Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Λακωνία
    Mon 16.1°C
    Clouds

    Κυπαρίσσι Λακωνίας: Ένας κρυμμένος παράδεισος για ήσυχες διακοπές

    ΛΑΚΩΝΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κυπαρίσσι Λακωνίας: Ένας κρυμμένος παράδεισος για ήσυχες διακοπές

    Ένα από τα καλά κρυμμένα «μυστικά» της Λακωνίας είναι το Κυπαρίσσι, ένα απομονωμένο παραθαλάσσιο χωριό που θυμίζει νησί και εντυπωσιάζει όσους αναζητούν την ηρεμία και την απλότητα στις διακοπές τους

    Ανάμεσα στο Λεωνίδιο και τη Μονεμβασιά, εκεί όπου ο Πάρνωνας βουτά στο βαθύ μπλε του Μυρτώου, βρίσκεται ένα απομονωμένο παραθαλάσσιο χωριό ιδανικό για να ξεφύγετε από όλους και από όλα. Το Κυπαρίσσι είναι ένα από τα καλά κρυμμένα «μυστικά» της Λακωνίας, ένα από εκείνα τα μέρη που δεν αλλοιώθηκαν από τον μαζικό τουρισμό.

    Μέχρι τη δεκαετία του 1970, αυτός ο παραδοσιακός οικισμός ήταν προσβάσιμος μόνο δια θαλάσσης ή με τα πόδια, μέσω ενός απότομου ορεινού μονοπατιού. Το Κυπαρίσσι (88 χλμ. από τη Σπάρτη) απέχει από την Αθήνα περίπου 4 ώρες και η διαδρομή έως εκεί - αν και πανέμορφη- δεν είναι και η πιο εύκολη που μπορείς να κάνεις. Το μέρος όμως θα σας αποζημιώσει για τη μικρή περιπέτεια μέχρι να φτάσετε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κυπαρίσσι Λακωνίας: 'Ενα «νησιώτικο» χωριό στα παράλια της Λακωνίας

    travelgo.gr
    Το γραφικό Κυπαρίσσι Λακωνίας θυμίζει νησί (πηγή: Shutterstock)

    Το Κυπαρίσσι είναι πανέμορφο χωριό πάνω στη θάλασσα, στη βορειοανατολική ακτή της Λακωνίας, που διατηρεί το χρώμα και τη γραφικότητά του. Το χωριό αποτελείται από τρεις οικισμούς: την Παραλία (που πρωταγωνιστεί στις περισσότερες φωτογραφίες), τη Μητρόπολη και τη Βρύση. Τα ασβεστωμένα σπίτια με τις κεραμιδένιες στέγες και τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα, που ακουμπούν κυριολεκτικά στη θάλασσα, αποπνέουν έντονα την ατμόσφαιρα αιγαιοπελαγίτικου νησιού.

    travelgo.gr
    Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική στο Κυπαρίσσι παραμένει αναλλοίωτη (πηγή: Shutterstock)

    Η Βρύση είναι ο παλαιότερος οικισμός, 100 περίπου μέτρα πάνω από τη θάλασσα, σε θέση με πυκνή μεσογειακή βλάστηση από πεύκα, χαρουπιές και κυπαρίσσια. Χτίστηκε εκεί για λόγους ασφάλειας και προφύλαξης από τους πειρατές, όταν αυτοί λυμαίνονταν τις ακτές της Πελοποννήσου.

    travelgo.gr
    Το Kυπαρίσσι αγναντεύει το Mυρτώο πέλαγος (πηγή: Shutterstock)

    Τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι το Ασκληπιείο της Βρύσης, το Βυζαντινό Κάστρο στην περιοχή Καστέλλι, αλλά και η αρχαία πόλη των Κυφάντων που ήταν ένα από τα πιο γνωστά θεραπευτήρια του αρχαίου κόσμου. Η περιοχή προσφέρεται και για πεζοπορικές εκδρομές, τόσο παραθαλάσσιες (όπως αυτή που οδηγεί στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου) όσο και ορεινές, μέσα στα δάση και σε παρθένα φυσικά τοπία.

    Παραλίες στο Κυπαρίσσι Λακωνίας

    travelgo.gr
    Οι πλατιές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά θα σας μαγέψουν (πηγή: Shutterstock)

    Η περιοχή διαθέτει πανέμορφες παραλίες. Η πιο φημισμένη είναι η Μεγάλη Άμμος, μια πλατιά ακρογιαλιά με λευκό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά, ενώ για όσους προτιμούν την ησυχία υπάρχει η παραλία της Αγίας Κυριακής. Εντυπωσιακή είναι η παραλία του Φωκιανού, 20 χλμ. μακριά από το Κυπαρίσσι, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε μέσω του καινούργιου παραλιακού δρόμου.

    Διαμονή

    • Το Kyfanta Studios & Apartments προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για ήσυχες και άνετες διακοπές μέσα σε μια φιλική ατμόσφαιρα και σε απόσταση μικρότερη από 100 μέτρα από τη θάλασσα.
    • Το Myrtoo διαθέτει άνετα στούντιο ακριβώς πάνω από τη Μεγάλη Άμμο, τη μεγαλύτερη παραλία του χωριού και δίπλα στο κέντρο της Παραλίας, μόλις 30 μέτρα από το λιμάνι.
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δείτε το Κυπαρίσσι από ψηλά

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider