Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 24.4°C
    Clear

    Οι «δεύτερες» πόλεις της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθείτε

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι «δεύτερες» πόλεις της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθείτε

    Από ιστορικά μνημεία και ωραία μουσεία μέχρι «ψαγμένες» γειτονιές και ενδιαφέρουσα γαστρονομία, υπάρχει κάτι για όλους σε αυτές τις ευρωπαϊκές πόλεις που μπορεί να μην είναι πρωτεύουσες αλλά σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας

    Παρίσι, Μαδρίτη, Ρώμη και Βερολίνο είναι μερικές από τις διασημότερες ευρωπαϊκές πόλεις που συγκεντρώνουν τους περισσότερους ταξιδιώτες. Κανείς δεν αμφισβητεί την ομορφιά τους αλλά υπάρχουν κι άλλες υπέροχες πόλεις στην Ευρώπη οι οποίες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις μεγαλύτερες που αποτελούν την πρώτη επιλογή των τουριστών.

    Επτά τέτοιες ευρωπαϊκές πόλεις επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε παρακάτω για να βάλετε στη λίστα με τα επόμενα ταξίδια σας. Μπορεί να μην είναι πρωτεύουσες, αλλά έχουν πολλά να προσφέρουν: ζωντανές γειτονιές όπου το σύγχρονο μπλέκεται με το παλιό, εξαιρετικής αισθητικής κτήρια, ιστορικά μνημεία, καταπράσινα πάρκα, νέα μουσεία, ενδιαφέρουσα γαστρονομία και κρυμμένους θησαυρούς για απαιτητικούς ταξιδιώτες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αμβούργο, Γερμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Αμβούργο είναι η δεύτερη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και ένα από τα πιο μεγάλα και ζωντανά λιμάνια της Ευρώπης. Πρόκειται για μια πόλη με μεγάλη ναυτική ιστορία, υπέροχη αρχιτεκτονική και μια ζωντανή σκηνή μόδας και πολιτισμού. Έχει 2.302 γέφυρες, περισσότερες από όσες η Βενετία και το Άμστερνταμ μαζί. Τα εξαιρετικής αισθητικής κτήρια (όπως το μαγικό Elbphilharmonie, το νέο κτήριο της Φιλαρμονικής του Έλβα), οι παλιές αποθήκες που έχουν μετατραπεί σε μουσεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία και γκαλερί, οι λίμνες, τα καταπράσινα πάρκα, αλλά και οι μίνι κρουαζιέρες στον Έλβα, θα σας κάνουν να λατρέψετε αυτή την πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

    Βαλένθια, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Φέτος, η ηλιόλουστη Βαλένθια ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού αλλά και Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Design. Μήπως ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε την τρίτη µεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας; Από τα µεσαιωνικά κάστρα µέχρι τα µοντέρνας και art deco αισθητικής αρχιτεκτονήµατα, από µικρά µαγαζάκια έως µεγάλα εµπορικά και µε δυνατό χαρτί τις πολλές και ποιοτικές επιλογές σε φαγητό και διασκέδαση, η Βαλένθια είναι µια πόλη που τα έχει όλα.

    Πόρτο, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας έχει τόσες ομορφιές που κάνει τον επισκέπτη να μην χορταίνει τα αξιοθέατα και τις ατελείωτες βόλτες. Τοποθετημένη κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Ντούρο, στα βόρεια της χώρας, είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1996. Πάρτε το χρόνο σας απολαμβάνοντας βόλτες δίπλα στο ποτάμι, διασχίστε τη διάσημη γέφυρα Dom Luis I, ανακαλύψτε τη Ribeira, την πιο όμορφη και ιστορική γειτονιά της πόλης και φυσικά δοκιμάστε όπου κι αν βρεθείτε το φημισμένο κρασί Porto.

    Λυών, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα της περιφέρειας Rhône-Alpes και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας είναι μια πανέμορφη πόλη με ξεχωριστή αρχιτεκτονική, εξαιρετικά μουσεία και υψηλή γαστρονομική κουλτούρα. Περικυκλωμένη από δύο ποτάμια (Ροδανό και Σον), έχει ως βασικό τουριστικό πόλο την παλιά πόλη της, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα χαθείτε σε μυστικά δρομάκια, θα χαζέψετε τις γιγάντιες τοιχογραφίες σε διάφορα δημόσια σημεία και θα δοκιμάσετε γεύσεις και εκλεκτά κρασιά που θα σας εντυπωσιάσουν.

    Μπέργκεν, Νορβηγία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Φωλιασμένο ανάμεσα σε επιβλητικά βουνά και εντυπωσιακά φιορδ, με ένα πολύχρωμο κολάζ από ξύλινα σπίτια, το Μπέργκεν μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας και βρίσκεται στις δυτικές ακτές της χώρας. Η φημισμένη ψαραγορά της πόλης είναι ίσως ο μεγαλύτερος πόλος έλξης των τουριστών. Το γραφικό Bryggen, η παλαιά προκυμαία του Μπέργκεν με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, έχει ιστορία 900 ετών και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μust είναι η διαδρομή με το τελεφερίκ για το βουνό Floyen, αλλά και η κρουαζιέρα στα φιορδ- το κοντινό Sognefjord, είναι το μεγαλύτερο σε έκταση φιορδ της Νορβηγίας.

    Γάνδη, Βέλγιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Ανατολική Φλάνδρα είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου. Μόλις 50 χλμ. από τις Βρυξέλλες, η Γάνδη θα σας κερδίσει με τη ρομαντική ατμόσφαιρά της. Η πόλη διαθέτει ένα πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με λιθόστρωτα δρομάκια, γραφικά κανάλια και επιβλητικά κτήρια μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία, ευτυχώς, δεν υπέστησαν καταστροφές από τους πολέμους, αλλά αναπαλαιώθηκαν και συντηρούνται άψογα. Το κάστρο Gravesteen, το μεσαιωνικό λιμάνι Graslei με τα αναπαλαιωμένα κτήρια-αποθήκες, ο καθεδρικός του Saint Bavo και ο ναός του Αγίου Νικολάου, είναι κάποια από τα κορυφαία αξιοθέατα.

    Βασιλεία, Ελβετία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας βρίσκεται πάνω στα σύνορα που χωρίζουν τη χώρα από τη Γαλλία και τη Γερμανία. Η Βασιλεία θεωρείται η ελβετική πρωτεύουσα της τέχνης και του πολιτισμού. Η πόλη διασχίζεται από τον ποταμό Ρήνο, ο οποίος τη χωρίζει στην Μεγάλη και Μικρή Βασιλεία (Grossbasel και Kleinbasel αντίστοιχα). Η κάθε πλευρά έχει τη δική της γοητεία. Τα 40 και πλέον μουσεία της πόλης, οι ατμοσφαιρικές βόλτες στις όχθες του Ρήνου και στα στενά της μεσαιωνικής παλιάς πόλης (Altstadt), αλλά και οι γαστρονομικές απολαύσεις, αποτελούν τα highlights ενός ταξιδιού εδώ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider