Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Καβάλα
    Sat 16°C
    Clouds

    Καβάλα: Οι παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Καβάλα: Οι παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε

    Ατελείωτες χρυσές αμμουδιές που βρέχονται από τα νερά του Αιγαίου σάς περιμένουν στη «γαλάζια πολιτεία» της Μακεδονίας. Ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Καβάλας για αξέχαστες βουτιές

    Χτισμένη αμφιθεατρικά δίπλα στη θάλασσα, η Καβάλα είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας. Η «γαλάζια πόλη» της Μακεδονίας ξέρει πώς να εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της όλες τις εποχές, συνδυάζοντας Ιστορία και σύγχρονη ζωή, γευστικές απολαύσεις, αρχαιολογικές περιηγήσεις και εξορμήσεις σε βουνό και θάλασσα.

    Στην Καβάλα θα βρείτε υπέροχες αμμουδερές παραλίες με πεντακάθαρα νερά σε μικρή απόσταση από την πόλη, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνες των νησιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες παραλίες του νομού για αξέχαστες βουτιές.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι top παραλίες της Καβάλας

    Αμμόλοφοι

    Καβάλα: Οι παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση 20 χλμ. από την Καβάλα και 2 χλμ. από την περιοχή της Νέα Περάμου, οι Αμμόλοφοι θα σας δώσουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποιο εξωτικό νησί. Τρεις μαγευτικοί κολπίσκοι, με ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς ντόπιους και ξένους επισκέπτες που αναζητούν χαλάρωση σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Στους Αμμόλοφους θα βρείτε beach bars, θαλάσσια σπορ αλλά και πιο ήσυχες γωνιές για να κάνετε τις βουτιές σας.

    Τόσκα

    Καβάλα: Οι παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Αν και απέχει μόλις 6 χλμ. από την Καβάλα, αυτή η υπέροχη παραλία θα σας κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε μακριά από όλα. Η παραλία Τόσκα βρίσκεται μπροστά από το ομώνυμο ξενοδοχείο, ανάμεσα σε πευκόφυτες πλαγιές και έχει καταγάλανα νερά και άμμο που δεν κολλάει στο σώμα. Η παραλία έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία.

    Μπάτης

    Καβάλα: Οι παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Η βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία του Μπάτη βρίσκεται σε έναν πανέμορφο κόλπο μόλις 4 χλμ. από την πόλη της Καβάλας. Αυτή η παραλία έχει όλα όσα χρειάζεται μια οικογένεια: πισίνες, pool bar, beach bar, εστιατόριο, παιδική χαρά, καθώς και camping.

    Βρασίδας

    Κοντά στους Αμμόλοφους βρίσκεται η κατάφυτη χερσόνησος του Βρασίδα, κάτω από τα ερείπια της βυζαντινής Ανακτορούπολης. Ο χωματόδρομος που θα σας φέρει εδώ θέλει προσοχή, όμως η παραλία στο τέρμα της χερσονήσου θα σας αποζημιώσει. Διαθέτει υπέροχα νερά και καντίνα για καφέ και φαγητό.

    Αμμόγλωσσα Κεραμωτής

    Με εντυπωσιακό σχήμα που θυμίζει γλώσσα, η χρυσαφένια αμμουδιά στην Κεραμωτή της Καβάλας αποτελεί μία από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες του νομού. Η παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι της Κεραμωτής, 40 χλμ. νοτιαανατολικά της πόλης της Καβάλας. Η αμμουδιά συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες χάρη στα σχετικά ρηχά και ήρεμα νερά της και είναι ιδανική για οικογένειες. Εδώ θα βρείτε αρκετά beach bars και ταβέρνες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider