Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζωνιανά
    Sun 15.4°C
    Rain

    Αλωνάκι Φαναρίου: Μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ηπείρου

    ΠΡΕΒΕΖΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αλωνάκι Φαναρίου: Μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ηπείρου

    Κρυμμένη σε ένα καταπράσινο τοπίο μοναδικής ομορφιάς, η παραλία Αλωνάκι Φαναρίου είναι ένα διαμάντι του νομού Πρέβεζας που αξίζει να ανακαλύψετε.

    Στην ακτογραμμή της Ηπείρου θα βρείτε απέραντες χρυσαφένιες αμμουδιές αλλά και μικρούς βραχώδεις όρμους με σπηλιές και γαλαζοπράσινα νερά, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις ωραιότερες παραλίες των νησιών. Ανάλογα με τη διάθεση, το γούστο και τον χρόνο σας, μπορείτε να κάνετε πολλές στάσεις σε ένα καλοκαιρινό ταξίδι στην Ήπειρο.

    Μία από από τις πιο όμορφες παραλίες που αξίζει να ανακαλύψετε βρίσκεται στο νομό Πρέβεζας, 43 χλμ. από το κέντρο της Πρέβεζας και 25 χλμ. από την κοσμοπολίτικη Πάργα. Ο λόγος για το Αλωνάκι Φαναρίου.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αφού κατηφορίσετε ένα χωμάτινο μονοπάτι με σκαλάκια, θα βρεθείτε μπροστά σε έναν μικρό κόλπο άγριας ομορφιάς, με πλούσια βλάστηση που φτάνει μέχρι τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά κι έναν μεγάλο βράχο στη μέση της θάλασσας. Το τοπίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

    Το Αλωνάκι Φαναρίου έχει ψιλή άμμο και βότσαλο, νερά που βαθαίνουν ομαλά και βραχώδη βυθό που είναι ιδανικός για snorkeling. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, επομένως καλό είναι να έχετε ομπρέλα μαζί σας. Υπάρχει όμως μια μικρή καντίνα λίγο πιο πάνω από την αμμουδιά για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν βρεθείτε εδώ, μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το διάσημο Νεκρομαντείο που βρίσκεται σε απόσταση 7,5 χλμ. και τις γειτονικές παραλίες Σκάλα και Όρμο του Οδυσσέα.

    Δείτε υπέροχα πλάνα από το Αλωνάκι Φαναρίου στο βίντεο του n.p. production:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider