Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κύθηρα
    Fri 19.6°C
    Clear

    Αβλέμονας: Το χωριό των Κυθήρων που θυμίζει Κυκλάδες

    ΚΥΘΗΡΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αβλέμονας: Το χωριό των Κυθήρων που θυμίζει Κυκλάδες

    Τα Κύθηρα κρύβουν πολλές εκπλήξεις σε όσους τα επιλέξουν για τις διακοπές τους, ανάμεσα στις οποίες και το παραθαλάσσιο χωριό του Αβλέμονα με το κυκλαδίτικο χρώμα και τη γαλαζοπράσινη φυσική «πισίνα»

    Τα Κύθηρα είναι ένα μοναδικό νησί από πολλές πλευρές. Βρίσκονται στο σταυροδρόμι του Ιόνιου, του Αιγαίου και του Κρητικού Πελάγους. Η μυθολογία λέει ότι εδώ γεννήθηκε η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα και της ομορφιάς. H Χώρα των Κυθήρων θα σας κλέψει την καρδιά από την πρώτη στιγμή, αλλά αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να εξερευνήσετε και τα πανέμορφα χωριά του νησιού.

    Στα ανατολικά του νησιού, σε απόσταση περίπου μισής ώρας με το αυτοκίνητο από τη Χώρα, βρίσκεται ένα παραθαλάσσιο χωριό που μοιάζει σαν πινελιά… Κυκλάδων στα Κύθηρα. Ο λόγος για το γραφικό ψαροχώρι του Αβλέμονα με το ενετικό φρούριο στην κορυφή του και τους μικρούς κολπίσκους με τα κρυστάλλινα καταπράσινα νερά.

    Διαβάστε ακόμη

    Αβλέμονας: Το ωραιότερο παραθαλάσσιο χωριό των Κυθήρων

    travelgo.gr
    Ο μικρός κολπίσκος στον Αβλέμονα μοιάζει με φυσική, γαλαζοπράσινη πισίνα (Πηγή: Shutterstock)

    O Αβλέμονας, ίσως το πιο όμορφο παραθαλάσσιο χωριό των Κυθήρων, έχει τους δικούς του φανατικούς θαυμαστές που επιστρέφουν κάθε χρόνο. Το χωριό είναι χτισμένο ανάμεσα σε δύο μικρούς και ήρεμους κόλπους. Το φυσικό περιβάλλον θυμίζει έντονα Κυκλάδες, το ίδιο και η αρχιτεκτονική του που έχει αιγαιοπελαγίτικες επιρροές. Οι βάρκες των ψαράδων ολοκληρώνουν το γραφικό σκηνικό.

    travelgo.gr
    Ο κατάλευκος οικισμός του Αβλέμονα θυμίζει κυκλαδίτικο χωριό (Πηγή: Shutterstock)

    Μία βόλτα στο χωριό του Αβλέμονα μπορεί να προσφέρει μπάνιο στον όμορφο μικρό κολπίσκο που μοιάζει με φυσική, γαλαζοπράσινη πισίνα, ηλιοθεραπεία πάνω στα βράχια, φαγητό στις ψαροταβέρνες, καφέ και ποτό δίπλα στη θάλασσα. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε μια βάρκα για να εξερευνήσετε τις ανατολικές ακτές του νησιού. Κοντά στον Αβλέμονα βρίσκεται η παραλία της Παλαιόπολης, που είναι η μεγαλύτερη και μία από τις πιο όμορφες του νησιού.

    Τι να δείτε

    travelgo.gr
    Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά, ιδανικά για βουτιές από τα βράχια (Πηγή: Shutterstock)

    Το ιστορικό μνημείο του Αβλέμονα είναι το Καστέλο, ένα μικρό φρούριο του 16ου αιώνα που χρησίμευε για την εποπτεία της περιοχής και του λιμανιού. Λέγεται ότι κοντά στο φρούριο αυτό είχε γίνει το ναυάγιο του πλοίου «Μέντωρ» του λόρδου Έλγιν με τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Επίσης, σημαντικό είναι το κτήριο με το ηλιακό Ρολόι, το οποίο βρίσκεται στον πίσω γιαλό.

    travelgo.gr
    Το σκηνικό στον Αβλέμονα μοιάζει βγαλμένο από παλιά ταινία του ελληνικού κινηματογράφου (Πηγή: Shutterstock)

    Από το γραφικό λιμανάκι του Αβλέμονα ξεκινάει ένα από τα παλαιότερα μονοπάτια του νησιού, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι κάτοικοι των Κυθήρων για να φτάσουν στο Μινωικό Ιερό Κορυφής. Η πεζοπορία μέχρι το εκκλησάκι του Αη Γιώργη στο Βουνό με το βυζαντινό ψηφιδωτό είναι μια φοβερή εμπειρία. Η θέα σε όλο το νησί και ιδιαίτερα στις ανατολικές ακτές των Κυθήρων θα σας μείνει αξέχαστη.

    Δείτε το βίντεο με τις όμορφες εικόνες από τον Αβλέμονα

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider