Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 18.7°C
    Clear

    Οι top 10 προορισμοί στην Ευρώπη για φοιτητές

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι top 10 προορισμοί στην Ευρώπη για φοιτητές

    Έρευνα αποκαλύπτει τους 10 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για φοιτητικές διακοπές το 2024.

    Τα ταξίδια που θα κάνεις ως φοιτητής, είτε με την παρέα σου είτε μόνος σου, είναι από αυτά που θα νοσταλγείς αργότερα. Ένα ταξίδι στην Ευρώπη, ας πούμε, είναι η ιδανική ευκαιρία για να έρθεις σε επαφή με καινούργια μέρη και να ζήσεις εμπειρίες που θα σου μείνουν αξέχαστες.

    Αν ψάχνεις ιδέες για καλοκαιρινές - και όχι μόνο - διακοπές σε έναν προορισμό ιδανικό για φοιτητές, τότε αξίζει να δεις την παρακάτω λίστα. Η ομάδα του UNiDAYS εξέτασε διάφορους παράγοντες (κόστος διαμονής σε hostel, αξιοθέατα, ομαδικές δραστηριότητες, ασφάλεια, τιμή μπύρας, μέσο κόστος γευμάτων, αριθμό ξένων φοιτητών κ.ά.) για να βρει τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για φοιτητικά ταξίδια το 2024. Ας δούμε τους top 10 προορισμούς:

    1. Τιφλίδα, Γεωργία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Τιφλίδα, η πρωτεύουσα της Γεωργίας, με σκόρ 7,32 στα 10. Στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, η Τιφλίδα προσελκύει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες που αναζητούν προορισμούς έξω από τα συνηθισμένα. Η πόλη είναι γνωστή για τη νυχτερινή ζωή της και η βόλτα στη γειτονιά Sololaki είναι must. Εδώ, θα βρείτε αρκετά speakeasy bars, vintage καφέ και κλαμπ για διασκέδαση μέχρι το πρωί. Στα συν το ότι πολλά από τα σημαντικά αξιοθέατα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, καθιστώντας εύκολη την εξερεύνηση της πόλης.

    2. Λισαβόνα, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Λισαβόνα, με βαθμολογία 7,18 στα 10. H πρωτεύουσα της Πορτογαλίας έχει ό,τι χρειάζεστε από μια εξόρμηση στην Ευρώπη: πολιτισμό, μοναδικά αξιοθέατα, ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και καλό φαγητό. Θέλετε κι άλλους λόγους για να την επισκεφθείτε; Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λισαβόνα σημείωσε υψηλό σκορ στον τομέα της ασφάλειας.

    3. Ερεβάν, Αρμενία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην τρίτη θέση συναντάμε την πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν. Ως μια από τις παλαιότερες συνεχώς κατοικημένες πόλεις του κόσμου, αυτή η μικρή πρωτεύουσα έχει μια πλούσια ιστορία αλλά και πολλά να προσφέρει στον ταξιδιώτη. Τα τελευταία χρόνια, η πόλη βρίσκεται σε τροχιά αναγέννησης. Εδώ θα βρείτε ενδιαφέροντα καταστήματα για ψώνια και μια σειρά από εστιατόρια και μπαρ που καλύπτουν κάθε γούστο. Επίσης, σύμφωνα με τη έρευνα, η συγκρεκριμένη πόλη αποτελεί έναν πολύ προσιτό προορισμό, με το μέσο κόστος ενός γεύματος στα 8 με 9 ευρώ.

    4. Πράγα, Τσεχία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η άκρως ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη, η εμβληματική γέφυρα του Καρόλου, το παραμυθένιο κάστρο, οι πύργοι και οι εκκλησίες θα σε κάνουν να ερωτευτείς την Πράγα με την πρώτη ματιά. Οι συναυλιακοί χώροι, τα jazz clubs, τα ιδιαίτερα καφέ και οι μπυραρίες προσφέρουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στην ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει η εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Τσεχίας στους φοιτητές.

    5. Ρέικιαβικ, Ισλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν και δεν θεωρείται οικονομικός προορισμός, το Ρέικιαβικ βρέθηκε στην 5η θέση της λίστας. Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας έχει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες όλες τις εποχές. Το Ρέικιαβικ δίνει την αίσθηση μιας προσιτής μεγάλης πόλης και μπορεί να αποτελέσει τη βάση σου για εξορμήσεις σε μαγευτικές τοποθεσίες. Εδώ θα βγεις σε ιδιαίτερα μπαρ και εστιατόρια, θα ψωνίσεις πρωτότυπα ρούχα Ισλανδών σχεδιαστών και θα δεις μοναδικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης. Γενικότερα, η Ισλανδία αποτελεί έναν ελκυστικό ταξιδιωτικό προορισμό τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες που επιθυμούν να ταξιδέψουν μόνοι τους.

    6. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    H Κωνσταντινούπολη φιγουράρει στην 6η θέση της λίστας. Μια πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτισμό που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τα ευρωπαϊκά με τα ασιατικά στοιχεία. Πέρα από τα ιστορικά αξιοθέατα, η Κωνσταντινούπολη προσφέρει ατελείωτες δραστηριότητες και απίστευτο φαγητό σε προσιτές τιμές.

    7. Μαδρίτη, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, σπουδαία μουσεία, ιστορικές πλατείες, πανέμορφα πάρκα, γραφικές γειτονιές για βόλτες, εξαιρετικό φαγητό και έντονο nightlife. Κοσμοπολίτικη, πολυπρόσωπη και εξωστρεφής, η πρωτεύουσα της Ισπανίας συνδυάζει τα πάντα και προσφέρει σενάρια καλοπέρασης σε κάθε τύπο ταξιδιώτη. Αν και είναι λίγο πιο ακριβή από άλλους προορισμούς στην Ισπανία, η Μαδρίτη, όπως αναφέρει η έρευνα, προσφέρει πολλές δωρεάν δραστηριότητες και ευκαιρίες για εξερεύνηση.

    8. Βελιγράδι, Σερβία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μπορεί να μην είναι ο πρώτος προορισμός της Ευρώπης που σας έρχεται στο μυαλό για μια καλοκαιρινή απόδραση, αλλά το Βελιγράδι είναι μια πόλη γεμάτη ενέργεια, με τη δική της ιδιαίτερη γοητεία που αξίζει να ανακαλύψετε. Έχει πανέμορφες πλατείες, μεγάλα πάρκα, πολυσύχναστους πεζόδρομους, καλά εστιατόρια, έντονη πολιτιστική κίνηση και εναλλακτικά στέκια με χαρακτήρα.

    9. Βίλνιους, Λιθουανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα της Λιθουνίας παραμένει μία από τις πιο άγνωστες πόλεις της Ευρώπης. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξετε το Βίλνιους για τις διακοπές σας. Η πόλη διαθέτει ένα πανέμορφο και καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο πλούσιο σε αξιοθέατα, καλλιτεχνική ατμόσφαιρα, πολύ πράσινο (θεωρείται μία από τις πιο «πράσινες» πρωτεύουσες της Ευρώπης), πρωτότυπη street art σε κάθε γωνιά του και ζωντάνια που θα ζήλευαν πολλές μεγαλουπόλεις.

    10. Ζάγκρεμπ, Κροατία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην 10η θέση της λίστας βρέθηκε το Ζάγκρεμπ, με βαθμολογία 5,94 στα 10. Η πρωτεύουσα της Κροατίας είναι μια αρκετά προσιτή πόλη που συνδυάζει την πλούσια ιστορία με τη χαλαρή ατμόσφαιρα. Όπως αναφέρεται στην έρευνα, το Ζάγκρεμπ, το οποίο σημείωσε ένα από τα υψηλότερα σκορ στον τομέα της ασφάλειας, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μόνοι στην Ευρώπη.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider