Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 16.6°C
    Clear

    Μία ελληνική παραλία στις 10 ωραιότερες του κόσμου σύμφωνα με το Instagram

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μία ελληνική παραλία στις 10 ωραιότερες του κόσμου σύμφωνα με το Instagram

    Από τη Χαβάη μέχρι την Ελλάδα, αυτές είναι οι ωραιότερες παραλίες στον κόσμο που κάνουν θραύση στο Instagram – Δείτε ποια ελληνική παραλία μπήκε στη λίστα

    Τώρα που τα ταξίδια αρχίζουν να ξαναμπαίνουν στη ζωή μας, όλο και περισσότερες λίστες γεμάτες εξωτικές παραλίες κάνουν την εμφάνισή τους με σκοπό να δώσουν έμπνευση στους ταξιδιώτες που ανυπομονούν να επιστρέψουν στους αγαπημένους τους προορισμούς αλλά και να ζήσουν νέες εμπειρίες. Τι άλλο να ονειρεύεται κανείς αυτή τη στιγμή πέρα από ανέμελες στιγμές κάτω από τον λαμπερό ήλιο σε μια υπέροχη παραλία σε κάποια γωνιά του κόσμου ή στα ελληνικά νησιά;

    Με βαρόμετρο το Ιnstagram και συγκεκριμένα με βάση τα hashtags, η βρετανική ιστοσελίδα money.co.uk συγκέντρωσε σε μια εντυπωσιακή και εξωτική λίστα τις 10 ωραιότερες παραλίες του πλανήτη. Αξίζει να σχεδιάσεις ένα ταξίδι εκεί, μόνο και μόνο για να βουτήξεις στα νερά τους. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα από μια τέτοια λίστα. Μία από τις διασημότερες παραλίες του Ιονίου αλλά και ολόκληρης της χώρας κάνει θραύση στο Instagram και δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί.

    Διαβάστε ακόμη:

    Travel & Leisure: Μια ελληνική πόλη στους 9 πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς

    Lonely Planet: Αυτές είναι οι 12 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας
     

    Αυτές είναι οι 10 ωραιότερες παραλίες του Instagram

    Kelingking Beach, Nusa Penida, Μπαλί

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η εντυπωσιακή παραλία Kelingking στο Μπαλί είναι η πιο όμορφη παραλία στον κόσμο σύμφωνα με την έρευνα του money.co.uk. Η συγκεκριμένη παραλία που καλύπτει μόλις 80 μέτρα από το νησάκι Nusa Pendia, έχει 338.193 φωτογραφίες στο Instagram. Η Kelingking Beach φημίζεται για τη φυσική ομορφιά της και για τα βράχια που έχουν σχήμα… Τυραννόσαυρου!

    Bondi Beach, Σίδνεϊ, Αυστραλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Bondi με τη λευκή άμμο, μόλις 7 χλμ. ανατολικά της κεντρικής επιχειρηματικής περιοχής του Σίδνεϊ, θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Αυστραλία. Τα σταθερά κύματα αποτελούν πόλο έλξης για τους σέρφερ, ενώ εντυπωσιακή είναι και η τεράστια πισίνα (ανοιχτή στο κοινό όλο τον χρόνο) η οποία βρίσκεται σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

    Railay Beach, Krabi, Ταϊλάνδη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένας επίγειος παράδεισος που σε μαγεύει από την πρώτη ματιά είναι η παραλία Railay, η οποία βρίσκεται μόλις 5 λεπτά με taxi boat (longtail) μακριά από την πόλη Krabi. Το τοπίο κόβει την ανάσα από τη στιγμή που το καραβάκι αρχίζει να πλησιάζει στην ακτή. Μια τεράστια αμμώδη παραλία, με κρυστάλλινα νερά και επιβλητικούς βράχους δεξιά, αριστερά αλλά και μέσα στη θάλασσα εμφανίζεται μπροστά σου.

    Tropea, Καλαβρία, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κλασικό ιταλικό θέρετρο γεμάτο γοητεία, η παραλία Tropea βρίσκεται στο Τυρρηνικό Πέλαγος και είναι πολύ δημοφιλής τόσο στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες.

    Ναυάγιο, Ζάκυνθος, Ελλάδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το 1982 ο διάσημος πλέον Παναγιώτης, πλοίο που μετέφερε παράνομα τσιγάρα, λόγω κακών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής παρασύρθηκε στα βράχια και προσάραξε σε αυτήν παραλία της Ζακύνθου που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου ως η απόλυτη ελληνική καρτ ποστάλ. Οι εντυπωσιακοί βράχοι, η λευκή άμμος, τα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και το μισοβυθισμένο στην άμμο κουφάρι του πλοίου συνθέτουν ένα σκηνικό που όμοιό του δεν βρίσκεις στον κόσμο.

    Hanauma Bay, Χαβάη, ΗΠΑ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο κόλπος Hanauma είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο Oahu, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης. Είναι η πρώτη Περιοχή Διατήρησης της Θαλάσσιας Ζωής στη Χαβάη, με στόχο την αποκατάσταση του παρθένου θαλάσσιου οικοσυστήματος.

    Tenby North Beach, Pembrokeshire, Ουαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Βραβευμένη με την περίφημη Γαλάζια Σημαία, η παραλία Tenby North είναι ένα κομμάτι παραδείσου στην Ουαλία. Η παραλία περιβάλλεται από παστέλ αρχοντικά και απόκρημνους βράχους.

    Praia do Camilo, Λάγος, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μία από τις πιο εμβληματικές ακτές του Αλγκάρβε, η Praia do Camilo, με τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά της, είναι μια παραλία που λατρεύει το Instagram. Για να φτάσει κανείς εκεί, πρέπει να κατέβει τα 200 ξύλινα σκαλοπάτια ανάμεσα από τους πορτοκαλί βράχους.

    Boulders Beach, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην Boulders Beach, κοντά στο Κέιπ Τάουν, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν μαζί με τους διάσημους κατοίκους της παραλίας: μια αποικία αφρικανικών πιγκουίνων. Αυτή η παραλία είναι στην πραγματικότητα το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου μπορεί να δει κανείς από κοντά αυτά τα απειλούμενα πλάσματα - γι 'αυτό την επισκέπτονται πάνω από 60.000 άτομα κάθε χρόνο.

    Blue Point Beach, Ungasan, Μπαλί

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αυτή η όμορφη παραλία στο Μπαλί είναι προσβάσιμη μόνο μέσω ενός μυστικού, στενού περάσματος ανάμεσα στους γκρεμούς που την περικλείουν, κάτι που θα κάνει όσους την επισκεφτούν να νιώσουν ότι ανακάλυψαν έναν θησαυρό. Στην Blue Point Beach, οι επισκέπτες μπορούν να βουτήξουν σε υπέροχες φυσικές πισίνες ή να λιαστούν στην εξαιρετικά μαλακή άμμο.

    Διαβάστε ακόμη:

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider