Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 21.2°C
    Clouds

    5 αποδράσεις - εξπρές από την Αθήνα για να πιάσετε τον Μάη

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 αποδράσεις - εξπρές από την Αθήνα για να πιάσετε τον Μάη

    Ιδέες για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ή για μονοήμερη εκδρομή της τελευταίας στιγμής μια ανάσα από την Αθήνα. Φύση, θάλασσα και μπόλικο πράσινο σε πέντε υπέροχους ανοιξιάτικους προορισμούς για όλα τα γούστα

    Άλλο ένα τριήμερο που προσφέρεται για αποδράσεις έχουμε μπροστά μας και αρκετοί θα επιλέξουν να εγκαταλείψουν ξανά την πόλη για να βρεθούν σε βουνά και θάλασσες την Πρωτομαγιά. Άλλωστε, όσο ανοίγει ο καιρός… ανοίγει και η όρεξη για εξορμήσεις.

    Αν δεν χορτάσετε τις διακοπές του Πάσχα και θέλετε να πεταχτείτε κάπου κοντά στην Αθήνα, είτε για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς είτε για μια μονοήμερη εκδρομή την τελευταία στιγμή, ιδού μερικές ωραίες ιδέες για εκδρομές, τις οποίες μπορείτε να έχετε στα υπόψη και για οποιοδήποτε Σαββατοκύριακο του Μαΐου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πρωτομαγιά: 5 ανοιξιάτικοι προορισμοί μια ανάσα από την Αθήνα

    Αγκίστρι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην καρδιά του Αργοσαρωνικού, μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, το Αγκίστρι είναι ένα καταπράσινο νησάκι που έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό. Ο λόγος; Υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, πολύ πράσινο και ηρεμία. Το Αγκίστρι είναι ιδανικός προορισμός για παρέες, ζευγάρια, οικογένειες αλλά και όσους λατρεύουν τις εξερευνήσεις στη φύση, το ποδήλατο ή τις πεζοπορίες. Στη Σκάλα θα βρείτε μια οργανωμένη αμμουδερή παραλία και αρκετές επιλογές για διαμονή, φαγητό και ποτό. Στο Μεγαλοχώρι, τον μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, θα περπατήσετε σε πλακόστρωτα δρομάκια, θα χαζέψετε παραδοσιακά σπίτια με ολάνθιστες αυλές και θα δείτε τον μοναδικό ανεμόμυλο στο Αγκίστρι. Η περίφημη Χαλικιάδα, με τα κρυστάλλινα νερά και τα επιβλητικά βράχια, η βοτσαλωτή Δραγωνέρα στη δυτική πλευρά του νησιού και η εξωτική Απόνησος, όπου τα πεύκα αγκαλιάζουν τη θάλασσα, σας περιμένουν για ανοιξιάτικες βουτιές.

    Ηραίο - Λίμνη Βουλιαγμένης, Κορινθία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση 15 χλμ. από το Λουτράκι, θα συναντήσετε ένα πανέμορφο τοπίο, εκείνο της Λίμνης Βουλιαγμένης. Ναι, σωστά διάβασετε, υπάρχει Λίμνη Βουλιαγμένης και στην Κορινθία! Στην πραγματικότητα είναι λιμνοθάλασσα με αλμυρό νερό που ανανεώνεται μέσω ενός στενού διαύλου στην άκρη της που την ενώνει με τη θάλασσα. Η παραλία της είναι αμμώδης και με ένα στενό κανάλι τα νερά της επικοινωνούν με αυτά του Κορινθιακού κόλπου. Στη λίμνη θα βρείτε ταβέρνες που σερβίρουν ψάρι και κρεατικά, ενώ αν ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε να κάνετε και το πρώτο μπάνιο της χρονιάς. Μια ωραία εκδρομή εδώ είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου που βρίσκεται στο τέρμα της χερσονήσου της Περαχώρας, μόλις 20 λεπτά από το Λουτράκι και 10 λεπτά από την Περαχώρα. Εδώ, κοντά στο Φάρο του Ηραίου, στο Ακρωτηρίο Μελαγκάβι, σώζονται τα ερείπια αρχαίου ναού αφιερωμένου στη θεά Ήρα, τα οποία φτάνουν σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

    Ρέμα των Μύλων, Ζάχολη Κορινθίας

    travelgo.gr

    Ένα υπέροχο μέρος για μονοήμερη εκδρομή από την Αθήνα, είναι το ορεινό χωριό ΕυρωστίνηΖάχολη) Κορινθίας, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μ. και απέχει 70 χλμ. από την Κόρινθο και περίπου 150 χλμ. από την Αθήνα. Το ωραιότερο αξιοθέατο του χωριού είναι το ποτάμι που το διασχίζει, ενώ η μαγεία της φύσης θα σας κάνει να ξεχάσετε τα πάντα. Εκεί θα συναντήσετε το Ρέμα των Μύλων, μια φυσική ρεματιά με λιμνούλες γεμάτες πέστροφες, καταρράκτες και γεφυράκια. Ένα μέρος ιδανικό για χαλάρωση και για πικ νικ. Η βόλτα σε αυτόν το μικρό παράδεισο μπορεί να συνδυαστεί με μια επίσκεψη στην κοντινή Παναγία των Καταφυγίων ή Καταφυγιώτισσα. Πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι, σκαρφαλωμένο και σμιλεμένο στον βράχο, με άπλετη θέα που φθάνει μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο.

    Ελικώνας, Βοιωτία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα, ανάμεσα στις όχθες του Κορινθιακού και τις πεδιάδες της Βοιωτίας, βρίσκονται τα γραφικά χωριά του Ελικώνα, του βουνού των Μουσών. Πρώτη στάση η Αγία Άννα, ένα από τα παλαιότερα χωριά της περιοχής, με σπίτια χτισμένα από ντόπια πέτρα. Ακολουθεί το Κυριάκι, σε υψόμετρο 780 μέτρων, μέσα σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο τοπίο. Εδώ θα κάνετε τις βόλτες σας σε γραφικά και ήσυχα στενά, θα χαζέψετε ωραία εκκλησάκια, θα ξεδιψάσετε σε πέτρινες βρύσες και θα δοκιμάσετε τα νόστιμα προϊόντα που παράγουν οι κάτοικοι του χωριού. Ανεβείτε μέχρι το Παλιόκαστρο, όπου βρίσκεται το ξωκλήσι του Αγίου Νεκτάριου, για να θαυμάσετε το χωριό από ψηλά και να απολαύσετε τη θέα που φτάνει μέχρι τον Κορινθιακό και τις κορυφές του Παρνασσού, της Γκιώνας και των βουνών της Πελοποννήσου. Πέντε λεπτά από το χωριό, βρίσκεται η Αρβανίτσα, ένας υπέροχος χώρος αναψυχής μέσα σε καταπράσινο τοπίο γεμάτο έλατα, όπου υπάρχουν καφέ-εστατόριο και παιδική χαρά. Αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας και μια επίσκεψη στη Μονή του Οσίου Λουκά (12 χλμ. από το Κυριάκι), που θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας. Μετά τις βόλτες στο βουνό, μπορείτε να κατηφορίσετε προς την παραλία Σαράντη με το γραφικό λιμανάκι ή προς το παραθαλάσσιο χωριό Αντίκυρα.

    Ελευσίνα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση μόλις 20 χλμ. από την Αθήνα, η Ελευσίνα είναι μια πόλη με αξιόλογα μνημεία και μεγάλη ιστορία. Προσιτή αλλά ταυτόχρονα ανεξερεύνητη και μυστηριακή. Ο εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος της - ένας από τους σημαντικότερους της Ελλάδας - αποτελεί από μόνος του αφορμή για μια μονοήμερη εκδρομή. Το ιερό της Ελευσίνας υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου. Αξίζει ωστόσο να ανακαλύψετε και τη σύγχρονη πλευρά αυτής της πόλης, που ανακηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023. Στον πεζόδρομο της Νικολαΐδου και στους γύρω δρόμους, θα βρείτε ωραία στέκια για φαγητό και για να πιείτε το ουζάκι σας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider