Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 21.1°C
    Clouds

    Παξοί: Οι σμαραγδένιες σπηλιές που μαγεύουν τους επισκέπτες

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Παξοί: Οι σμαραγδένιες σπηλιές που μαγεύουν τους επισκέπτες

    Η θαλάσσια περιήγηση στις φημισμένες σμαραγδένιες σπηλιές θα σας κάνει να αγαπήσετε τους Παξούς ακόμα περισσότερο. Τα ενάλια σπήλαια («γράβες») που βρίσκονται στη δυτική πλευρά του νησιού προσφέρουν ένα μαγευτικό θέαμα στους επισκέπτες

    Με ατού την καταπράσινη φύση και τις εξωτικές παραλίες, οι Παξοί είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές στο Ιόνιο. Το πρόγραμμα εδώ έχει βουτιές σε διάφανα τιρκουάζ νερά και χαλαρές βόλτες σε γραφικά λιμάνια και χωριά με παραδοσιακή επτανησιώτικη αρχιτεκτονική.

    Αν όμως είστε από αυτούς που θέλουν και λίγη δράση στις διακοπές τους, τότε οι μαγευτικές θαλάσσιες σπηλιές των Παξών θα σας αποζημιώσουν. Η περιήγηση στις εκπληκτικές «γράβες» (δηλαδή ενάλιες σπηλιές) θα σας κάνει να αγαπήσετε αυτό το νησί ακόμα περισσότερο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Θαλάσσιες σπηλιές στους Παξούς: Ένα θαύμα της φύσης

    travelgo.gr
    Η δυτική πλευρά των Παξών είναι πλούσια σε θαλάσσιες σπηλιές (πηγή: Shutterstock)

    Η δυτική πλευρά των Παξών είναι απόκρημνη, γεμάτη με κατακόρυφους γκρεμούς και πολλά θαλάσσια σπήλαια, τα οποία φημίζονται για την ομορφιά τους. Σε αυτή την πλευρά του νησιού θα πάτε με εκδρομικά σκάφη που κάνουν ημερήσιες κρουαζιέρες από τον Γάιο. Καθώς θαυμάζετε τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, θα ακούσετε ιστορίες για τον έρωτα του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, αλλά και για τις μάχες των Ιλλυριών πειρατών με τους Κερκυραίους, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να βουτήξετε και να απολαύσετε τα θαυμάσια, καταγάλανα νερά.

    travelgo.gr
    Γαλάζιες Σπηλιές (πηγή: Shutterstock)

    Οι θαλάσσιες σπηλιές των Παξών συνολικά ξεπερνούν τις τριάντα. Από τις πιο γνωστές είναι είναι η τεράστια σπηλιά της Υπαπαντής, στην οποία σύμφωνα με τις αφηγήσεις βρήκε καταφύγιο το υποβρύχιο Παπανικολής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εντυπωσιακό είναι και το Γαλάζιο Σπήλαιο που αποτελείται ουσιαστικά από τρία σπήλαια που επικοινωνούν μεταξύ τους.

    travelgo.gr
    Ορθόλιθος (πηγή: Shutterstock)

    Ο Ορθόλιθος είναι ένας εντυπωσιακός κατακόρυφος βράχος μέσα στα κρυστάλλινα νερά - ένα πανέμορφο τοπίο που συμπληρώνεται από τη μεγάλη σπηλιά Αχάι στην απέναντι ακτή. Τις εντυπώσεις κλέβει ο Τρυπητός, ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης που μοιάζει με πέτρινη αψίδα που αναδύεται από τα τιρκουάζ νερά. Οι σχηματισμοί των βράχων, τα χρώματα της θάλασσας, οι ακτίνες του ήλιου, όλα μαζί δημιουργούν εικόνες που δύσκολα θα ξεχάσετε.

    travelgo.gr
    Τρυπητός (πηγή: Shutterstock)
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider