Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 14.6°C
    Clouds

    Αλόννησος: Οι 5 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αλόννησος: Οι 5 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε

    Το πιο χαμηλών τόνων νησί των Σποράδων είναι ένας καταπράσινος παράδεισος με υπέροχες παραλίες και κολπίσκους όπου η πυκνή βλάστηση φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Σας παρουσιάζουμε πέντε παραλίες της Αλοννήσου για αξέχαστες βουτιές

    Πεύκα που κατεβαίνουν στη θάλασσα δανείζοντας το χρώμα τους στα διάφανα νερά, ειδυλλιακές παραλίες, μικροί ψαράδικοι οικισμοί, γαλήνη και ηρεμία. Η Αλόννησος, το πιο χαμηλών τόνων νησί των Σποράδων, είναι ένας παραδεισένιος προορισμός για όσους θέλουν να περάσουν ήσυχες διακοπές σε επαφή με τη φύση.

    Οι παραλίες της Αλοννήσου είναι από μόνες τους ένας λόγος για να επισκεφτείτε το καταπράσινο νησί. Εδώ θα κολυμπήσετε σε πεντακάθαρα νερά, σε κόλπους περιτριγυρισμένους από πευκοδάση και ελαιώνες. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να δείτε και φώκιες!

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι top παραλίες της Αλοννήσου

    Άγιος Δημήτριος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Άγιος Δημήτριος είναι η διασημότερη και για πολλούς η ωραιότερη παραλία της Αλοννήσου. Μια ολόλευκη γλώσσα στεριάς που χώνεται στο μπλε. Τα καταγάλανα νερά βαθαίνουν απότομα, ενώ η ακτή καλύπτεται από άσπρα βότσαλα και ψιλό πετραδάκι. Από τη δεξιά πλευρά της η παραλία είναι πιο οργανωμένη με beach bars, ομπρέλες, ξαπλώστρες καθώς και ένα εστιατόριο. Η παραλία απέχει 15 χλμ. από το Πατητήρι και 6 χλμ. από τη Στενή Βάλα.

    Κοκκινόκαστρο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια παραλία ξεχωριστή και αλλιώτικη από τις άλλες, με γκρεμούς κάθετους στη θάλασσα και κοκκινωπά βράχια. Το χρώμα των βράχων σε συνδυασμό με τα βαθιά γαλάζια νερά και το φυσικό περιβάλλον που τη περιβάλλει δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Η παραλία Κοκκινόκαστρο είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και καντίνα και απέχει 8 χλμ. από το Πατητήρι.

    Χρυσή Μηλιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Χρυσή Μηλιά είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Αλοννήσου, στην ανατολική πλευρά της. Εδώ κυριαρχεί η χρυσή ψιλή άμμος, ενώ τα πεύκα κατεβαίνουν έως τη θάλασσα. Τα ρηχά νερά κάνουν τη συγκεκριμένη παραλία ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ωστόσο υπάρχει και αρκετός χώρος γι αυτούς που θέλουν να απλώσουν την πετσέτα τους. Η Χρυσή Μηλιά απέχει 6 χλμ. από το Πατητήρι.

    Μηλιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κοντά στη Χρυσή Μηλιά, σε έναν μικρό κόλπο θα βρείτε άλλη μια υπέροχη παραλία κρυμμένη μέσα σε πυκνό πευκοδάσος. Η Μηλιά έχει χοντρό βότσαλο έξω και άμμο μέσα στη θάλασσα. Η παραλία είναι οργανωμένη και διαθέτει και beach bar αν θέλετε καφέ και σνακ.

    Λεφτός Γιαλός

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Λεφτός Γιαλός είναι μια αρκετά μεγάλη και δημοφιλής παραλία με θέα προς τα δύο ερημονήσια, τα Δύο Αδέλφια. Η παραλία περιβάλλεται από γκρίζους βράχους και καλύπτεται από λευκές πέτρες και ψιλό πετραδάκι. Είναι οργανωμένη και τριγύρω υπάρχουν ταβερνάκια με καλό φαγητό. Για να φτάσετε στον Λεφτό Γιαλό θα διανύσετε περίπου 7 χλμ. από την πρωτεύουσα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider