Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 18.8°C
    Clouds

    Μαδρίτη: Τα κορυφαία αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μαδρίτη: Τα κορυφαία αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας

    Κοσμοπολίτικη, πολύχρωμη και εξωστρεφής, η Μαδρίτη συνδυάζει τα πάντα και μπορεί να ικανοποιήσει κάθε τύπο ταξιδιώτη. Συγκεντρώσαμε αξιοθέατα, βόλτες και διευθύνσεις για να περάσετε αξέχαστα στην ισπανική πρωτεύουσα.

    Φτάνοντας στη Μαδρίτη πρέπει να είσαι έτοιμος να περπατήσεις, να περιπλανηθείς στις φαρδιές λεωφόρους, στις ιστορικές πλατείες και στις γραφικές γειτονιές, να εξερευνήσεις τις αγορές και τα καταπράσινα πάρκα. Η Μαδρίτη είναι από εκείνες τις πόλεις που πρέπει να τους δώσεις χρόνο. Μόνο έτσι θα ανακαλύψεις τη γοητεία και τα πολλά, διαφορετικά πρόσωπά της. Από τα σπουδαία μουσεία μέχρι τα στέκια των καλοφαγάδων, παρακάτω θα βρείτε έναν μίνι οδηγό με τα καλύτερα της ισπανικής πρωτεύουσας.

    Μαδρίτη: Αξιοθέατα και βόλτες

    Puerta del Sol

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η γνωριμία με την ισπανική πρωτεύουσα δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει από την Puerta del Sol, την καρδιά της πόλης και το «σημείο μηδέν» του οδικού δικτύου της χώρας. Η πολυσύχναστη πλατεία σε σχήμα ημισελήνου έχει πολλά μαγαζιά και αρκετά αξιοθέατα μεταξύ των οποίων το επιβλητικό Δημαρχείο, το έφιππο άγαλμα του Καρόλου Γ΄ της Ισπανίας αλλά και το άγαλμα της αρκούδας με το δέντρο-σύμβολο της πόλης.

    Plaza Mayor

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η ιστορική Plaza Mayor, η πιο διάσημη πλατεία της Μαδρίτης, φτιάχτηκε το 1619. Τα μάτια της έχουν δει πολλά: ταυρομαχίες, εκτελέσεις και δίκες από την Ιερά Εξέταση. Έχει ορθογώνιο σχήμα και περιβάλλεται από εντυπωσιακά κτήρια με 237 υπέροχα μπαλκόνια. Στο κέντρο της δεσπόζει το άγαλμα του έφιππου Φίλιππου του 3ου, ενώ τα εμπορικά καταστήματα, τα tapas bars και τα υπαίθρια cafes που είναι πάντα γεμάτα με κόσμο, συμπληρώνουν το σκηνικό.

    Palacio Real

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το εντυπωσιακό βασιλικό παλάτι (Palacio Real) είναι ό,τι πρέπει για φωτογραφίες και μια χαλαρή βόλτα. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στα δωμάτια του παλατιού και να θαυμάσετε την εξαιρετική διακόσμηση και τις διάφορες συλλογές τέχνης. Ακριβώς δίπλα στο παλάτι βρίσκεται ο Καθεδρικός της Αλμουδένα, ένας από τους πιο όμορφους ναούς της πόλης. Μοναδική εμπειρία αποτελεί και η βόλτα στους κήπους Campo del Moro την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

    Το «χρυσό τρίγωνο της τέχνης»

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δεν γίνεται να πάτε στη Μαδρίτη και να μην επισκεφθείτε τα τρία διασημότερα μουσεία της πόλης, που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους - στο λεγόμενο «Χρυσό Τρίγωνο». Το φημισμένο Μουσείο του Πράδο (Prado) στεγάζει μία από τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης από τον 12ο μέχρι τον 19ο αιώνα. Εδώ θα θαυμάσετε έργα των Βελάσκεθ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο, Καραβάτζιο και Ρέμπραντ. Στο Museo Thyssen-Bornemisza εκτίθεται η πολύτιμη συλλογή του βαρόνου Hans Heinrich Thyssen, η οποία περιλαμβάνει από έργα ζωγράφων της ιταλικής αναγέννησης μέχρι pop art. Αν προτιμάτε τη μοντέρνα τέχνη, αξίζει να επισκεφθείτε το Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia όπου εκτίθεται η περίφημη Guernica του Πικάσο.

    El Rastro

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν βρεθείτε Κυριακή στην πόλη, βάλτε στο πρόγραμμά σας μια βόλτα στην ιστορική υπαίθρια αγορά του El Rastro. Η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη υπαίθρια αγορά της Μαδρίτης απλώνεται εδώ και 500 χρόνια κατά μήκος της οδού Ribera de Curtidores, στην περιοχή La Latina. Στους πάγκους της θα βρείτε οτιδήποτε βάζει ο νους σας: αντίκες, second-hand ρούχα, κοσμήματα, δίσκους, κόμιξ, βιβλία κ.ά.

    Parque del Retiro

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Parque del Retiro είναι το μεγαλύτερο και ωραιότερο πάρκο της Μαδρίτης. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και περιλαμβάνει όμορφα γλυπτά και μνημεία, έναν πανέμορφο κήπο με τριανταφυλλιές, δύο μουσεία (Museo del Ejercito και Cason del Buen Retiro) και χώρους εκθέσεων (Palacio de Cristal). Εδώ υπάρχει κάτι για όλους: από μονοπάτια για τζόκινγκ μέχρι τεχνητή λίμνη για ρομαντικές βαρκάδες.

    Santiago Bernabéu Stadium

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Must για τους φίλους του ποδοσφαίρου κι όχι μόνο. Το Santiago Bernabéu Stadium είναι μία από τις ιστορικότερες έδρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Οι ξεναγήσεις στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πανοραμική άποψη του γηπέδου, επίσκεψη στο μουσείο της Ρεάλ, στα αποδυτήρια, στον αγωνιστικό χώρο και στη μπουτίκ για να κάνεις τις αγορές σου.

    Στάσεις για φαγητό και shopping

    Mercado de San Miguel

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Επιβάλλεται ένα πέρασμα από την κλειστή αγορά Mercado de San Miguel, η οποία προμηθεύει ντόπιους και επισκέπτες με εκλεκτά τοπικά προϊόντα. Μπορείτε να δοκιμάσετε tapas στα μαγαζιά που υπάρχουν εκεί και να ψωνίσετε από αλλαντικά μέχρι χειροποίητα ζυμαρικά και γλυκά.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ακολουθήστε τους ντόπιους σε ένα tapas tour από το ένα μπαρ στο άλλο δοκιμάζοντας όσους περισσότερους μεζέδες μπορείτε. Jamón iberico, chorizos, γαρίδες με σκόρδο, κροκέτες μπακαλιάρου, tortillas (ομελέτα με πατάτες) και patatas bravas (κύβοι πατάτας με πικάντικη σάλτσα) είναι must γεύσεις για να συνοδεύσετε την μπύρα ή το κρασί σας. Μερικά από τα καλύτερα tapas bars της πόλης βρίσκονται στην περιοχή La Latina και στους δρόμους Cava Alta και Cava Baja. Τα μαγαζάκια της Mercado de San Miguel, το Casa González, η Bodega de la Ardosa και η Taberna el Sur είναι μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις. Επίσης, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε bocadillos de calamares (σάντουιτς με τηγανητό καλαμάρι), αλλά και τα περίφημα churros (σαν λουκουμάδες με μακρόστενο σχήμα) που σερβίρονται με πηχτή ζεστή σοκολάτα (ιδανικά μετά το ξενύχτι). Τα καλύτερα churros θα τα βρείτε στη Chocolateria San Gines.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πλαισιωμένη από κτήρια μοναδικής αρχιτεκτονικής, η Grand Via αποτελεί την εμπορική καρδιά της πόλης, με επώνυμες μπουτίκ και πολυσύχναστα καταστήματα. Από την Puerta del Sol ξεκινάει ο πεζόδρομος Preciados που είναι γεμάτος καταστήματα για όλα τα γούστα. Στις γειτονιές Chueca και Malasana θα βρείτε εναλλακτικούς σχεδιαστές, ενώ στους δρόμους της αριστοκρατικής Salamanca είναι μαζεμένα όλα τα διεθνή fashion brands.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider