Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αρκαδία
    Tue 11.3°C
    Clouds

    Πελοπόννησος: 7 μαγευτικές παραλίες για εκδρομή με το αυτοκίνητο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πελοπόννησος: 7 μαγευτικές παραλίες για εκδρομή με το αυτοκίνητο

    Γεμάτη με μέρη σπάνιας ομορφιάς και εντυπωσιακές παραλίες, η Πελοπόννησος είναι ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινές αποδράσεις με αυτοκίνητο. Από την Κορινθία μέχρι τη Λακωνία, σας παρουσιάζουμε 7 από τις ομορφότερες παραλίες της Πελοποννήσου για αξέχαστες βουτιές

    Όλη η ακτογραμμή της Πελοποννήσου κρύβει υπέροχες παραλίες και τοπία με γαλαζοπράσινα νερά που μπορούν να σας χαρίσουν ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές. Είναι ο τόπος όπου πάντα μπορείτε να ανακαλύψετε καινούργιες παραλίες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το αυτοκίνητό σας και διάθεση για βουτιές.

    Από την Κορινθία μέχρι τη Λακωνία, ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε επτά από τις ωραιότερες παραλίες της Πελοποννήσου, κάποιες διάσημες και άλλες λιγότερο γνωστές, για μια καλοκαιρινή απόδραση με το αυτοκίνητο.

    Διαβάστε ακόμη:

    7 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε στην Πελοπόννησο

    Λίμνη Βουλιαγμένης, Κορινθία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση 15 χλμ. από το Λουτράκι υπάρχει ένα πανέμορφο τοπίο, εκείνο της Λίμνης Βουλιαγμένης. Ναι, σωστά διαβάσατε υπάρχει Λίμνη Βουλιαγμένης και στην Κορινθία. Πρόκειται για μια φυσική λιμνοθάλασσα με υπέροχα νερά και αμμώδη παραλία. Τα νερά της θεωρούνται ιδιαίτερα ζεστά και επιτρέπουν το κολύμπι μέχρι αργά το φθινόπωρο. Η πιο ωραία παραλία βρίσκεται στις δυτικές όχθες και είναι στρωμένη με ψιλή λευκή άμμο. Στη λίμνη υπάρχουν και κάποιες ταβέρνες που σερβίρουν ψάρι και κρεατικά. Κοντά της βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, με τα ερείπια του αρχαίου ναού αφιερωμένου στη θεά Ήρα φτάνουν σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

    Καλογριά, Αχαΐα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία της Καλογριάς στην Αχαΐα, 45 χλμ. δυτικά της Πάτρας, έχει φανατικούς φίλους - κι όχι άδικα. Είναι μία από τις μεγαλύτερες αλλά και πιο όμορφες της Πελοποννήσου. Η χρυσή αμμουδιά 9 χιλιομέτρων, τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και η φυσική ομορφιά που προσφέρει το πευκοδάσος της Στροφυλιάς θα σας μαγέψουν. Σε αυτήν βρίσκονται και αμμόλοφοι (θίνες), με εντυπωσιακότερο αυτόν στο βόρειο τμήμα της. Η Καλόγρια είναι ιδανική για όσους θέλουν τις ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας, αλλά και για εκείνους προτιμούν τη χαλάρωση και την απομόνωση.

    Φωκιανός, Αρκαδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πεντακάθαρα νερά και ένα ωραιότατο φυσικό τοπίο σας περιμένουν στην υπέροχη παραλία του Φωκιανού με τα μεγάλα λευκά βότσαλα, που είναι καλά κρυμμένη ανάμεσα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές. Υπάρχουν μαγαζιά για να φάτε και να πιείτε τον καφέ σας. Το κοντινότερο χωριό, τα Πούλιθρα απέχει μία ώρα από την παραλία και ο δρόμος έχει αρκετές στροφές που θέλουν προσοχή, όμως το τοπίο και τα νερά σε αυτό τον απομονωμένο ημικυκλικό κολπίσκο θα σας αποζημιώσουν.

    Κυπαρίσσι, Λακωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα από τα καλά κρυμμένα «μυστικά» της Λακωνίας είναι το Κυπαρίσσι, ανάμεσα στο Λεωνίδιο και τη Μονεμβασιά. Πρόκειται για ένα πανέμορφο και μοναχικό παραθαλάσσιο χωριό, εκεί όπου οι απολήξεις των βουνοκορφών του Πάρνωνα συναντούν τα γαλανά νερά του Μυρτώου. Η περιοχή διαθέτει πανέμορφες παραλίες. Η πιο φημισμένη είναι η Μεγάλη Άμμος, μια πλατιά ακρογιαλιά με λευκό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά, ενώ για όσους προτιμούν την ησυχία υπάρχει η παραλία της Αγίας Κυριακής.

    Μαρμάρι, Λακωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η κατά πολλούς ωραιότερη αμμουδερή παραλία της Μάνης, το Μαρμάρι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από την Αρεόπολη στην περιοχή του Ταίναρου. Στην ουσία πρόκειται για δύο πολύ όμορφες αμμουδιές με φανταστικά, γαλαζοπράσινα νερά και μαγευτική θέα στις γυμνές λοφοπλαγιές που βουτούν στη θάλασσα. Η πρώτη παραλία διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και μπαρ, ενώ σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με τα πόδια υπάρχει μια δεύτερη, μικρότερη παραλία, ιδανική για πιο ήσυχες βουτιές.

    Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία-σταρ της δυτικής Μεσσηνίας, με σχήμα μισοφέγγαρου, λευκή σαν πούδρα αμμουδιά και υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, είναι ένα μέρος που επιβάλλεται να επισκεφτείτε. Βρίσκεται δίπλα στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, σε απόσταση 10 χλμ. από την Πύλο. Η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Αν θέλετε να απολαύσετε την καλύτερη θέα στον όρμο του Ναυαρίνου και σας αρέσει η πεζοπορία, αξίζει τον κόπο να φτάσετε ψηλά ως το Παλαιόκαστρο και τη σπηλιά του Νέστορα κάτω από αυτό.

    Χρυσή Ακτή Κυλλήνης, Ηλεία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία των Λουτρών Κυλλήνης, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Κάστρο, είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Πελοποννήσου. Οι ντόπιοι την αποκαλούν «Χρυσή Ακτή». Πρόκειται για μια απέραντη παραλία, μήκους 5 χιλιομέτρων. Τα ρηχά νερά και η χρυσή, ψιλή άμμος την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα ρωμαϊκά λουτρά με ιαματικές ιδιότητες από ηφαιστειογενείς πηγές.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider