Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Kýthnos
    Sun 16.4°C
    Clear

    Κολώνα: Βουτιά στην εντυπωσιακή διπλή παραλία της Κύθνου

    ΚΥΘΝΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κολώνα: Βουτιά στην εντυπωσιακή διπλή παραλία της Κύθνου

    Το κολύμπι στην Κολώνα είναι must αν επισκεφθείτε την Κύθνο. Είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού και μία από τις ωραιότερες των Κυκλάδων.

    Χρειάζεστε μόλις δύο ώρες από το Λαύριο και τρεις ώρες από το λιμάνι του Πειραιά για να βρεθείτε στην Κύθνο, ένα νησί που θα σας γοητεύσει με την απλότητα και την αυθεντική κυκλαδίτικη ομορφιά του. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ερωτεύτειτε αυτό το κυκλαδονήσι. Ένας από αυτούς είναι οι αμέτρητες παραλίες του, οι οποίες είναι κυρίως αμμουδερές και στην πλειοψηφία τους ανοργάνωτες.

    Η πιο διάσημη παραλία του νησιού - και μία από τις ωραιότερες των Κυκλάδων - είναι η Κολώνα. Η πολυφωτογραφημένη παραλία βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, βόρεια του λιμανιού του Μέριχα και η πρόσβαση μετά την Απόκρουση γίνεται μέσω ενός σχετικά δύσβατου χωματόδρομου, όμως η ομορφιά της παραλίας θα σας αποζημιώσει.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία της Κολώνας είναι ξεχωριστή κυρίως λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας της. Η λωρίδα αμμουδιάς που συνδέει την ακτή της Κύθνου με τη βραχονησίδα του Αγίου Λουκά (αξίζει να επισκεφθείτε το γραφικό εκκλησάκι στην κορυφή) δημιουργεί δύο πανέμορφες και απάνεμες παραλίες δεξιά και αριστερά. Η παραλία έχει καταγάλανα, διαυγή νερά και παχιά, χρυσαφένιο άμμο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Λόγω της θέσης της, μάλιστα, προστατεύονται και οι δυο πλευρές από τον αέρα με αποτέλεσμα η Κολώνα να αποτελεί πόλο έλξης για σκάφη. Επειδή ο δρόμος για να πάει κανείς στην παραλία οδικώς είναι λίγο απαιτητικός, πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να φτάσουν με θαλάσσιο ταξί από τον Μέριχα. Δεν πρόκειται για οργανωμένη παραλία, όμως λειτουργεί ένα εστιατόριο-μπαρ λίγο πιο ψηλά από την παραλία.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider