Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 21°C
    Clouds

    7 νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες στην Ευρώπη για το 2022

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες στην Ευρώπη για το 2022

    Από τα εγκαίνια εντυπωσιακών μουσείων μέχρι το επίσημο Game of Thrones studio tour και το πιο απομονωμένο club του κόσμου, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους λόγους για να ταξιδέψει κανείς στην Ευρώπη το 2022

    Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης που άλλαξε τη ζωή όλου του πλανήτη, η επιθυµία για ταξίδια και νέες εμπειρίες είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Η ετήσια λίστα του Time Out με τις νέες εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις μέσα στο 2022 μάς κάνει να ονειρευόμαστε τα ταξίδια που θα έρθουν.

    Δημοσιογράφοι και συνεργάτες του Time Out από διάφορες χώρες του κόσμου συγκέντρωσαν μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να δούμε και να κάνουμε αυτή τη χρονιά – από καινούργια μουσεία μέχρι ταξίδια με νυχτερινό τρένο – και εμείς ξεχωρίσαμε 7 καλούς λόγους για να ταξιδέψουμε ξανά στην Ευρώπη.

    Διαβάστε ακόμη:

    7 λόγοι για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη το 2022

    Βουδαπέστη: Το φουτουριστικό σπίτι της ουγγρικής μουσικής

    Μέσα στο City Park της Βουδαπέστης, ένα πάρκο που αναδιαμορφώνεται προκειμένου να γίνει προορισμός αναψυχής και πολιτισμού, θα ανοίξει στις αρχές του 2022 τις πόρτες του το Σπίτι της Ουγγρικής Μουσικής που πρόκειται να γίνει το κέντρο της μουσικής σκηνής της Ουγγαρίας. Το έργο του αρχιτέκτονα Σου Φουτζιμότο ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη οροφή του με τις 100 περίπου κοιλότητες που επιτρέπουν στο φυσικό φως να διεισδύει στους δύο χώρους παραστάσεων, τους εκθεσιακούς χώρους και τη βιβλιοθήκη, που συνδέονται με υπέροχες σπειροειδείς σκάλες.

    Ισλανδία: Το πιο απομονωμένο club του κόσμου

    A post shared by Detour Discotheque (@detourdisco)

    Τι θα λέγατε για ένα πάρτι «στην άκρη του κόσμου»; Το απομονωμένο ψαροχώρι Thingeyri στα Westfjords της Ισλανδίας, θα φιλοξενήσει μόλις για δύο βραδιές (29 & 30 Απριλίου) ένα pop-up club εμπνευσμένο από τις νεοϋορκέζικες ντισκοτέκ της δεκαετίας του 1970. Τη διασκέδαση θα αναλάβουν DJs από την Ισλανδία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Σημειώστε ότι θα διατεθούν μόλις 160 εισιτήρια.

    Όσλο: Το νέο Εθνικό Μουσείο της Νορβηγίας

    Τον Ιούνιο του 2022, το νέο Εθνικό Μουσείο της Νορβηγίας θα γίνει το μεγαλύτερο μουσείο στις σκανδιναβικές χώρες και αναμφίβολα θα εδραιώσει τη θέση του Όσλο ως μία από τις μεγάλες πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει 100.000 εκθέματα – από εντυπωσιακές ταπισερί του τέλους του 12ου αιώνα, μέχρι τη διάσημη «Κραυγή» του Έντβαρτ Μουνκ. Το νέο κτήριο του μουσείου, συνολικής επιφάνειας 54.600 τ.μ., φέρει την υπογραφή των αρχιτεκτόνων Kleihues + Schuwerk, ενώ το πιο ξεχωριστό τμήμα του είναι η 2.400 τ.μ. Αίθουσα του Φωτός στην κορυφή του κτηρίου.

    Νόβι Σαντ, Σερβία: Ένα πολιτιστικό διαμάντι στην καρδιά της Ευρώπης

    travelgo.gr
    Νόβι Σαντ (πηγή: Shutterstock)

    Πολλοί ταξιδιώτες που αγαπούν τα μουσικά φεστιβάλ έχουν το Νόβι Σαντ εδώ και χρόνια στην ατζέντα τους χάρη στο φημισμένο Exit Festival. Ωστόσο, το 2022 είναι η χρονιά που θα δώσει στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας την ευκαιρία να αναδείξει τη δημιουργικότητά της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Περισσότερες από 1.500 εκδηλώσεις (με 4.000 καλλιτέχνες) έχουν προγραμματιστεί στο Νόβι Σαντ, έναν προορισμό με πανέμορφη αρχιτεκτονική και μοναδική ιστορία.

    Το νυχτερινό τρένο από Πράγα για Βρυξέλλες

    travelgo.gr
    Βρυξέλλες (πηγή: Shutterstock)

    Πώς θα σας φαινόταν να πέφτατε για ύπνο στην Πράγα και να ξυπνούσατε στις Βρυξέλλες, τον παράδεισο της μπύρας και της βάφλας; Μέσα στο 2022 θα έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε αυτή την εμπειρία καθώς η Regiojet εγκαινιάζει μια νέα γραμμή μεταξύ Πράγας και Βρυξελλών, η οποία θα διασχίζει 800 περίπου χιλιόμετρα, με στάσεις στη Δρέσδη, στο Βερολίνο και στο Άμστερνταμ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επέκταση στο δίκτυο νυχτερινών τρένων της Ευρώπης εδώ και χρόνια.

    Μπέλφαστ, Βόρεια Ιρλανδία: To απόλυτο Game of Thrones Tour

    A post shared by Game of Thrones Studio Tour™ (@gotstudiotour)

    Το επίσημο Game of Thrones Studio Tour ξεκινάει στις 4 Φεβρουαρίου στα Linen Mill Studios της Βόρειας Ιρλανδίας, έξω από το Μπέλφαστ. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει τα σκηνικά, τα κοστούμια και όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που έκαναν τη σειρά τόσο αγαπητή.

    Όντενσε, Δανία: Το Μουσείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

    Μόλις 90 λεπτά με το τρένο από την Κοπεγχάγη βρίσκεται η γοητευτική πόλη Odense, η γενέτειρα του διάσημου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ο λόγος για να βρεθεί κανείς εδώ είναι το ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο μουσείο που είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του. Οι εικόνες που λαμβάνει ο επισκέπτης θα τον παραπέμπουν στις σελίδες των παραμυθιών που ξεφυλλίζει αλλά με μια πιο σύγχρονη ματιά, λένε οι δημιουργοί του μουσείου.

    Διαβάστε ακόμη:

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider