Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 23°C
    Clear

    Tripadvisor: Οι 10 top ευρωπαϊκές πόλεις για καλοφαγάδες

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Tripadvisor: Οι 10 top ευρωπαϊκές πόλεις για καλοφαγάδες

    Τα βραβεία Travellers' Choice του Tripadvisor ανέδειξαν τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς για το 2022. Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για τους λάτρεις του φαγητού σύμφωνα με τους χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας

    Καλές οι φυσικές ομορφιές, οι παραλίες και τα ιστορικά μνημεία, αλλά ένα βασικό κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας είναι χωρίς αμφιβολία η κουζίνα κάθε τόπου. Το φαγητό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε την κουλτούρα του μέρους που πρόκειται να επισκεφθείτε. Τοπικές γεύσεις, street food και βραβευμένα εστιατόρια που πηγαίνουν τη δημιουργική γαστρονομία ένα βήμα παραπέρα, εμπλουτίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία.

    Αν το καλό φαγητό αποτελεί για εσάς προτεραιότητα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας, τότε δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στην παρακάτω λίστα. Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για καλοφαγάδες, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των χρηστών του Tripadvisor.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι 10 καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για τους λάτρεις του φαγητού

    1. Ρώμη, Ιταλία

    travelgo.gr

    Για δύο πράγματα πάει κανείς στη Ρώμη: για τα αξιοθέατα και για το φαγητό. Και είναι πολλοί εκείνοι που πάνε μόνο για το δεύτερο! Στην Αιώνια Πόλη θα δοκιμάσετε μερικά από τα πιο γνωστά πιάτα ζυμαρικών στην αυθεντική τους εκδοχή, αλλά και γνήσιο ιταλικό gelato.

    2. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

    travelgo.gr

    Το Λονδίνο είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις του φαγητού και η πόλη είναι γεμάτη από εξαιρετικά εστιατόρια όπου θα δοκιμάσετε γεύσεις από κάθε μέρος του κόσμου. Όλοι μπορούν ικανοποιηθούν - και αυτοί που θέλουν να περάσουν οικονομικά αλλά και αυτοί που έχουν γευστικές απαιτήσεις.

    3. Παρίσι, Γαλλία

    travelgo.gr

    Η γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται στην τρίτη θέση σε αυτή τη λίστα και το γεγονός δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη. Η γαλλική κουζίνα αποτελεί σχολείο για κάθε σεφ και επηρεάζει τις γαστρονομικές εξελίξεις παγκοσμίως - αυτός είναι και ένας λόγος που στο Παρίσι υπάρχουν μερικά από τα πιο διάσημα εστιατόρια του πλανήτη.

    4. Βαρκελώνη, Ισπανία

    travelgo.gr

    Η Βαρκελώνη, αλλά και ολόκληρη η περιοχή της Καταλονίας, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Εδώ βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, όπου γεννιούνται πολλές νέες τάσεις και τεχνικές στην υψηλή γαστρονομία.

    5. Μαδρίτη, Ισπανία

    travelgo.gr

    Ακολούθησε τους ντόπιους σε ένα tapas tour από το ένα μπαρ στο άλλο δοκιμάζοντας όσους περισσότερους μεζέδες μπορείτε. Ένα δείπνο με λαχταριστή παέγια και ισπανικό κρασί ριόχα είναι το ιδανικό φινάλε για μία μέρα στη Μαδρίτη.

    6. Φλωρεντία, Ιταλία

    travelgo.gr

    Από τους γευστικούς θησαυρούς που ανακαλύπτεις στις αγορές της πόλης μέχρι τις τρατορίες και τα βραβευμένα εστιατόρια, το φαγητό στη Φλωρεντία είναι εξαιρετικό. Σεβασμός στην παράδοση και απλά υλικά χαρακτηρίζουν την κουζίνα της Τοσκάνης.

    7. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

    travelgo.gr

    Η Πόλη με την τεράστια ιστορία και τα αμέτρητα παζάρια θα σας ταξιδέψει στους ρυθμούς της, θα σας ξυπνήσει μνήμες από άλλη εποχή και θα σας τρελάνει με τις γεύσεις της. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές, από αλμυρά, γλυκά και πικάντικα που δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδοκιμάσετε.

    8. Λισαβόνα, Πορτογαλία

    travelgo.gr

    Στη Λισαβόνα θα δοκιμάσετε μπακαλιάρο σε όποια εκδοχή μπορείτε να φανταστείτε. Γενικά, θα ευχαριστηθείτε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, χωρίς να λείπουν από τα πιάτα και τα κρεατικά.

    9. Βαλένθια, Ισπανία

    travelgo.gr

    Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας είναι διάσημη στους καλοφαγάδες χάρη στην παέγια – το εθνικό φαγητό της Ισπανίας. Το μυστικό κρύβεται στο καμένο ρύζι στον πάτο του τηγανιού και το συνδυασμό κρεατικών, θαλασσινών, οσπρίων και λαχανικών.

    10. Νάπολη, Ιταλία

    travelgo.gr

    Η πατρίδα της πίτσας και του Βεζούβιου έχει μια ξεχωριστή γοητεία, μοναδικά μνημεία και μια υπέροχη κουζίνα. Η μοναδική και γνήσια πίτσα ναπολιτάνα αποτελεί από μόνη της ένα καλό λόγο να επισκεφθείτε τη Νάπολη. Εκτός από την παραδοσιακή margherita, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τη marinara (σκόρδο, ρίγανη, ελαιόλαδο και σάλτσα ντομάτας).

    Πηγή φωτογραφιών: Shutterstock

    Διαβάστε ακόμη:

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider