Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 18.6°C
    Clear

    7 εναλλακτικοί προορισμοί για ζευγάρια στην Ευρώπη

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 εναλλακτικοί προορισμοί για ζευγάρια στην Ευρώπη

    Από την Ιταλία μέχρι τη Νορβηγία, οι προτάσεις που ακολουθούν θα σας δώσουν ορισμένες καλές ιδέες για ρομαντικά ταξίδια πέρα από τα συνηθισμένα.

    Παρίσι, Βενετία, Βουδαπέστη και Πράγα είναι μερικοί από τους διάσημους προορισμούς που μας έρχονται αυτόματα στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε ρομαντικές αποδράσεις στην Ευρώπη. Αν όμως ενδιαφέρεστε για προορισμούς πέρα από τους κλασικούς, υπάρχουν πολλές όμορφες πόλεις που μπορούν να σας προσφέρουν αξέχαστες ρομαντικές εμπειρίες.

    Σχεδιάζετε ένα ταξίδι για του Αγίου Βαλεντίνου ή απλά μια χειμερινή ή ανοιξιάτικη απόδραση αποκλειστικά για δύο; Για να σας δώσουμε ιδέες, ξεχωρίσαμε 7 εναλλακτικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς που είναι ιδανικοί για ζευγάρια.

    Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν δεν έχετε ήδη επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τότε φέτος πρέπει να το σκεφτείτε! Χτισμένη γύρω από τις καταπράσινες όχθες του ποταμού Λιουμπλάνιτσα, η Λιουμπλιάνα είναι μια μικρή πόλη (από τις μικρότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης) με μεγάλη ομορφιά. Ξεχωριστή αρχιτεκτονική, ενδιαφέρουσα πολιτιστική και νυχτερινή ζωή, περιποιημένα πάρκα και ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων, συνθέτουν το προφίλ ενός εναλλακτικού προορισμού με ιδιαίτερη γοητεία και ρομαντικό χαρακτήρα. Ο καινοτόμος Σλοβένος αρχιτέκτονα Joze Plecnik διαμόρφωσε το προφίλ της πόλης στις αρχές του 20ού αιώνα, χτίζοντας εντυπωσιακές γέφυρες (όπως την περίφημη Τριπλή Γέφυρα, που αποτελεί και σύμβολο της πόλης) και εκκλησίες, παντρεύοντας το νεοκλασικό στυλ με την art decο. Διασχίζοντας την Τριπλή Γέφυρα, θα περάσετε στην απέναντι όχθη όπου στέκει επιβλητικό το μεσαιωνικό κάστρο σε έναν καταπράσινο λόφο. Είναι το πιο εμβληματικό αξιοθέατο της Λιουμπλιάνα.

    Ταλίν, Εσθονία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Ταλίν ξεχειλίζει από γοητεία χάρη στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο του και την τοποθεσία του τοποθεσία στη Βαλτική. Η πρωτεύουσα της Εσθονίας διαθέτει ένα τα πιο καλοδιατηρημένα ιστορικά κέντρα της Ευρώπης, με πολλές μεσαιωνικές εκκλησίες, μπαρόκ παλάτια κι άλλα κτήρια που βρίσκονται υπό την προστασία της UNESCO, να δημιουργούν ένα ιδαίτερα ρομαντικό σκηνικό. H πόλη είναι ιδανική για περπάτημα (οι αποστάσεις είναι μικρές), ενώ οι ντόπιοι προτιμούν τις βόλτες με ποδήλατο. Μη φύγετε από το Ταλίν αν δεν ανεβείτε στον λόφο Toompea με το ομώνυμο κάστρο για να θαυμάσετε τη πανοραμική θέα της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και την πλατεία του δημαρχείου.

    Μπέργκεν, Νορβηγία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Φωλιασμένο ανάμεσα σε επιβλητικά βουνά και εντυπωσιακά φιορδ, με ένα πολύχρωμο κολάζ από ξύλινα σπίτια, το Μπέργκεν μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας και βρίσκεται στις δυτικές ακτές της χώρας. Η φημισμένη ψαραγορά της πόλης είναι ίσως ο μεγαλύτερος πόλος έλξης των τουριστών. Το γραφικό Bryggen, η παλαιά προκυμαία του Μπέργκεν με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, έχει ιστορία 900 ετών και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μust είναι η διαδρομή με το τελεφερίκ για το βουνό Floyen, αλλά και η κρουαζιέρα στα φιορδ- το κοντινό Sognefjord, είναι το μεγαλύτερο σε έκταση φιορδ της Νορβηγίας.

    Πόρτο, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας θα σας κλέψει την καρδιά με την εκπληκτική αρχιτεκτονική, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, τις εξαιρετικές γεύσεις και το παγκοσμίου φήμης κρασί της. Απλωμένο κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Ντούρο, στα βόρεια της χώρας, περίπου 3 ώρες με το τρένο από τη Λισαβόνα, το Πόρτο είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1996. Πάρτε το χρόνο σας απολαμβάνοντας βόλτες δίπλα στο ποτάμι, ανακαλύψτε τη Ribeira, την πιο όμορφη και ιστορική γειτονιά της πόλης, χαζέψτε τα παλιά σπίτια με τις παστέλ προσόψεις και τα ζωγραφιστά πλακάκια azulejos και φυσικά δοκιμάστε, όπου κι αν βρεθείτε, το περίφημο κρασί Porto.

    Σεβίλλη, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πανέμορφη πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ, είναι ιδανικός προορισμός για ζευγάρια που ονειρεύονται μέρες και νύχτες με φλογερό ταμπεραμέντο, νόστιμα tapas και φλαμένκο. Η Σεβίλλη είναι μια πόλη με πλούσια πολιτιστική παράδοση, γεμάτη έντονα χρώματα και μυρωδιές, υπέροχες πλατείες και δρόμους. Το ιστορικό κέντρο της είναι ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο, ένα αρμονικό «κολάζ» από μαυριτανικά παλάτια, γοτθικές εκκλησίες και μεσαιωνικά στενά που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.

    Γάνδη, Βέλγιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Ανατολική Φλάνδρα είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου. Μόλις 50 χλμ. από τις Βρυξέλλες, η Γάνδη θα σας κερδίσει με τη ρομαντική ατμόσφαιρά της. Η πόλη διαθέτει ένα πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με λιθόστρωτα δρομάκια, γραφικά κανάλια και επιβλητικά κτήρια μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία, ευτυχώς, δεν υπέστησαν καταστροφές από τους πολέμους, αλλά αναπαλαιώθηκαν και συντηρούνται άψογα. Το κάστρο Gravesteen, το μεσαιωνικό λιμάνι Graslei με τα αναπαλαιωμένα κτήρια-αποθήκες, ο καθεδρικός του Saint Bavo και ο ναός του Αγίου Νικολάου, είναι μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα.

    Μπολόνια, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και της περιοχής Emilia-Romagna, στη βόρεια Ιταλία, είναι μια μαγευτική πόλη με εκπληκτική αρχιτεκτονική, σημαντικά μνημεία και εξαιρετική κουζίνα που αξίζει να ανακαλύψετε. Οι Ιταλοί την αποκαλούν La Grassa (παχιά) για τη μοναδική κουζίνα της. Στην Μπολόνια γεννήθηκαν η σάλτσα μπολονέζ (εδώ λέγεται ραγού, έχει ψιλοκομμένο κρέας και σερβίρεται με φαρδιά ζυμαρικά), η μορταδέλα, τα τορτελίνι, οι ταλιατέλες και όλη η pasta fresca, ενώ τα μέρη που μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές κι άλλες τοπικές λιχουδιές αφθονούν. Τα άλλα δύο παρατσούκλια της Μπολόνια είναι La Dotta (μορφωμένη) λόγω του πανεπιστημίου της και La Rossa (κόκκινη), αρχικά για το χρώμα που κυριαρχούσε στα κτήριά της και αργότερα για πολιτικούς λόγους. Πέρα από αυτά όμως, η Μπολόνια είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή χάρη στους χιλιάδες φοιτητές της, με ωραία στέκια για φαγητό και διασκέδαση.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider