Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 17.6°C
    Clear

    Ταξίδι στις πιο όμορφες πόλεις της Τσεχίας

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ταξίδι στις πιο όμορφες πόλεις της Τσεχίας

    Η Τσεχία έχει να υπερηφανεύεται για πολλές πόλεις - διαμάντια, από την Πράγα μέχρι πιο άγνωστες στο ευρύ κοινό, όλες πανέμορφες και ξεχωριστές. Δείτε τη λίστα που ετοιμάσαμε και πάρτε ιδέες για τα επόμενα ταξίδια σας.

    Ακούγοντας «Τσεχία» το μυαλό όλων μας πηγαίνει στην πρωτεύουσά της, την Πράγα, μία από τις πιο παραμυθένιες πόλεις της Ευρώπης που τραβάει σαν μαγνήτης ταξιδιώτες απ' όλο τον κόσμο, όλες τις εποχές. Όμως, η Τσεχία έχει πολλές πόλεις - διαμάντια, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, κουλτούρα και αξιοθέατα που θα σας εντυπωσιάσουν. Παρακάτω ξεχωρίσαμε τις πιο όμορφες - από τις διάσημες μέχρι τις λιγότερο γνωστές πόλεις που αξίζει να βάλετε στη λίστα με τα επόμενα ταξίδια σας.

    Πράγα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα, η Πράγα είναι, όπως το είχε διατυπώσει και ο Γκαίτε, το «ομορφότερο πετράδι στο πέτρινο στέμμα του κόσμου». Το ιδιαίτερο μείγμα μπαρόκ και γοτθικής αρχιτεκτονικής, η άκρως ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη, η εμβληματική γέφυρα του Καρόλου, το παραμυθένιο κάστρο, οι πύργοι και οι εκκλησίες σε κάνουν να ερωτευτείς αυτή την πόλη με την πρώτη ματιά. Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την Πράγα είναι να την περπατήσετε. Η πόλη είναι γεμάτη με μουσικούς του δρόμου, ενώ πολλές από τις εκκλησίες διοργανώνουν συναυλίες. Δίπλα στην Παλιά Πόλη, η εβραϊκή συνοικία είναι διάσπαρτη με συναγωγές, ιστορικά κτήρια και παραδοσιακά καφέ.

    Τσέσκι Κρούμλοβ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Cesky Krumlov είναι μια μικρή πόλη στην περιοχή της νότιας Βοημίας της Τσεχίας, 180 χιλιόμετρα από την Πράγα. Είναι γνωστή για την ιστορική γοτθική αρχιτεκτονική της και το κάστρο Κρούμλοβ, ένα από τα μεγαλύτερα της Βοημίας. Τα πέτρινα σπίτια της, συγκεντρωμένα γύρω από έναν μαίανδρο του ποταμού Βλτάβα, έχουν διατηρήσει τη μεσαιωνική και αναγεννησιακή μορφή της πόλης, η οποία ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco το 1992. Το επιβλητικό κάστρο, το αναγεννησιακού ρυθμού Δημαρχείο με τις πανέμορφες αψίδες και τους θόλους του στην κεντρική πλατεία, η γοτθική εκκλησία του Αγίου Βίτου και το μοναστήρι των Μινοριτών του 14ου αιώνα εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

    Κάρλοβι Βάρι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα ιαματικά νερά της έχουν κάνει αυτή την πόλη δημοφιλές θέρετρο από τον 19ο αιώνα. Το Κάρλοβι Βάρι ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ΄ το 14ο αιώνα και το όνομά του σημαίνει «λουτρά του Καρόλου». Η πόλη είναι επίσης γνωστή για το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και το δημοφιλές τσεχικό ηδύποτο Karlovarská Becherovka. Πάρτε το τελεφερίκ μέχρι τον Πύργο Παρατήρησης Diana που προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη ή κάντε πεζοπορία και ανταμείψτε τον εαυτό σας με μια βουτιά στα ιαματικά νερά σε ένα από τα πολλά spa της πόλης.

    Μπρνο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας, το Μπρνο, διαθέτει εξαιρετική νυχτερινή ζωή χάρη στον μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό, καθώς και ένα συναρπαστικό μείγμα αρχιτεκτονικής - από τα μοντερνιστικά κτήρια του Mies van der Rohe μέχρι το μεσαιωνικό κάστρο Spilberk, όπου βρίσκεται το μουσείο της πόλης. Η πόλη φημίζεται για την κουλτούρα του καφέ της. Κάθε γωνιά των γραφικών δρόμων της Παλιάς Πόλης είναι γεμάτη με cafe, όπου οι ντόπιοι πίνουν τουρέκ, την τσέχικη εκδοχή του εσπρέσο.

    Kutná Hora

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Περίπου μία ώρα ανατολικά της Πράγας, αυτή η μικρή πόλη στην Κεντρική Βοημία έχει μια πλούσια ιστορία που αξίζει να γνωρίσετε. Στους μεσαιωνικούς χρόνους, στην Kutná παραγόταν το ένα τρίτο του ασημιού της Ευρώπης, αφήνοντας μια κληρονομιά επιβλητικών γοτθικών εκκλησιών, ένα εκπληκτικό μπαρόκ κολέγιο Ιησουιτών και την ιταλική Αυλή του 13ου αιώνα, ένα τεράστιο παλάτι που κάποτε περιείχε το βασιλικό νομισματοκοπείο. Σημαντικά αξιοθέατα της πόλης είναι το Μουσείο Αργυρού Hrádek, αλλά και το οστεοφυλάκιο Sedlec που είναι διάσημο κυρίως για τον καλλιτεχνικό τρόπο με τον οποίο έχουν τοποθετηθεί τα οστά μέσα στην εκκλησία, σχηματίζοντας πολυελαίους και γιρλάντες.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider