Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κύθηρα
    Fri 19.6°C
    Clear

    Κύθηρα: Οι ωραιότερες παραλίες για αξέχαστες βουτιές

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κύθηρα: Οι ωραιότερες παραλίες για αξέχαστες βουτιές

    Τα Κύθηρα έχουν μια δική τους, μοναδική γοητεία και προσφέρουν επιλογές για όλα τα γούστα. Ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού της Αφροδίτης για ατελείωτες βουτιές

    Στο σταυροδρόμι του Ιόνιου, του Αιγαίου και του Κρητικού Πελάγους, τα Κύθηρα είναι ένα μοναδικό νησί από πολλές πλευρές. Δεν μοιάζουν ούτε με τα υπόλοιπα Επτάνησα ούτε με τα νησιά του Αιγαίου. Τα Κύθηρα έχουν τον δικό τους μοναδικό χαρακτήρα και προσφέρουν επιλογές για όλα (σχεδόν) τα γούστα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι σε αυτό το νησί θα ευχαριστηθείτε βουτιές σε κρυστάλλινα, βαθιά μπλε νερά.

    Τα Κύθηρα έχουν πολλές και μαγευτικές παραλίες και καλό θα ήταν το ταξίδι σας να είναι τουλάχιστον μίας εβδομάδας ώστε να προλάβετε να απλώσετε την πετσέτα σας σε όσες περισσότερες μπορείτε. Δεν θα το μετανιώσετε! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις παραλίες που δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα σας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κύθηρα: Οι παραλίες που πρέπει να βουτήξετε

    Καλαδί

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δεν γίνεται να βρεθείτε στα Κύθηρα και να μην κολυμπήσετε στο Καλαδί, την πιο πολυφωτογραφημένη παραλία του νησιού. Το Καλαδί βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα των Κυθήρων, ακριβώς δίπλα από την Παλαιόπολη. Ουσιαστικά αποτελείται από δύο παραλίες με ψιλό βότσαλο που τις χωρίζει ένας τεράστιος βράχος. Υπάρχει επίσης μια σπηλιά που οδηγεί σε μια τρίτη μικρή παραλία. Για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να οδηγήσετε μερικά μέτρα σε χωματόδρομο και στη συνέχεια να κατεβείτε ένα μονοπάτι με αρκετά πέτρινα σκαλοπάτια (μην παραλείψετε να βγάλετε φωτογραφίες από ψηλά). Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά υπάρχει καντίνα πριν τα σκαλοπάτια.

    Καλάμι 

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Καλάμι αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν μακριά από την πολυκοσμία. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, αλλά το τοπίο θα σας ανταμείψει. Από το χωριό Μυλοπόταμος θα ακολουθήσετε τον δρόμο για την Παναγία Ορφανή και λίγα μέτρα παρακάτω θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας. Μετά από περίπου 15 λεπτά πεζοπορίας και κατάβασης σε απόκρημνα βράχια (στα τελευταία μέτρα χρειάζεται προσοχή) θα φτάσετε στην παραλία με τα καταγάλανα και βαθιά νερά. Δεν είναι οργανωμένη, γι' αυτό φροντίστε για προμήθειες. Μην παραλείψετε να βουτήξετε με μάσκα για να δείτε το κανόνι που είναι βυθισμένο στο κέντρο περίπου του κόλπου της παραλίας.

    Χαλκός

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Χαλκός είναι μια μικρή, πανέμορφη παραλία στα νότια του νησιού, σε έναν γραφικό κόλπο με βότσαλο, αμμουδιά και υπέροχα νερά, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον οικισμό του Καλάμου. Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς στο νησί. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη και οργανωμένη με καντίνα, ξαπλώστρες και ομπρέλες.

    Φυρή Άμμος (Καλάμου)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στα Κύθηρα υπάρχουν δύο παραλίες με το όνομα Φυρή Άμμος. Η πιο γνωστή (και η πρώτη που κέρδισε Γαλάζια Σημαία για τα πεντακάθαρα νερά της) βρίσκεται νοτιοανατολικά του νησιού, πολύ κοντά στο χωριό του Καλάμου. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παραλίες των Κυθήρων, με κόκκινο χρώμα στην άμμο και τα βότσαλά της. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά υπάρχει αρκετός χώρος για να απλώσετε την πετσέτα σας.

    Μελιδόνι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Μελιδόνι, στα νοτιοδυτικά του νησιού, είναι άλλη μια παραλία που αξίζει να επισκεφθείτε στα Κύθηρα. Ο στενός δρόμος για να φτάσετε στην παραλία ίσως να σας δυσκολέψει λίγο, αλλά ο μικρός κολπίσκος με την ψιλή άμμο, τα κρυστάλλινα νερά και τη θέα προς τη βραχονησίδα Χύτρα θα σας εντυπωσιάσει. Η παραλία είναι οργανωμένη με καντίνα-μπαρ, ομπρέλες και ξαπλώστρες.

    Κομπονάδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στα ανατολικά του νησιού, η Κομπονάδα είναι μία από τις πιο άγριες παραλίες του νησιού, με λευκά μεγάλα βότσαλα και βαθιά νερά. Θα τη συναντήσετε ανάμεσα στην Φυρή Άμμο Καλάμου και το Καλαδί. Η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς μέχρι το τέλος της διαδρομής έχει άσφαλτο. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και με μεγάλο ελεύθερο κομμάτι.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider