Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κάρπαθος
    Sun 16°C
    Clouds

    Οι καλύτερες παραλίες στην Κάρπαθο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι καλύτερες παραλίες στην Κάρπαθο

    Οι παρθένες και άγριας ομορφιάς παραλίες της Καρπάθου είναι από μόνες τους ένας σημαντικός λόγος για να επισκεφθείτε το νησί.

    Yπάρχουν αρκετοί λόγοι για να λατρέψετε την Κάρπαθο. Ένας από αυτούς είναι οι εντυπωσιακές, άγριας ομορφιάς παραλίες της. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων διαθέτει 160 χλμ. ακτογραμμή μετρώντας αμέτρητες παραλίες για κάθε γούστο: οργανωμένες ή πριβέ, με βότσαλα ή με άμμο. Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες Καρπάθου για βουτιές σε πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά.

    Άπελλα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η εξωτική παραλία Άπελλα είναι μία από ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, σε απόσταση 22 χλμ. από τα Πηγάδια. Τα πεύκα που σκύβουν πάνω από την παραλία, η άσπρη άμμος με τα βότσαλα και τα πεντακάθαρα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλαζοπράσινου κάνουν το τοπίο συναρπαστικό. Η παραλία είναι οργανωμένη, αλλά έχει και πολύ χώρο για να απλώσετε την πετσέτα σας και να χαλαρώσετε στη σκιά.

    Αχάτα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Καρπάθου, η Αχάτα βρίσκεται στις ανατολικές ακτές του νησιού, σε απόσταση 12 χλμ. από τα Πηγάδια. Η παραλία είναι αμμουδερή με ψιλά βότσαλα. Τα βαθιά γαλάζια νερά με τους επιβλητικούς όγκους των βράχων που την περιτριγυρίζουν συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Ο βυθός της παραλίας είναι ιδανικός για εξερεύνηση. Η Αχάτα είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ταβέρνα.

    Κυρά Παναγιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πανέμορφη παραλία της Κυρά Παναγιάς βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού, 19 χλμ. από τα Πηγάδια. Είναι οργανωμένη και έχει εύκολη πρόσβαση. Από τη μία μεριά βρίσκεται το εκκλησάκι της Παναγιάς με τον κόκκινο τρούλο και από την άλλη ένας τεράστιος βράχος. Ανάμεσά τους, μια πλατιά και ευρύχωρη αμμουδιά με ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα βαθιά νερά θα σας προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

    Αμμοοπή

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι γραφικές παραλίες της Αμμοοπής είναι αμμώδεις και οργανωμένες, προστατεύονται από τον αέρα και έχουν ρηχά νερά. Είναι ιδανικές για οικογένειες με μικρά παιδιά. Τα γαλαζοπράσινα νερά εντυπωσιάζουν. Δίπλα στη θάλασσα υπάρχουν εστιατόρια και ταβέρνες για να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα.

    Άγιος Μηνάς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο δρόμο προς την Όλυμπο υπάρχει η πανέμορφη παραλία του Αγίου Μηνά, που είναι ιδανική για πιο ήσυχες βουτιές. Έχει καταγάλανα βαθιά νερά και ψιλό βότσαλο. Το γραφικό εκκλησάκι πάνω από την παραλία είναι ιδανικό σημείο για φωτογραφίες. Μπορείτε να έρθετε με αυτοκίνητο (έχει περίπου 4 χλμ. χωματόδρομο) ή με καραβάκι από τα Πηγάδια.

    Διακόφτης

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια παραλία με εξωτική ομορφιά, στα νότια του νησιού, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο. Πρόκειται για μια διπλή παραλία που αποτελείται από μία λωρίδα λευκής άμμου και λίγα βράχια. Τα νερά της είναι ρηχά και τιρκουάζ. Ο Διακόφτης είναι μία από τις πιο απομακρυσμένες της Καρπάθου, αλλά το άγριας ομορφιάς τοπίο θα σας ανταμείψει για τη διαδρομή που θα κάνετε.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider