Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 18.5°C
    Clouds

    Δωδεκάνησα: 10 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Δωδεκάνησα: 10 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε

    Από τη Ρόδο και την Κάρπαθο μέχρι την Πάτμο και την Αστυπάλαια, δέκα μαγευτικές παραλίες σάς περιμένουν για απολαυστικές βουτιές σε φανταστικά νερά.

    Αν έχετε επιλέξει φέτος να κάνετε διακοπές στα Δωδεκάνησα, τότε ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε μαγευτικά τοπία και να χορτάσετε βουτιές σε φανταστικά γαλαζοπράσινα νερά. Από τη Ρόδο μέχρι την Αστυπάλαια, υπέροχες παραλίες, άλλες γνωστές και άλλες «κρυφές» και με πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα, προσφέρουν τη δυνατότητα για ατελείωτη καλοκαιρινή χαλάρωση. Το Travelgo.gr συγκέντρωσε τις 10 παραλίες των Δωδεκανήσων που δεν πρέπει να χάσετε.

    Πρασονήσι, Ρόδος

    Δωδεκάνησα: 10 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Αν θέλετε να δείτε το πιο εντυπωσιακό τοπίο της Ρόδου και να κολυμπήσετε σε μια υπέροχη «διπλή» παραλία, τότε ο προορισμός σας βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού (90 χλμ. από την πόλη της Ρόδου) και ονομάζεται Πρασονήσι. Πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης, έναν γεωλογικό σχηματισμό που μοιάζει με μικρό νησί. Φανταστείτε μια τεράστια και φαρδιά λωρίδα άμμου, που ανάλογα με την άμπωτη ή την πλημμυρίδα, αποκόπτεται ή ενώνεται με το νησί. Αυτή η λωρίδα άμμου είναι η γνωστή παραλία του Πρασονησίου, που αποτελεί σημείο συνάντησης για windsurfers και kite surfers από όλο τον κόσμο. Πρασινογάλαζα νερά, ολόλευκη άμμος και πολύχρωμες σανίδες που ανεβοκατεβαίνουν στα κύματα, προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες.

    Άντονι Κουίν, Ρόδος

    Δωδεκάνησα: 10 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Σε έναν μικρό και γραφικό κολπίσκο στις Βαγιές, 15 χλμ. από την πόλη της Ρόδου, θα συναντήσετε μία από τις διασημότερες παραλίες του νησιού των Ιπποτών. Η παραλία Άντονι Κουίν έχει το δικό της μύθο, καθώς έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» που γυρίστηκε εκεί το 1961. Όταν ο Άντονι Κουίν βρέθηκε στο νησί για τα γυρίσματα της ταινίας, μαγεύτηκε από αυτόν τον μικροσκοπικό κόλπο με τα καταπράσινα νερά και ήθελε να τον αγοράσει. Τελικά δεν κατάφερε να τον αποκτήσει, το όνομα όμως έμεινε. Την παραλία περιβάλλουν βράχια και πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα χαρίζοντας σκιά στους επισκέπτες.

    Άγιος Γεώργιος Δυσάλωνας, Σύμη

    Δωδεκάνησα: 10 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία του Αγίου Γεωργίου Δυσάλωνα είναι η μεγαλύτερη και η πιο εντυπωσιακή παραλία στη Σύμη. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, ανάμεσα στο Πέδι και τη Μαραθούντα, και είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα. Θα σας μαγέψει με τη μοναδική φυσική ομορφιά της, τα καταγάλανα πεντακάθαρα νερά της και τον επιβλητικό βράχο 300 μέτρων που ορθώνεται πίσω από αυτήν.

    Άπελλα, Κάρπαθος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η εξωτική παραλία Άπελλα είναι μία από τις δημοφιλέστερες και ωραιότερες της Καρπάθου. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, σε απόσταση 22 χλμ. από τα Πηγάδια. Τα πεύκα που σκύβουν πάνω από την παραλία, η άσπρη άμμος με τα βότσαλα και τα πεντακάθαρα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλαζοπράσινου κάνουν το τοπίο συναρπαστικό.

    Cavo Paradiso, Κως

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ίσως η πιο απομονωμένη παραλία της Κω, κρυμμένη στο νότιο άκρο του νησιού, περίπου μισή ώρα από το χωριό της Κεφάλου. Τα καταγάλανα καθαρά νερά και η λεπτή, χρυσαφένια αμμουδιά συνθέτουν ένα απόλυτα χαλαρωτικό σκηνικό. Ένα τμήμα της είναι οργανωμένο, όμως υπάρχει αρκετός χώρος για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους ατμόσφαιρα.

    Ψιλή Άμμος, Πάτμος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια παραλία... αποκάλυψη στην Πάτμο. H πρόσβαση στην Ψιλή Άμμο γίνεται εύκολα μόνο με καραβάκι από την Σκάλα, ενώ αν θέλετε να πάτε από τη στεριά, θα χρειαστεί να περπατήσετε αρκετά από εκεί που μπορείτε να αφήσετε το όχημά σας στο Διακόφτι. Ωστόσο, στο τέλος της διαδρομής, η παραλία θα σας ανταμείψει. Έχει ψιλή, χρυσή άμμο, σκιερά αρμυρίκια και γαλαζοπράσινα νερά, που της προσδίδουν μια εξωτική ομορφιά.

    Πλατύς Γιαλός, Λειψοί

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα γραφικό, ήσυχο λιμανάκι και μερικές καταπληκτικές παραλίες αρκούν για αξέχαστες διακοπές στο νησί της θεάς Καλυψούς, που προσεγγίζεται εύκολα από την Πάτμο. Στους Λειψούς οι μέρες κυλάνε ήσυχα, με βουτιές σε υπέροχα νερά. Γύρω στα 5 χλμ. από το λιμάνι, η παραλία Πλατύς Γιαλός σε μαγεύει με το χρώμα των νερών της. Έχει λευκή άμμο, ρηχά νερά, πολλά αρμυρίκια για σκιά και μια ταβέρνα για φαγητό. Σωστός παράδεισος!

    Παχιά Άμμος, Νίσυρος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η ωραιότερη παραλία στη Νίσυρο είναι στρωμένη με χοντρόκοκκη σκουρόχρωμη άμμο και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, 10 χλμ. περίπου από το Μανδράκι. Την περιβάλλουν εντυπωσιακές αμμοθίνες και πυκνοί θάμνοι. Δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό φροντίστε να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα.

    Συκάτη, Κάλυμνος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Συκάτη είναι μια υπέροχη παραλία στο βάθος ενός κλειστού όρμου, που ουσιαστικά αποτελεί ένα φυσικό φιόρδ. Είναι μικρή, με άμμο, βότσαλο και θαυμάσια νερά. Η πρόσβαση γίνεται είτε από θαλάσσης με καΐκι από το Βαθύ, είτε από ένα δύσβατο μονοπάτι από τον Όρμο Παλιονήσου.

    Κουνούπες, Αστυπάλαια

    Δωδεκάνησα: 10 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Τα ακατοίκητα νησάκια Κουνούπες και Κουτσομύτης αποτελούν την «εξωτική ζώνη» της Αστυπάλαιας. Το νησί Κουνούπες διαθέτει μια πολύ όμορφη διπλή παραλία. Μια στενή λωρίδα γης χωρίζει στη μέση τη θάλασσα και δημιουργεί δύο ακτές με βότσαλο και διάφανα, τιρκουάζ νερά. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με ιδιωτικό σκάφος ή με καραβάκι από τον Πέρα Γιαλό.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider