (Πηγή: Shutterstock)

    Αν επισκεφθείτε τη Νάξο, πρέπει οπωσδήποτε να περιηγηθείτε στην ενδοχώρα και στα ορεινά χωριά της. Η Απείρανθος είναι το διασημότερο ορεινό χωριό του νησιού. Το χωριό του Μανώλη Γλέζου - «τ' Απεράθου», όπως το λένε οι ντόπιοι- διατηρεί τις παραδόσεις, το ιδιαίτερο γλωσσικό ιδίωμα των κατοίκων του, που θυμίζει την κρητική διάλεκτο, και τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του από την εποχή της ενετοκρατίας. Εκεί θα περπατήσετε στα μαρμαρόστρωτα καλντερίμια με τις θολωτές καμάρες, θα θαυμάσετε τους βενετσιάνικους πύργους και τα πέτρινα διώροφα σπίτια, θα δείτε ενδιαφέροντα μουσεία (Αρχαιολογικό, Λαογραφικό, Κέντρο Εικαστικών Τεχνών, Φυσικής Ιστορίας και Γεωλογικό) και θα ξαποστάσετε σε παραδοσιακά καφενεία. Κι αν θελήσετε μια δόση θαλασσινής αρμύρας, θα κατεβείτε στο γραφικό λιμανάκι της Μουτσούνας για μπάνιο και φαγητό δίπλα στο κύμα.

    travelgo.gr
    Γραφική γωνιά στο Χαλκί (Πηγή: Shutterstock)

    Το Χαλκί, η παλιά εμπορική πρωτεύουσα του νησιού, αποτελεί στολίδι της ναξιώτικης ενδοχώρας. Αυτό το καλοδιατηρημένο χωριό κρύβει στα καλντερίμια του θαυμάσια νεοκλασικά αρχοντικά με πλακόστρωτες αυλές, μεγαλόπρεπους πύργους και βυζαντινές εκκλησίες γεμάτες τοιχογραφίες. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την ιστορική ποτοποιία «Βαλληνδρά» και να δοκιμάσετε το περίφημο κίτρο της.

    travelgo.gr
    Το Φιλώτι είναι το μεγαλύτερο χωριό της Νάξου (Πηγή: Shutterstock)

    Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το Φιλώτι, το μεγαλύτερο χωριό της Νάξου, την Κόρωνο με τα δαιδαλώδη καλντερίμια και την όμορφη πλάτσα (πλατεία), το Σαγκρί με τους ενετικούς πύργους, τις Εγγαρές μέσα στην καταπράσινη κοιλάδα, το αμφιθεατρικά χτισμένο Γαλανάδο, αλλά και το μικρό ψαροχώρι του Απόλλωνα με το εντυπωσιακό άγαλμα του Κούρου.

    Διαδρομές στην ιστορία της Νάξου

    Αρχαίο Ιερό του Απόλλωνα και της Δήμητρας στο Γύρουλα: Ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, κοντά στο Σαγκρί. Το ιερό σύμφωνα με διάφορες ενδείξεις ήταν αφιερωμένο στον Απόλλωνα, τη Δήμητρα και την Κόρη. 

    Ιερό του Διόνυσου στα Ύρια: Στη θέση Ύρια, νότια της πόλης της Νάξου, λειτούργησε από τον 14o π.Χ. αι. έως και την περίοδο της Ρωμαιοκρατίας ένα από τα σπουδαιότερα ιερά της πόλεως των Ναξίων, αφιερωμένο στο Διόνυσο και ενδεχομένως και σε μια γυναικεία θεότητα της φύσης.

    Οι Κούροι της Νάξου: Ένα από τα πιο ιδιαίτερα αξιοθέατα της Νάξου είναι οι τρεις γιγαντιαίοι και ημιτελείς Κούροι της, φτιαγμένοι από το φημισμένο ντόπιο μάρμαρο. Ο μεγαλύτερος Κούρος βρίσκεται κοντά στο χωριό του Απόλλωνα, ενώ οι υπόλοιποι δύο στη θέση Φλεριό.

    travelgo.gr
    Άγαλμα κούρου στην περιοχή Μέλανες (Πηγή: Shutterstock)

    Οι Πύργοι της Νάξου: Οι πύργοι που συναντώνται διάσπαρτοι στην ενδοχώρα της Νάξου χρονολογούνται από τον 13ο μέχρι τον 18ο αιώνα. Δημιουργήθηκαν από Ενετούς φεουδάρχες ή από άλλους Λατίνους ευγενείς κι έχουν φρουριακό χαρακτήρα. Είναι χτισμένοι από ναξιώτικη πέτρα και έχουν χοντρούς τοίχους. Σήμερα σώζονται περίπου 30 πύργοι. Ο πιο γνωστός είναι ο αναστηλωμένος Πύργος Μπαζαίου, έξω από το χωριό Σαγκρί. Στους χώρους του φιλοξενείται κάθε καλοκαίρι μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις των Κυκλάδων, το Φεστιβάλ Νάξου.

    Στην κορυφή των Κυκλάδων

    Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Δίας μεγάλωσε στη Νάξο, γι’ αυτό και το ψηλότερο βουνό του νησιού (και των Κυκλάδων) λέγεται Ζας και στέκει επιβλητικό στα 1.004 μέτρα. Σε υψόμετρο 630 μέτρων βρίσκεται το σπήλαιο του Ζα, ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά αξιοθέατα της Νάξου. Έχει μεγάλους θαλάμους και εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο με μεγάλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Για να φτάσετε εκεί θα ξεκινήσετε από το Φιλώτι και θα ακολουθήσετε το καλντερίμι. Ο Ζας διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά και προσφέρεται για πεζοπορία στη φύση μέσα από παλιά και πανέμορφα μονοπάτια.

    Οι καλύτερες παραλίες της Νάξου

    Στη Νάξο υπάρχουν παραλίες για καθέ γούστο: οργανωμένες ή παρθένες, παραλίες για ανακάλυψη, για σπορ ή για οικογενειακή διασκέδαση. Ό,τι κι αν αναζητάτε, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε πεντάκαθαρα και καταγάλανα νερά.

    travelgo.gr
    Οι παραλίες της Νάξου είναι από τις πιο όμορφες των Κυκλάδων (Πηγή: Shutterstock)

    Σε απόσταση αναπνοής από τη Χώρα, θα βρείτε την παραλία του Αγίου Γεωργίου, προστατευμένη από τους ανέμους και με ρηχά νερά. Διάσημη και καλά οργανωνένη, η παραλία του Αγίου Προκοπίου, που έχει μπει σε λίστες με τις καλύτερες της Ευρώπης, βρίσκεται 5 χλμ. μακριά από την πόλη της Νάξου και απλώνεται σε μήκος 1,5 χλμ. Από τις πιο φημισμένες παραλίες του νησιού είναι και η Αγία Άννα, με μια χρυσή αμμουδιά και beach bars για να συνδυάσετε βουτιές και cocktails. Η Πλάκα είναι μια όμορφη και μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο, που προσελκύει και τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. H Μικρή Βίγλα είναι διεθνής τόπος συνάντησης για τους λάτρεις του windsurf και του kitesurf.

    travelgo.gr
    H παραλία του Αγίου Προκοπίου είναι μία από τις πιο φημισμένες της Νάξου (Πηγή: Shutterstock)

    Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τον ήρεμο Ορκό, τις εξωτικές παραλίες κάτω από το κεδροδάσος στη χερσόνησο Αλυκό, το Καστράκι με τη λευκή άμμο και τους κέδρους, το αμμουδερό Πυργάκι, την Αγιασσό με την τεράστια αμμουδιά και τα ρηχά νερά, τον όρμο Αμπράμ για πιο μοναχικές βουτιές και τον παρθένο Καλαντό για κολύμπι με θέα την Ηρακλειά.

    Ένας γαστρονομικός παράδεισος

    Η Νάξος έχει να καυχιέται για την εξαιρετική τοπική κουζίνα της. Η γη του νησιού προμηθεύει με αγνά υλικά το ναξιώτικο τραπέζι, ενώ εκατοντάδες είναι οι παραδοσιακές συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά στα χέρια των νοικοκυρών. Ένα από τα πιο ποιοτικά και νόστιμα προϊόντα που καλλιεργούνται στη Νάξο είναι η πασίγνωστη ναξιώτικη πατάτα.

    travelgo.gr
    Τα τυριά της Νάξου είναι φημισμένα σε όλη την Ελλάδα (Πηγή: Shutterstock)

    Φημισμένα είναι και τα μοναδικά τυριά του νησιού, όπως αρσενικό, γραβιέρα Νάξου, μυζήθρα, ξινομυζήθρα, τουλουμοτύρι, ανθότυρο, αφρομυζήθρα Νάξου, θηλυκοτύρι, κεφαλοτύρι, κοπανιστή, λαδοτύρι, μανούρι. Ανάμεσα στις τοπικές σπεσιαλιτέ ξεχωρίζουν το απειραθίτικο ρόστο (χοιρινό με κρασί και σκόρδο στην κατσαρόλα), το κατσικάκι σε διάφορες βερσιόν, αλλά και τα θαλασσινά (γούνα, σαλατούρι, γαύρος μαρινάτος). Τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και να αγοράσετε κίτρο, το διάσημο τοπικό λικέρ που παρασκευάζεται από τα αρωματικά φύλλα της κιτριάς με απόσταξη.

    ΟΔΗΓΟΣ ΝΑΞΟΥ

    ΔΙΑΜΟΝΗ

    • Χώρα: Οι Naxos Skyline Villas σάς περιμένουν σε μια μοναδική τοποθεσία, σε ένα ύψωμα λίγο έξω από τη Χώρα της Νάξου. Το συγκρότημα αποτελείται από δύο νεόκτιστες πολυτελείς βίλες, πλήρως εξοπλισμένες, με ιδιωτικές πισίνες και πανοραμική θέα στη θάλασσα.
    travelgo.gr
    Naxos Skyline Villas
    • Σε μια ιδιαίτερα βολική τοποθεσία στην παραλιακή οδό της Χώρας, το AmazeU Naxos προσφέρει τρεις μοναδικά διακοσμημένες και πλήρως εξοπλισμένες σουίτες.
    • Σε απόσταση 7 λεπτών με τα πόδια από το Κάστρο, το Euphoria Downtown προσφέρει πολυτελή διαμονή σε σουίτες και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.
    • Οι πολυτελείς σουίτες του Mystique of Naxos προσφέρουν έναν μοναδικό συνδυασμό χαλάρωσης, άνεσης και εκλεπτυσμένης αισθητικής με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.
    • Το Ampelos Suites είναι ένα μικρό boutique ξενοδοχείο που βρίσκεται σε μια ήσυχη και βολική τοποθεσία, σε ένα μικρό λόφο πάνω από την κεντρική πλατεία Πρωτοδικείου.
    • Το Kallisti Studios είναι μια υπέροχη μονάδα στον Άγιο Γεώργιο της Χώρας Νάξου που αποτελείται από νεόχτιστα, ευρύχωρα και πλήρως εξοπλισμένα studios μία ήσυχη τοποθεσία κοντά στη θάλασσα.
    • Σε απόσταση μόλις 100 μ. από την παραλία του Αγίου Γεωργίου, τα ολοκαίνουργια Theodora Luxury Studios έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν στους επισκέπτες μια αίσθηση χαλάρωσης και αρμονίας.
    • Μια καλή επιλογή είναι και το Hora Suites, ένα συγκρότημα πλήρως εξοπλισμένων και καλαίσθητων διαμερισμάτων.
    • Λίγα λεπτά μακριά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης και λίγα βήματα μακριά από την παραλία του Αγίου Γεωργίου, το Princess Of Naxos αποτελεί ιδανική επιλογή για να απολαύσετε πλήθος παροχών σε ένα πανέμορφο περιβάλλον. 
    • Στην όμορφη και ήσυχη περιοχή της παραλίας Λαγκούνα, θα βρείτε το Ammos Naxos Exclusive Apartments, ένα πλήρως ανακαινισμένο, συγκρότημα 10 διαμερισμάτων και στούντιο, χτισμένο σε μια έκταση 4 στρεμμάτων πρασίνου.
    • Μονή: Το ELaiolithos Luxury Retreat είναι ένα ολοκαίνουργιο συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, χτισμένο σε ένα από τα ομορφότερα τοπία της Νάξου, σε υψόμετρο 450 μ. και σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς με υπέροχη θέα προς την ενδοχώρα του νησιού.
    • Στελίδα: Το Naxos Magic Village βρίσκεται σε ένα ήσυχο και χαλαρωτικό περιβάλλον, 150 μ. από την αμμώδη παραλία της Στελίδας και 800 μ. από την παραλία του Αγίου Προκοπίου. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν εξωτερική πισίνα και γήπεδο τένις.
    • Άγιος Προκόπιος: Η τοποθεσία του Liana Hotel & Spa είναι ιδανική, καθώς βρίσκεται μπροστά στην πανέμορφη παραλία του Αγίου Προκοπίου, ενώ τα προσεγμένα δωμάτιά του διαθέτουν όλα όσα χρειάζεστε για να απολαύσετε στο έπακρο τις διακοπές σας.
    • Στον ηλιόλουστο Άγιο Προκόπιο, το ξενοδοχείο Lagos Mare διατηρεί την οικεία ατμόσφαιρα του ζεστού σπιτικού που χαρακτηρίζει τόσο την υψηλού επιπέδου μεσογειακή διαμονή, όσο και το σεβασμό της οικογένειας Λαγού για την εξαιρετική φιλοξενία.
    • Σε μια μαγευτική τοποθεσία βρίσκεται το ξενοδοχείο Erato Inn διαθέτει τέσσερα τετράκλινα διαμερίσματα και ένα δίκλινο στούντιο, όλα εξοπλισμένα για μια άνετη διαμονή.
    • Σε έναν ήσυχο πεζόδρομο μόλις 50 μ. από την όμορφη παραλία του Αγίου Προκοπίου, τα άνετα και πλήρως εξοπλισμένα studios του Golden Coast θα σας προσφέρουν την ηρεμία και τη χαλάρωση που αναζητάτε.
    • Το Hotel Dimitra, σε μια πολύ ήσυχη περιοχή μόλις 150 μ. από την πλαζ, προσφέρει μια ζεστή ατμόσφαιρα και ένα οικογενειακό περιβάλλον που θα σας κάνει να αισθανθείτε όμορφα.
    • Το Colosseo Apartments προσφέρει διαμονή δίπλα στο κύμα και με όλες τις ανέσεις που ένας φιλοξενούμενος θα μπορούσε να επιθυμήσει.
    • Βίβλος: To Mylos Hotel στο χωριό Βίβλος (γνωστό και ως Τρίποδες), ένα από τα πιο γραφικά χωριά της δυτικής Νάξου, προσφέρει διαμονή με στυλ και προσιτή πολυτέλεια για ξεκούραστες διακοπές.
    • Πλάκα: Το Ampelos Resort είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο που προσφέρει μια πολύ άνετη διαμονή σε ένα ήσυχο σημείο της παραλίας Πλάκα στη δυτική πλευρά της Νάξου.
    • Ορκός: Σε μια καταπληκτική τοποθεσία ανάμεσα στη Μικρή Βίγλα και την Πλάκα, μόλις 150 μ. από την παραλία του Ορκού, το Villa Mousa αποτελείται από πέντε βίλες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και υπέροχη θέα στη θάλασσα.
    travelgo.gr
    Villa Mousa
    • Μια πολύ καλή επιλογή στον μαγευτικό Ορκό είναι και το Beach House Villa Maria, ένα πανέμορφο σπίτι μόλις μερικά μέτρα από την ακτή, που προσφέρει ιδιωτικότητα και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα.
    • Μικρή Βίγλα: Οι Natura Villas θα γίνουν το σπίτι σας μακριά από το σπίτι. Το σύμπλεγμα των τεσσάρων βιλών (Lagoon, Heron, Sand Lily, Dunes) είναι η επιτομή της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.
    • Καστράκι: Το νεόκτιστο συγκρότημα 9 Muses Naxos βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την όμορφη παραλία Καστράκι και είναι χτισμένο σύμφωνα με τη νησιώτικη αρχιτεκτονική, σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον.
    • Πυργάκι: Σε μία από τις πιο όμορφες γωνιές της Νάξου, τον κόλπο της Αγκάλης στην περιοχή Πυργάκι, το Finikas Beach Hotel προσφέρει αυθεντική κυκλαδίτικη φιλοξενία σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον.
    • Αγιασσός: Στον όρμο της Αγιασσού, το Vrahia Studios προσφέρουν ποιοτικές και ήσυχες διακοπές πάνω στη θάλασσα.

    ΦΑΓΗΤΟ

    • Στη Χώρα της Νάξου θα φάτε παραδοσιακά στη Μάρω και Στης Ειρήνης. Για θαλασσινά θα πάτε στο Μεζέ-Μεζέ.
    • H ταβέρνα Αξιώτισσα στο Καστράκι, η Ματίνα στην Κόρωνο, ο Λεφτέρης στην Απείρανθο (must το γεμιστό μπιφτέκι) και η ταβέρνα του Χάρη στις Εγγαρές (δοκιμάστε οπωσδήποτε την ομελέτα, με γραβιέρα, πατάτες Νάξου και 10 αυγά) αποτελούν απαραίτητες στάσεις κάθε καλοφαγά επισκέπτη.
    • Στο Φιλώτι, πολύ καλός είναι ο Πλάτανος με χωριάτικη πίτσα με ντόπια προϊόντα στον ξυλόφουρνο. 
    • Στο Χαλκί θα βρείτε το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Νάξου, στο καφενείο του Γαλάνη.
    • Στην Αγία Άννα θα φάτε ωραίο, φρέσκο ψάρι στα Παλάτια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη Νάξο στην gallery

    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Νάξος: Ένα νησί για εξερεύνηση

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider