Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μεσσηνία
    Fri 12.9°C
    Clouds

    5 γραφικά ψαροχώρια για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 γραφικά ψαροχώρια για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου

    Ψαρόβαρκες που δένουν σε ήσυχα λιμανάκια, παραλιακά ταβερνάκια, πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα και παραλίες με πεντακάθαρα νερά συνθέτουν το σκηνικό σε αυτά τα γραφικά ψαροχώρια που είναι ιδανικά για εκδρομή το Σαββατοκύριακο

    Σκέφτεστε μια αποδράση για να ξεφύγετε έστω και λίγο από την καθημερινότητα και να απολαύσετε όσο καλοκαίρι μένει; Μια εκδρομή σε ένα γραφικό ψαροχώρι για να χαλαρώσετε δίπλα στη θάλασσα, να πιείτε τον καφέ σας με θέα το λιμάνι, να απολαύσετε φρέσκο ψάρι απευθείας από τα καΐκια και να κολυμπήσετε σε γαλήνιες παραλίες είναι ό,τι πρέπει αυτή την εποχή.

    Εδώ σας έχουμε πέντε ωραίες ιδέες για εκδρομή στον Αργοσαρωνικό, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Δείτε πέντε υπέροχα χωριά πάνω στο κύμα, που είναι ιδανικά για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου.

    Διαβάστε ακόμη:

    5 όμορφα ψαροχώρια για εκδρομή το Σαββατοκύριακο

    Πέρδικα, Αίγινα

    5 γραφικά ψαροχώρια για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου
    Τα στενά δρομάκια και τα κατάλευκα σπίτια δημιουργούν ένα γοητευτικό σκηνικό στην Πέρδικα της Αίγινας (πηγή: Shutterstock)

    Πολύ κοντά στην Αθήνα κι όμως νομίζεις ότι είσαι τόσο μακριά... Η Αίγινα αποτελεί μία από τις πιο κλασικές και αγαπημένες επιλογές για αποδράσεις εξπρές με άρωμα νησιού. Σε απόσταση 10 χλμ. από το λιμάνι της Αίγινας, βρίσκεται το γραφικότερο ψαροχώρι του νησιού, η Πέρδικα. Τα στενά γραφικά δρομάκια και τα κατάλευκα σπίτια με τις λουλουδιασμένες αυλές δημιουργούν ένα γοητευτικό σκηνικό, ενώ οι ψαροταβέρνες και τα ουζερί προσφέρονται για γευστικές απολαύσεις πάνω στο κύμα. Αξίζει επίσης να έρθετε εδώ για καφέ ή ποτό την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα μέχρι την άκρη της χερσονήσου, προς την εκκλησία του Άγιου Σώστη, για να χαζέψετε τη θέα στο γαλάζιο.

    5 γραφικά ψαροχώρια για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου
    Πηγή: Shutterstock

    Αν επισκεφθείτε την Πέρδικα αξίζει να περάσετε απέναντι με ένα από τα καραβάκια για να βρεθείτε μέσα σε 10 λεπτά στο καταπράσινο νησάκι της Μονής. Πρόκειται για έναν μικρό παράδεισο με καταγάλανες, τιρκουάζ σχεδόν, παραλίες, με πεύκα που κατρακυλούν μέχρι την ακρογιαλιά. Οι μοναδικοί... μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι τα παγώνια, τα ελάφια και τα αγριοκάτσικα που ζουν εκεί ελεύθερα!

    Κορωνησία, Άρτα

    5 γραφικά ψαροχώρια για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου
    Η Κορωνησία βρίσκεται στο κέντρο του Αμβρακικού Κόλπου (πηγή: Shutterstock)

    Μόλις 25 χλμ. από την πόλη της Άρτας, στο κέντρο του Αμβρακικού κόλπου, βρίσκεται ένα μικρό χωριό-νησί που συνδέεται με τη στεριά με μια μακρόστενη λωρίδας γης. Ο λόγος για την Κορωνησία, ένα μέρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Πρόκειται για ένα γραφικό ψαροχώρι, όπου ζουν μόλις 167 κάτοικοι. Τα σπίτια του οικισμού αναπτύσσονται κυκλικά πάνω σε μικρό ύψωμα, έχοντας θέα στην κλειστή θάλασσα και τις αμμονησίδες. Στο λιμάνι της Κορωνησίας δένουν βάρκες και αλιευτικά, που προμηθεύουν τα ταβερνάκια του νησιού με φρέσκο ψάρι και τις περίφημες γαρίδες Αμβρακικού.

    5 γραφικά ψαροχώρια για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου
    Πηγή: Shutterstock

    Το πλούσιο σε βλάστηση περιβάλλον, οι χαρακτηριστικές ψαρόβαρκες (πριάρια) και οι πολλές κατάφυτες νησίδες προσφέρουν μοναδικές εικόνες στον επισκέπτη. Στολίδι της Κορωνησίας είναι ο βυζαντινός ναός της Παναγιάς της Κορωνήσιας, ο οποίος χρονολογείται από τον 7ο ή κατά άλλους τον 10ο αιώνα. Με αφετηρία την Κορωνησία ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί σε έλη και βάλτους με φόντο τις λιμνοθάλασσες Τσουκαλιό, Λογαρού και Ροδιά. Ειδικότερα, στη λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό φωλιάζουν περίπου 35 ζευγάρια του σπάνιου και απειλούμενου αργυροπελεκάνου.

    Αγία Κυριακή, Πήλιο

    5 γραφικά ψαροχώρια για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου
    Η Αγία Κυριακή, το επίνειο του ναυτικού χωριού Τρίκερι, είναι ένα από τα ομορφότερα ψαροχώρια του Πηλίου (πηγή: Shutterstock)

    Στο νοτιότερο σημείο του Πηλίου, σε απόσταση 75 χλμ. από το Βόλο, η Αγία Κυριακή, το επίνειο του χωριού Τρίκερι, είναι ένα από τα ομορφότερα ψαροχώρια της περιοχής. Δεν μπαίνεις σε καράβι και όμως νιώθεις σαν να είσαι σε νησί. Τα στενά του χωριού και το γραφικό λιμανάκι όπου αράζουν τα ψαροκάικα σε ταξιδεύουν στην Ελλάδα άλλων εποχών, ενώ το φαγητό στα ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα είναι πραγματικά απολαυστικό. Από την Αγία Κυριακή ξεκινάει ένα λιθόστρωτο παραδοσιακό καλντερίμι για το χωριό Τρίκερι, που είναι χτισμένο στην κορυφή του λόφου. Μια διαδρομή διάρκειας περίπου 30 λεπτών, που σας προσφέρει μαγευτική θέα.

    5 γραφικά ψαροχώρια για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου
    Πηγή: Shutterstock

    Αξίζει επίσης να πάρετε το καραβάκι από τον Αλογόπορο για να πάτε στο νησάκι Παλαιό Τρίκερι. Το μοναδικό κατοικημένο νησί του Παγασητικού είναι ένα μέρος που μοιάζει να έχει ξεχάσει για τα καλά ο χρόνος. Το νησάκι είναι κατάφυτο και διαθέτει θαυμάσιες παραλίες με πρασινογάλαζα νερά, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το μοναστήρι της Παναγίας του 19ου αιώνα που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του.

    Άγιος Νικόλαος, Μεσσηνία

    5 γραφικά ψαροχώρια για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου
    Ο Άγιος Νικόλαος διατηρεί το παραδοσιακό χρώμα του (πηγή: Shutterstock)

    Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα γραφικό ψαροχώρι της Μεσσηνίας που βρίσκεται περίπου 49 χλμ. νότια της Καλαμάτας, στην ανατολική ακτή του Μεσσηνιακού κόλπου και 4 χλμ. νότια της πολυσύχναστης Στούπας. Το χωριό διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, με γραφικά δρομάκια και ένα όμορφο λιμανάκι γεμάτο πολύχρωμες βάρκες και καΐκια. Η παλιά του ονομασία είναι Σελίνιτσα, δηλαδή μικρή Σελήνη ή μικρή Ελένη, αφού σύμφωνα με την παράδοση, στην ακτή αγκυροβόλησε το πλοίο του ο Πάρης κι έκλεψε την ωραία Ελένη.

    5 γραφικά ψαροχώρια για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου
    Πηγή: Shutterstock

    Για τις βουτιές σας υπάρχουν δύο παραλίες, μία μικρή με χρυσαφένια αμμουδιά δίπλα στις εκβολές του ποταμού Παμίσου και μία με βότσαλο και αρμυρίκια. Ωστόσο, αν βρεθείτε στον Άγιο Νικόλαο φρόντιστε να επισκεφθείτε και τις υπόλοιπες, υπέροχες παραλίες της περιοχής, όπως τη διάσημη Καλογριά της Στούπας, τα Ριτσά, τα Δελφίνια, το Καλαμίτσι και τον Φονέα κοντά στην Καρδαμύλη. Επίσης, με αφετηρία τον Άγιο Νικόλαο μπορείτε να περιηγηθείτε στον Ταΰγετο, καθώς και στα φαράγγια του Βυρού και του Ριντόμου.

    Αρχάγγελος, Λακωνία

    5 γραφικά ψαροχώρια για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου
    Ο Αρχάγγελος βρίσκεται στην ανατολική ακτή του Λακωνικού Κόλπου (πηγή: Shutterstock)

    Στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, σε απόσταση 28 χλμ. από τη Μονεμβασιά, ο Αρχάγγελος είναι ένα από τα πιο γραφικά παραθαλάσσια χωριά της Λακωνίας. Δεν μπαίνεις σε καράβι και όμως νιώθεις σαν να είσαι σε νησί. Μικρό χωριό, με ήρεμους ρυθμούς, σπίτια με κόκκινες κεραμιδένιες στέγες, μερικά καφενεία, ταβερνάκια με θέα τη θάλασσα και μια υπέροχη αμμουδερή παραλία για να βουτήξετε σε βαθυγάλαζα νερά. Το τοπίο, η ηρεμία και η γαλήνη θα σας κερδίσουν.

    5 γραφικά ψαροχώρια για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία του Αρχάγγελου είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ έχει βραβευτεί και με Γαλάζια Σημαία. Για τους πιο μοναχικούς, υπάρχουν πολλοί κολπίσκοι με άμμο ή βότσαλο σε πολύ κοντινές αποστάσεις. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Αρχάγγελο θα συναντήσετε τον παραθαλάσσιο οικισμό Πλύτρα με την υπέροχη αμμώδη παραλία του, καθώς και την παραλία Χαραγιά με μήκος περίπου 3,5 χιλιόμετρα, καταγάλανα βαθιά νερά και αλμυρίκια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider