Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 21.4°C
    Clear

    Οι πιο όμορφες παραλίες των Σποράδων

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι πιο όμορφες παραλίες των Σποράδων

    Οι τοπ παραλίες σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και Σκύρο για ατελείωτη χαλάρωση στον γαλαζοπράσινο παράδεισο των Σποράδων.

    Ο μοναδικός συνδυασμός πλούσιας βλάστησης και γαλαζοπράσινων νερών κάνει τις Σποράδες έναν αληθινό παράδεισο. Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος και Σκύρος έχουν αμέτρητες, υπέροχες παραλίες για όλα τα γούστα, που υπόσχονται να σας χαρίσουν ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές. Αν έπρεπε, όμως, να διαλέξουμε τις αγαπημένες μας, αυτές που δεν πρέπει να χάσει κανείς με τίποτα, τότε θα διαλέγαμε αυτές.

    Κουκουναριές, Σκιάθος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Κουκουναριές στο νοτιοδυτικό άκρο της Σκιάθου - γνωστή και με το όνομα «Χρυσή Άμμος» - είναι η πιο διάσημη του νησιού. Εκτός από τα καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά και τη χρυσαφένια άμμο, η παραλία φημίζεται και για το πυκνό δάσος των Κουκουναριών που σταματάει λίγα μέτρα από τη θάλασσα και τον υδροβιότοπο της Στροφιλιάς. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη, ενώ στην περιοχή θα βρείτε πλήθος καταλυμάτων, καθώς και πολλές ταβέρνες και καφέ. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και τα θαλάσσια σπορ για τους λάτρεις της αδρεναλίνης.

    Λαλάρια, Σκιάθος

    Οι πιο όμορφες παραλίες των Σποράδων
    Πηγή: Shutterstock

    Για πολλούς τα Λαλάρια, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, είναι η ομορφότερη παραλία της Σκιάθου, αλλά και μία από τις ωραιότερες της Ελλάδας. Ολόλευκοι, απόκρημνοι βράχοι ορθώνονται επιβλητικοί πάνω από τη θάλασσα, ενώ η παραλία είναι στρωμένη με ολοστρόγγυλα, λεία λευκά βότσαλα, τα λεγόμενα «λαλάρια». Η πασίγνωστη Τρύπια Πέτρα στέκει πάντα εκεί, φρουρός και ιδανικό φόντο για φωτογραφίες. Στα Λαλάρια μπορείτε να φτάσετε μόνο μέσω θάλασσας με καραβάκια που αναχωρούν από το λιμάνι της Σκιάθου (ή με δικό σας σκάφος). Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι΄αυτό καλό είναι να έχετε μαζί σας προμήθειες.

    Μπανάνα, Σκιάθος

    Οι πιο όμορφες παραλίες των Σποράδων
    Πηγή: Shutterstock

    Η διάσημη παραλία Μπανάνα (οι παλιοί την ξέρουν σαν όρμο Κρασσά) βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σκιάθου, σε κοντινή απόσταση από τις Κουκουναριές. Στην ουσία πρόκειται για δύο συνεχόμενες παραλίες, τη Μεγάλη Μπανάνα που αγαπούν ιδιαίτερα οι νέοι και τη Μικρή Μπανάνα, η οποία κάποτε προσέλκυε γυμνιστές. Χρυσαφένια αμμουδιά, πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά και πανύψηλα πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι την ακτή συνθέτουν το σκηνικό.

    Μηλιά, Σκόπελος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Μηλιά θεωρείται από πολλούς η ομορφότερη παραλία της Σκοπέλου. H παραλία διαθέτει ψιλό βοτσαλάκι και διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, που σε συνδυασμό με το πράσινο από τα άπειρα πεύκα, δημιουργούν ένα σχεδόν εξωτικό σκηνικό. Οργανωμένη και μεγάλη σε έκταση, η Μηλιά είναι ιδανική για να περάσετε εκεί όλη τη μέρα σας, χωρίς να σας απασχολεί το παραμικρό. Το αριστερό μέρος της παραλίας συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο, ενώ το δεξιό τμήμα είναι αρκετά πιο ήσυχο.

    Στάφυλος, Σκόπελος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρώτη ακρογιαλιά που συναντά κανείς βγαίνοντας από την πόλη της Σκοπέλου, σε απόσταση 4 χλμ., είναι ο Στάφυλος, μία από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, που πήρε το όνομά της από τον βασιλιά Στάφυλο. Πρόκειται για έναν όμορφο πευκόφυτο κόλπο, με καθαρά και βαθυγάλανα νερά. Η παραλία είναι οργανωμένη και διαθέτει beach bar. Υπάρχουν σπηλιές για εξερεύνηση και σε μικρή απόσταση η παραλία Βελανιό, όπου μπορείτε να κάνετε γυμνισμό.

    Πάνορμος, Σκόπελος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση 12 χλμ. από τη Χώρα της Σκοπέλου, ο Πάνορμος είναι μία από τις πιο όμορφες και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Πρόκειται για έναν μεγάλο, απάνεμο κόλπο με βοτσαλωτή ακτή και κρυστάλλινα νερά, τα οποία βαθαίνουν σχεδόν μόλις μπαίνεις στη θάλασσα. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Αξίζει να απολαύσετε το μπάνιο σας στον Πάνορμο την ώρα που δύει ο ήλιος, καθώς το ηλιοβασίλεμα εκεί είναι εκπληκτικό.

    Άγιος Δημήτριος, Αλόννησος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Άγιος Δημήτριος είναι η διασημότερη και για πολλούς η ωραιότερη παραλία της Αλοννήσου. Μια ολόλευκη γλώσσα στεριάς που χώνεται στο μπλε. Τα καταγάλανα νερά βαθαίνουν απότομα, ενώ η ακτή καλύπτεται από άσπρα βότσαλα και ψιλό πετραδάκι. Από τη δεξιά πλευρά της η παραλία είναι πιο οργανωμένη με beach bars, ομπρέλες, ξαπλώστρες καθώς και ένα εστιατόριο. Η παραλία απέχει 15 χλμ. από το Πατητήρι και 6 χλμ. από τη Στενή Βάλα.

    Κοκκινόκαστρο, Αλόννησος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια παραλία ξεχωριστή και αλλιώτικη από τις άλλες, με γκρεμούς κάθετους στη θάλασσα και κοκκινωπά βράχια. Το χρώμα των βράχων σε συνδυασμό με τα βαθιά γαλάζια νερά και το φυσικό περιβάλλον που τη περιβάλλει δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Η παραλία Κοκκινόκαστρο είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και καντίνα και απέχει 8 χλμ. από το Πατητήρι.

    Πεύκος, Σκύρος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Βοτσαλωτή και καταπράσινη - όπως μαρτυρά το όνομά της - η παραλία του Πεύκου βρίσκεται κάτω από τον ομώνυμο οικισμό, 11 χλμ. από τη Χώρα της Σκύρου. Η παραλία είναι προστατευμένη από τους ανέμους και ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία. Αξίζει να παρατείνετε για λίγο την παραμονή σας εκεί, προκειμένου να θαυμάσετε το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider