Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζωνιανά
    Thu 18.1°C
    Clouds

    Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά

    ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά

    Οι καλύτερες παραλίες, τα ωραιότερα χωριά, τα κρυμμένα μυστικά και όλα όσα αξίζει να δείτε και να κάνετε στα τρία πόδια της Χαλκιδικής. Στην Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και τον Άθω, υπάρχει χώρος για το καλοκαιρινό όνειρο όλων

    Ατελείωτες χρυσαφένιες αμμουδιές και μικροσκοπικοί κόλποι, ξεχωριστή φύση, γραφικοί οικισμοί, beach bars αλλά και ήρεμες γωνιές για απομόνωση. Από τους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς, η Χαλκιδική είναι μια μικρή «χώρα των θαυμάτων» όπου οι εμπειρίες δεν έχουν τέλος. Οι τρεις χερσόνησοι, Κασσάνδρα, Σιθωνία και Άθως, προσφέρουν διακοπές για όλα τα γούστα.

    Δεν βγήκε τυχαία το περίφημο «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει». Η καταπράσινη φύση με τα πευκοδάση που φτάνουν μέχρι μέσα στη θάλασσα, είναι ο ανεκτίμητος θησαυρός της περιοχής. Η Χαλκιδική είναι γνωστό πως διαθέτει πανέμορφες παραλίες (τις περισσότερες με Γαλάζια Σημαία στην Ελλάδα), παραδεισένια νησάκια σε κοντινή απόσταση από τις ακτές της, αλλά και γραφικά ορεινά χωριά και άλλες ομορφιές που πολλοί δεν γνωρίζουν. Ο γύρος των ποδιών αλλά και όλου του νομού είναι συναρπαστικός.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πρώτο πόδι: Κασσάνδρα

    Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά
    Γλαρόκαβος (πηγή: Shutterstock)

    Το πρώτο – και το κοντινότερο στη Θεσσαλονίκη - πόδι της Χαλκιδικής έχει όλα όσα θέλει κανείς στις διακοπές του: από απομονωμένους κόλπους μέχρι κοσμοπολίτικες παραλίες και από γραφικά ταβερνάκια και μπιτάτα beach bars μέχρι εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας. Περνώντας τη διώρυγα της Ποτίδαιας, που ενώνει δύο κόλπους (Θερμαϊκό και Τορωναίο), η περιήγηση στην Κασσάνδρα μπορεί να ξεκινήσει από τη Σάνη. Πρόκειται για μια από τις πιο κοσμοπολίτικες γωνιές της Βόρειας Ελλάδας (εδώ λειτουργεί το πολυτελές ξενοδοχείο συγκρότημα «Sani Resort», γνωστό και για τα καλοκαιρινά φεστιβάλ του), αλλά και μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με το εντυπωσιακό τοπίο και τη θέα στον Όλυμπο να κλέβουν την παράσταση.

    Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά
    Ποσείδι (πηγή: Shutterstock)

    Συνεχίζοντας νότια, θα συναντήσετε δύο παραθαλάσσιους οικισμούς με ωραίες παραλίες, τη Σίβηρη και την Σκάλα Φούρκας και στη συνέχεια το Ποσείδι, δημοφιλή προορισμό τόσο για νέους όσο και για οικογένειες. Αξίζει να φτάσετε μέχρι τη μύτη του Ποσειδίου, όπου μια λωρίδα γης στην άκρη της χερσονήσου μπαίνει στη θάλασσα, δημιουργώντας ένα παραδεισένιο τοπίο. Αυτή η αμμόγλωσσα - σύμβολο της Χαλκιδικής είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής. Κοντά στο ακρωτήρι του Ποσειδίου υπάρχει ένας παλιός φάρος, χτισμένος το 1864, που αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Κασσάνδρας.

    Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά
    Καλλιθέα (πηγή: Shutterstock)

    Στην ανατολική πλευρά της Κασσάνδρας, κάντε μια στάση στη Νέα Φώκαια, ένα γραφικό ψαροχώρι, όπου ξεχωρίζουν ο βυζαντινός πύργος και η Ιερά Μονή Σταυρονικήτα. Επόμενος σταθμός είναι η Άφυτος, ένα από τα ομορφότερα χωριά της περιοχής, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, πετρόχτιστα σοκάκια, αλλά και μία από τις ωραιότερες παραλίες της Κασσάνδρας, με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά. Αν σας αρέσει η έντονη ζωή, θα μαγευτείτε από την κοσμοπολίτικη Καλλιθέα, που διαθέτει πολλά μαγαζιά, μια υπέροχη αμμώδη παραλία, αλλά κι έναν επιβλητικό αρχαίο οικισμό.

    Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά
    Άφυτος (πηγή: Shutterstock)

    Στις νοτιοανατολικές ακτές, μετά την Καλλιθέα, ακολουθούν τα παραθαλάσσια χωριά Κρυοπηγή, Πολύχρονο, Χανιώτη και Πευκοχώρι που διαθέτουν υπέροχες θάλασσες με τα πεύκα να κατεβαίνουν μέχρι τα κρυστάλλινα νερά. Προς τη μύτη της χερσονήσου, δεσπόζει η φυσική μαρίνα του Γλαρόκαβου, με την παρθένα φυσική ομορφιά και στο νοτιότερο άκρο το Παλιούρι, που φημίζεται για ντόπια προϊόντα του, τα γραφικά καλντερίμια και το πευκόδασός του.

    Δεύτερο πόδι: Σιθωνία

    Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά
    Παραλία Καστρί, Νικήτη (πηγή: Shutterstock)

    Με παραδεισένια κρυστάλλινα νερά και την πλούσια φύση της περιοχής να αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα, δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί η Σιθωνία, το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς που την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Η Νικήτη, η έδρα του δήμου Σιθωνίας και ένα από τα κύρια τουριστικά θέρετρα, ξεχωρίζει για τον παραδοσιακό οικισμό, που βρίσκεται χτισμένος πάνω σε έναν λόφο. Από τη Νικήτη και κάτω η μία υπέροχη παραλία διαδέχεται την άλλη και σε προσκαλεί για ατελειώτες βουτιές: Λαγόμανδρα, Ελιά, Τριπόταμος, Παράδεισος, Τριστινίκα και Τορώνη είναι μερικές από τις ομορφότερες.

    Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά
    Πόρτο Κουφό (πηγή: Shutterstock)

    Ο μεγαλύτερος οικισμός της Σιθωνίας είναι ο Νέος Μαρμαράς, που βρίσκεται στη μέση της χερσονήσου και είναι το κυριότερο εμπορικό κέντρο της περιοχής. Εκεί βρίσκεται και το εμβληματικό Porto Carras Grand Resort - συνώνυμο της φιλοξενίας στη Χαλκιδική - σε μια έκταση που αγγίζει τα 18.000 στρέμματα και σε ένα καταπράσινο τοπίο με χρυσαφένιες παραλίες. Στη μύτη της Σιθωνίας θα συναντήσετε το Πόρτο Κουφό, ένα μικρό ψαροχώρι χτισμένο στο βάθος ενός εντυπωσιακού φυσικού λιμανιού που θεωρείται από τα πιο ασφαλή στην Ελλάδα.

    Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά
    Καβουρότρυπες (πηγή: Shutterstock)

    Κυκλώνοντας το δεύτερο πόδι, θα συναντήσετε το Καλαμίτσι με την ωραία παραλία του και τις τεράστιες αμμουδιές της Σάρτης και της Συκιάς, που είναι ιδανικές για οικογενειακές διακοπές. Μία από τις ωραιότερες και πιο φημισμένες παραλίες σε ολόκληρη τη Χαλκιδική είναι οι Καβαρούτρυπες, που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας. Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη απλωτή ακρογιαλιά, αλλά για μικρούς κολπίσκους, κρυμμένους πίσω από ένα υπέροχο πευκοδάσος, με κάτασπρες μικρές αμμουδιές, κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, λευκά βράχια σαν γλυπτά και πυκνά πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα. Λίγο πιο πέρα, η παραλία του Αρμενιστή με το διάσημο οργανωμένο κάμπινγκ, σας περιμένει για να βουτήξετε στα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά με θέα το Άγιο 'Ορος.

    Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά
    Παραλία Καρύδι (πηγή: Shutterstock)

    Πανέμορφη είναι η καταπράσινη Βουρβουρού, η οποία, αποτελεί και αφετηρία για απολαυστικές βαρκάδες στον παραδεισένιο Διάπορο και τα υπόλοιπα ακατοίκητα νησάκια του κόλπου για βουτιές σε ένα παρθένο τοπίο. Το Καρύδι είναι ίσως η πιο γνωστή παραλία στην περιοχή της Βουρβουρούς. Πρόκειται για μια εξωτική παραλία με λευκή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά, λευκά βράχια και από τις δύο πλευρές και ένα άλσος με πεύκα πολύ κοντά στην ακτή.

    Τρίτο πόδι: Άθως

    Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά
    Ουρανούπολη (πηγή: Shutterstock)

    Επίκεντρο της χερσονήσου και «πύλη» για το Άγιον Όρος είναι η Ουρανούπολη, μια μικρή πόλη με μεγάλη ιστορία, η οποία συνδυάζει τις παραθαλάσσιες με τις ορεινές ομορφιές. Σήμα κατατεθέν της είναι ο βυζαντινός Πύργος Προσφορίου, ο μεγαλύτερος και καλύτερα σωζόμενος της Χαλκιδικής, που στέκει αγέρωχος στην ακτή από τον 12ο αιώνα. Στην περιοχή θα βρείτε αμμώδεις παραλίες με πεντακάθαρα νερά αλλά και όμορφες περιπατητικές διαδρομές μέσα στη φύση. Από το λιμανάκι ξεκινούν καραβάκια για το διάπλου του Αγίου Όρους,αλλά και για ημερήσιες βόλτες στα απέναντι νησάκια, την Αμμουλιανή (το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής) και τα Δρένια ή Γαϊδουρονήσια με τις παρθένες παραλίες.

    Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά
    Μονή Σίμωνος Πέτρας, Άγιον Όρος (πηγή: Shutterstock)

    Αν ενδιαφέρεστε για μια εξ αποστάσεως γνωριμία με τις μονές του Αγίου Όρους επιβιβαστείτε σε κάποιο από τα καραβάκια που πραγματοποιούν καθημερινά κρουαζιέρες στα δυτικά παράλια της χερσονήσου του Άθω. Όλες οι μονές της δυτικής όχθης του Αγίου Όρους εμφανίζονται μαγικά η μία μετά την άλλη, εναλλασσόμενες με ένα φυσικό τοπίο ασύλληπτης ομορφιάς.

    Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά
    Αρχαία Στάγειρα (πηγή: Shutterstock)

    Συνεχίζοντας την περιήγηση προς τα βόρεια, στην προ του Άθω περιοχή, θα συναντήσετε την έδρα του Δήμου Αριστοτέλη, την παραλιακή κωμόπολη της Ιερισσού, με την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Περίπου 30 χλμ. πιο πάνω, ξεχωριστό προορισμό αποτελεί η Ολυμπιάδα. Το χωριό είναι χτισμένο κατά μήκος μιας όμορφης παραλίας και απλώνεται στο μυχό του φυσικού του λιμανιού. Οι λάτρεις της Ιστορίας αξίζει να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο στα Αρχαία Στάγειρα, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη. Οι φυσιολάτρες μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα στο Άλσος του Αριστοτέλη (το μοναδικό θεματικό πάρκο της Χαλκιδικής) με την υπέροχη θέα προς τον κόλπο της Ιερισσού και να περπατήσουν μέχρι τους καταρράκτες της Βαρβάρας μέσα στο πυκνό δάσος. Η περιοχή, που είναι χαρακτηρισμένη Natura 2000, είναι γεμάτη με κάθε λογής βότανα και σπάνια φυτά, ενώ έχει μαγευτική θέα στον Στρυμονικό Κόλπο.

    Μη χάσετε

    • Εκτός από ατελείωτες χρυσαφένιες αμμουδιές, η Χαλκιδική έχει και πανέμορφα χωριά που πολλοί δεν γνωρίζουν. Ένα από αυτά είναι ο Παρθενώνας, ο οποίος βρίσκεται στη χερσόνησο της Σιθωνίας, 5 χλμ. πάνω από τον Νέο Μαρμαρά. Χτισμένος στις πλαγιές του όρους Ίταμος και στα 350 μ. υψόμετρο, είναι ένας προορισμός για όσους θέλουν να γνωρίσουν το άλλο, το ήσυχο και παραδοσιακό πρόσωπο της Χαλκιδικής. Ένα χωριό - στολίδι που όσοι το έχουν επισκεφτεί, έχουν να λένε για την ομορφιά του.
    Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά
    Παρθενώνας, Σιθωνία (πηγή: Shutterstock)
    • Η Αρναία, στην ενδοχώρα της βόρειας Χαλκιδικής, στους πρόποδες του όρους Χολομώντας, είναι άλλο ένα ορεινό στολίδι της Χαλκιδικής. Χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 600 μ., είναι γεμάτη με όμορφα σπίτια και κτίσματα που αποτελούν εξαιρετικά δείγματα μακεδονικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Αναπαλαιωμένα αρχοντικά με χαγιάτια και παραδοσιακά σπίτια βαμμένα με έντονα λουλακί χρώματα ή ώχρες στολίζουν την Αρναία, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως «Ιστορικός τόπος» και «Παραδοσιακός Οικισμός» από το 1987 από το Υπουργείο Πολιτισμού.
    Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά
    Αρναία (πηγή: Shutterstock)
    • Γεμάτος αγριολούλουδα, βελανιδιές, πεύκα, καστανιές και έλατα, ο Χολομώντας είναι ένα όμορφο βουνό στην κεντρική Χαλκιδική (υψόμετρο 1.165 μ.) που ενδείκνυται για πεζοπορίες και ποδηλατάδες. Στα δάση του Χολομώντα, η φύση βρίσκεται στα καλύτερά της όλο τον χρόνο.

    Το Σπήλαιο των Πετραλώνων, που βρίσκεται 1,5 χλμ. από το χωριό Πετράλωνα της βορειοδυτικής Χαλκιδικής, αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια στην Ευρώπη. Τα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί στο εσωτερικό του, αποκαλύπτουν ότι η Χαλκιδική κατοικείται ήδη από την παλαιολιθική εποχή. Το καταστόλιστο με σταλακτίτες σπήλαιο βρίσκεται στους δυτικούς πρόποδες του βουνού Κατσίκα και σε υψόμετρο περίπου 300 μ. Εδώ, ανακαλύφθηκαν τα ίχνη κατοίκησης αρχανθρώπων 700.000 περίπου ετών. Το σπήλαιο και το μουσείο του, όπου εκτίθεται οστά ζώων και το εκμαγείο του κρανίου του Αρχανθρώπου, είναι κλειστά λόγω εργασιών και αναμένεται να ανοίξουν ξανά τις πύλες του στο κοινό το 2023.

    ΟΔΗΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

    ΔΙΑΜΟΝΗ

    Κασσάνδρα

    • Το Cavo Delea είναι ένα καινούργιο παραθαλάσσιο συγκρότημα με βίλες και σουίτες σύγχρονης αρχιτεκτονικής, το οποίο βρίσκεται στην ακτογραμμή του Ποσειδίου, σε μια από τις πιο μαγευτικές παραλίες με γαλάζια σημαία στη Χαλκιδική.
    • Το NewStory Luxury Suites στο Ποσείδι διαθέτει 21 ολοκαίνουργια δωμάτια με ποιοτικές παροχές, χτισμένα σε ένα περιβάλλον μοναδικής φυσικής ομορφιάς, μόλις 50 μ. από την παραλία του Ποσειδίου.
    • Το Mint Retreat Suites βρίσκεται στον λόφο της Καλάνδρας, στο Ποσείδι, σε ένα πανέμορφο κτήμα έκτασης 16 στρεμμάτων με απεριόριστη μαγευτική θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, και αποτελείται από 16 πετρόχτιστες και αυτόνομες σουίτες.
    • Το Xenios Possidi Paradise Hotel είναι ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων σε μια υπέροχη παραθαλάσσια τοποθεσία με εξαιρετικές εγκαταστάσεις.
    • Το παραθαλάσσιο Xenios Dolphin Beach Hotel στο Ποσείδι προσφέρει πισίνα και ευρύχωρα δωμάτια με όλες τις ανέσεις.
    • Το Xenios Faros Apartments προσφέρει κλιματιζόμενα στούντιο και διαμερίσματα, 100 μ. μακριά από την παραλία του Ποσειδίου.
    • Το 5 αστέρων Xenios Anastasia Resort & Spa, κοντά στη Νέα Σκιώνη, διαθέτει μεγάλη πισίνα, κέντρο ευεξίας, εστιατόριο με μπουφέ και μπαρ δίπλα στην πισίνα.
    • Το Cocoons Luxury Suites & Villas, στον παραθαλάσσιο οικισμό Σκάλα Φούρκας, μόλις 250 μ. από τη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία της Φούρκας, διαθέτει 21 πλήρως εξοπλισμένες δίχωρες σουίτες και 5 διώροφες βίλες με ιδιωτική πισίνα.
    • Το Sani Polyastron Hotel & Spa βρίσκεται σε απόσταση μόλις 1,5 χλμ. από την παραλία της Σάνης και προσφέρει 2 εξωτερικές πισίνες.
    • Το Lagaria Hotel & Apartments στην Άφυτο είναι ένας συνδυασμός οργανωμένης τουριστικής μονάδας, σύγχρονης πολυτέλειας, παραδοσιακής αισθητικής και αληθινής ελληνικής φιλοξενίας.
    • Περιτριγυρισμένα από μοναδική φυσική ομορφιά και εκπληκτικές παραλίες, τα ευρύχωρα και πολυτελή Aelia Sea View Studios στην Άφυτο θα σας προσφέρουν μια χαλαρωτική και ευχάριστη διαμονή με απεριόριστη θέα στο γαλάζιο της θάλασσας.
    • Στο VagAthan - Lux Holidays, επίσης στην Άφυτο, τα καλόγουστα και minimal διακοσμημένα δωμάτια «μοσχοβολάνε» φιλοξενία και περιστοιχίζονται από πανέμορφους κήπους που θα σας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.
    • Το Summer Dream στο Πολύχρονο Χαλκιδικής, είναι ένα πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο που προσφέρει ένα φιλικό και διακριτικό περιβάλλον για να απολαύσετε μια ήσυχη και ευχάριστη διαμονή μόλις 50 μ. μακριά από τη θάλασσα.
    • Χτισμένο σε μια γαλήνια τοποθεσία, στην κορυφή ενός λόφου με θέα στη μικρή πόλη της Χανιώτης και τον κόλπο του Τορωναίου, το Sunny Villas Resort & Spa αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν την ηρεμία μιας ιδιωτικής βίλας σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας ξενοδοχειακές υπηρεσίες.
    • Στην καρδιά του Πευκοχωρίου, μόλις 300 μ. από την πανέμορφη αμμώδη παραλία του χωριού, το Hotel Hesperides αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ήρεμες και ξέγνοιαστες διακοπές στη Χαλκιδική.
    • Το Xenios Port Marina βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή ανάμεσα στο Πευκοχώρι και στο Παλιούρι, σε απόσταση 350 μ. από την παραλία. Περιλαμβάνει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων με ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς και μπαρ-εστιατόριο στην πισίνα.

    Νέα Μουδανιά

    • Το Milonas House Apartments στην Παραλία Διονυσίου Χαλκιδικής, ανάμεσα στις Μουριές και τα Νέα Μουδανιά, προσφέρει πλήρως ανακαινισμένα διαμερίσματα που υπόσχονται μια ευχάριστη και ξέγνοιαστη διαμονή.

    Σιθωνία

    • Στα δυτικά παράλια της χερσονήσου της Σιθωνίας, δίπλα στην κοσμοπολίτικη μαρίνα και κατά μήκος μίας αμμώδους παραλίας 9 χλμ. με γαλάζια κρυστάλλινα νερά, το Porto Carras Meliton, το πεντάστερο «διαμάντι» του εμβληματικού Porto Carras Grand Resort, αποτελεί αυτόνομο ταξιδιωτικό προορισμό, προσφέροντας ξεχωριστές εμπειρίες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.
    Χαλκιδική: Διακοπές στον καλοκαιρινό παράδεισο του Βορρά
    Porto Carras Meliton
    • Χτισμένο σε μια έκταση 38.000 τ.μ., δίπλα στη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία της Ελιάς, στη Νικήτη Σιθωνίας, το Anthemus Sea Beach Hotel & Spa είναι η ιδανική επιλογή για ποιοτικές και αξέχαστες διακοπές που συνδυάζουν πολυτέλεια, χαλάρωση και διασκέδαση.
    • Το Anneta's House βρίσκεται στη Νικήτη, λίγα μόλις μέτρα από την παραλία και το κέντρο του χωριού. Αποτελείται από δύο νεόδμητα κτήρια με έξι studio, τρία στο ισόγειο και τρία στον πρώτο όροφο, εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις.
    • Το Varka Rooms στη Νικήτη αποτελείται από 6 νεόκτιστα δωμάτια και διαμερίσματα, το καθένα με μοναδική διακόσμηση, προσεκτικά επιλεγμένη για μια ευχάριστη διαμονή.
    • Το παραθαλάσσιο Avra Hotel στο γραφικό λιμάνι του Όρμου Παναγιάς στη Σιθωνία, θα σας προσφέρει τη χαλάρωση και την ηρεμία που αναζητάτε στις διακοπές σας. Το ξενοδοχείο διαθέτει εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα, καθώς και cafe snack-bar.
    • Περικυκλωμένο από έναν ελαιώνα 4,5 στρεμμάτων, το Five Senses Luxury Villa προσφέρει ανεπανάληπτη θέα στο δάσος αλλά και στα καταγάλανα νερά του κόλπου της Bουρβουρούς. Το συγκρότημα αποτελείται από τρεις διώροφες και δύο τριώροφες βίλες από 110 τ.μ. έως 150 τ.μ.
    • Το Top Studios βρίσκεται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον μόλις 100 μ. από την περίφημη παραλία Καρύδι στη Βουρβουρού Σιθωνίας στη Χαλκιδική. Το συγκρότημα αποτελείται από δύο κτήρια και διαθέτει 17 πλήρως εξοπλισμένα studios και δύο δίχωρα διαμερίσματα, pizzeria, πισίνα και pool bar.
    • To Hotel Vergos βρίσκεται ακριβώς μπροστά σε μια υπέροχη και οργανωμένη παραλία, σε χώρο 7 στρεμμάτων στο κέντρο της Βουρβουρούς. Είναι χτισμένο μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, με τα δέντρα να αγγίζουν το κύμα.
    • Το Castro Deluxe Studios βρίσκεται μόλις δέκα μέτρα από τη θάλασσα ακριβώς απέναντι από την παραλία της Τορώνης. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με καλαίσθητα διακοσμημένα δωμάτια.

    Ουρανούπολη

    • Χτισμένο στην καρδιά της Ουρανούπολης, το Arxontariki Suites σας περιμένει για να απολαύσετε ήρεμες και ποιοτικές διακοπές σε ένα από τα σημαντικότερα θέρετρα της βόρειας Χαλκιδικής.
    • Το Xenios Theoxenia βρίσκεται πάνω στη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία της Ουρανούπολης. Προσφέρει γήπεδο τένις και 4 πισίνες, που περιλαμβάνουν μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και μια πισίνα με υδρομασάζ.

    Ολυμπιάδα

    • Το Ακρογιάλι (παλιό «Germany») είναι ένα ξενοδοχείο με ελληνικό χρώμα χτισμένο πάνω στο κύμα της θάλασσας.
    • Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε το Hotel Liotopi, ένα ελκυστικό και άνετο ξενοδοχείο στο γραφικό λιμανάκι της Ολυμπιάδας.

    Πυργαδίκια

    • Το Pyrgadikia Paradise στον οικισμό Πυργαδίκια προσφέρει ευρύχωρα διαμερίσματα με όλες τις ανέσεις σε απόσταση μόλις 5 λεπτών με τα πόδια από την παραλία.

    ΦΑΓΗΤΟ

    Κασσάνδρα

    • Η Μασσαλία στη Νέα Φώκαια είναι ένα από τα διασημότερα στέκια των καλοφαγάδων στην περιοχή.
    • Η Σουσουράδα στην Άφυτο, ο σεφ Νίκος Κατσάνης εμπνέεται από την απλότητα της ελληνικής κουζίνας και δημιουργεί εξαιρετικά πιάτα τα οποία βασίζονται σε τοπικά κυρίως προϊόντα.
    • Σε προνομιακή θέση στην παραλία του Ποσειδίου, η ψαροταβέρνα Σίδερα φημίζεται για το ψάρι και τους θαλασσινούς μεζέδες της.
    • Στην Πλατεία της Ανθούλας, πάνω στην παλιά πλατεία της Κρυοπηγής, θα γευτείτε πιάτα με εκλεκτές πρώτες ύλες από την περιοχή και από ολόκληρη την Ελλάδα.
    • Η ταβέρνα του Γιαννίκου είναι ένας καλός λόγος για να επισκεφθεί κάποιος το Παλιούρι.
    • Τα πολυβραβευμένα εστιατόρια του Sani Resort (Water, Fresco, Tomata και Asian) κάνουν την περιοχή γαστρονομικό προορισμό.

    Σιθωνία

    • Ο Αρσανάς στη Νικήτη προσφέρει μια μεγάλη σειρά γεύσεων της κλασικής ελληνικής κουζίνας με έμφαση στο ψάρι.
    • Η Μπουκαδούρα στην Ακτή Ελιάς είναι μία από τις πιο φημισμένες ταβέρνες ολόκληρης της Χαλκιδικής χάρη στις ευφάνταστες ελληνικές συνταγές της κ. Γιώτας.
    • Τα Κύματα στον Νέο Μαρμαρά είναι μια κλασική ψαροταβέρνα με εξαιρετικούς θαλασσινούς μεζέδες.
    • Μπροστά στο λιμάνι του Πόρτο Κουφό η ταβέρνα του Ψαρά σάς περιμένει με φρέσκα ψάρια και σπιτική κουζίνα.

    Ουρανούπολη

    • Ο Κρητικός στην Ουρανούπολη αποτελεί σταθερή αξία για ελληνική κλασική κουζίνα.
    • Φημισμένο είναι και το Κόκκινος Restaurant που προσφέρει παραδοσιακές γεύσεις με σύγχρονες νότες και ενδιαφέρουσες προτάσεις σε ψάρι.

    Πολύγυρος

    • Το θρυλικό εστιατόριο της Χαλκιδικής, η Μαριγούλα, αποτελεί στέκι καλοφαγάδων και έναν καλό λόγο για να επισκεφθείτε τον Πολύγυρο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider